«Είναι πολλά τα λεφτά Άδωνι!» – Σοβαρές καταγγελίες Γ. Μαχειμάρη για πιέσεις από τον Α. Γεωργιάδη!

«Χοντραίνει  το παιχνίδι» με το ξεπούλημα και την «επένδυση» τσιμεντοποίησης του Ερημίτη, όπου για μια ακόμα φορά η κλασική ατάκα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου διασκευασμένη σε «είναι πολλά τα λεφτά Άδωνι» τα λέει όλα. Και για να εξηγηθούμε η (ν)τροπολογία – σκάνδαλο για την «επένδυση» της τσιμεντοποίησης του Ερημίτη δεν είναι απλά και μόνο «φωτογραφική», ή ακόμα και «αντισυνταγματική», όπως τη χαρακτηρίζει στις παρακάτω δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης, αλλά αποτύπωμα μιας ιδιόμορφης δικτατορίας του κεφαλαίου και της αγοράς.  Με άλλα λόγιας, όταν η αγορά και το κεφάλαιο θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους οι «πρόθυμοι» «Αδώνιδες» και υποτακτικοί κυβερνώντες βάζουν και αυτή την κοινοβουλευτική δημοκρατία στον … γύψο.

Ο Υπουργός της κατ΄ ευφημισμόν Ανάπτυξης μαζί με την εταιρία  NCH Capital (προσέχτε τη διαπλοκή), σύμφωνα με καταγγελίες του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη, άσκησε πιέσεις στον ίδιο, αλλά και σε συμβούλους της παράταξής του ακόμα και την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που τελικά ανέβαλε τη συζήτηση για το θέμα του Ερημίτη.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ του corfutvnews.gr αναφέρεται στις δηλώσεις του Δημάρχου Β. Κέρκυρας στο πλαίσιο της εκπομπής «Λόγος Αντίλογος» το βράδυ της Πέμπτης.

«Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι: «Ένα από τα σοβαρά στοιχεία που αναδεικνύεται είναι αυτό. Πως ο κύριος Υπουργός με υπόγειες διαδρομές και πιέσεις συνομιλεί με δημοτικούς συμβούλους για να υπάρξει θετική απόφαση, για την επένδυση και μάλιστα ότι τον διαβεβαίωναν οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι θα περάσει η μελέτη των υψομετρικών των μονοπατιών. Είναι δυνατόν να κάνει τα ίδια πράγματα ο Υπουργός που έκαναν οι άνθρωποι της Εταιρείας και να πιέζει τους δημοτικούς συμβούλους; Εν έτη 2020 να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο 2 διμοιρίες ΜΑΤ, 4 περιπολικά, 2 μοτοσυκλέτες και η ΔΕΗ την ώρα που το ανώτατο πολιτικό όργανο του Δήμου συζητούσε ένα κρίσιμο θέμα;

Αναρωτιέται κανείς με ποιες συνθήκες λειτουργεί και γι’ αυτό είπα κι στη δήλωση μου ότι τους κατανοώ και τους συλλογίζομαι τους συμβούλους της παράταξης μου που ανεξαρτητοποιήθηκαν, αλλά δεν τους δικαιολογώ. Ο Υπουργός αλλά και άλλοι, κάνουν λάθος ή δεν λένε την αλήθεια όταν ισχυρίζονται ότι αποφάσισα την αναβολή. Την αναβολή δεν την αποφάσισε ο Δήμαρχος . Ο Δήμαρχος πρότεινε αναβολή και η συντριπτική πλειοψηφία 18 σύμβουλοι είπαν ναι και 7 όχι.

Ο Ερημίτης δεν είναι υπόθεση της βόρειας Κέρκυρας, είναι υπόθεση όλης της Κέρκυρας και της Ελλάδας. Είναι σημείο αναφοράς ο Ερημίτης, είναι το Ποντικονήσι μας, το Κανάλ Ντα Μουρ, το Αχίλλειο, η Παλαιοκαστρίτσα μας και ο Ίσσος γι’ αυτό και έρχονται στην Κέρκυρα μας οι τουρίστες».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Μαχειμάρης τόνισε ότι: «Είναι αντισυνταγματική η τροπολογία, γιατί έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 101 και 102 του Συντάγματος που είναι η αρχή της δημοκρατίας, η αυτοδιοίκηση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη».

Και αμέσως μετά αποκάλυψε ότι: «Που ακούστηκε ο κύριος Υπουργός την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου να τηλεφωνεί μαζί με την εταιρεία στους δημοτικούς συμβούλους και να τους πιέζουν για να περάσει η μελέτη των υψομετρικών; Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στις επενδύσεις γιατί παλαιότερα συνέβαλα τα μέγιστα για να έρθουν επενδυτές υψηλής ποιότητας και η βορειοανατολική Κέρκυρα και το μοντέλο της είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Έκανε μάλιστα ανοιχτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο λέγοντας: «Παρακαλώ ιδιαίτερα να έρθει ο κόσμος να δει τι σημαίνουν τρία μονοπάτια, δεν είναι μόνο για τις Σινιές, αλλά για όλη την Κέρκυρα και για όλη την Ελλάδα».

Όσον αφορά την αντίθετη άποψη επ’ αυτού του θέματος που εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι «Τον τιμά ιδιαίτερα τον Νίκο Δένδια η στάση του και αυτό δεν το λέει τώρα το έχει πει σε ανύποπτους χρόνους το 2017 και το 2018 γιατί γνωρίζει την Κέρκυρα αυτή η περιοχή είναι ο οδικός χάρτης για το που θα πρέπει να πάει ο τουρισμός μας», και πρόσθεσε ότι: «Όλοι οι παράγοντες εκτίμησαν ότι η συνεδρίαση ήταν ιστορική, ήταν μια νίκη της κοινωνίας, δεν είμαστε ενάντια στις επενδύσεις αυτού του είδους η επένδυση είναι καταστροφική για την περιοχή. Θα προσφύγουμε κατά της τροπολογίας και θα συνεχίσουμε και την εκκρεμοδικία που υπάρχει και θα διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει. Δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα μας που θέλουν κάποιοι να καταστρατηγήσουν».

Πηγή: http://www.argyrades.gr/

Μία απάντηση στο “«Είναι πολλά τα λεφτά Άδωνι!» – Σοβαρές καταγγελίες Γ. Μαχειμάρη για πιέσεις από τον Α. Γεωργιάδη!”

  1. […] Ενα απ’ τα αναμφισβήτητα προσόντα-χαρίσματα του κ. Μητσοτάκη, είναι ότι μπορεί να προβλέπει τα μελλούμενο. Χαρτωσιά δεν πιάνει μπροστά του η Μερόπη η καφετζού της γειτονιάς και η αστρολόγος Λίτσα Πατέρα.Και επειδή στην εποχή του διαδικτύου, τα «λόγια δεν πετάνε» επιβεβαιώνουμε αυτή την εκτίμηση παραθέτοντας’ αυτό το βίντεο στο οποίο μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα που είχε βρεθεί, μας λέει: «Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος του Ερημίτη., Οπότε καλά κάνουμε και το χτίζουμε».Και η προφητεία του Κούλη επαληθεύτηκε, δικαιώνοντας την πρόβλεψη, που μόνο ένας μεγάλος πολιτικός άντρας του διαστήματος του, θα μπορούσε να είχε κάνει. Οπως τυχόν γνωρίζεται από την ειδησεογραφία, μέχρι τώρα -πρωινές ώρες Δευτέρας- η πυρκαγιά που κατακαίει την Κέρκυρα έχει επεκταθεί σε όλην την περιοχή του Ερημίτη από το παλαιά ναυτικό φυλάκιο και κάτω προς τη Βρωμόλιμνη, έχοντας πολλαπλές εστίεςΕκτός όμως από το μαντικό χάρισμα του πρωθυπουργού, κλείνοντας την ανάρτηση να αναφέρουμε και κάτι ακόμα. Αναφερόμαστε σε απόσπασμα περασμένης ανάρτησής μας και έχει σχέση με την «επένδυση» στην οποία προχωρά η κυβέρνηση και γι’ αυτό τσιμεντοποιεί το δάσος του Ερημίτη στην Κέρκυρα:«Ο Richard Pine που κατοικεί μόνιμα στην Κέρκυρα είναι Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Durrell, καταγγέλλει ότι λογοκρίθηκε από την αγγλόφωνη έκδοση της Καθημερινής για ένα άρθρο του στο οποίο ασκούσε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξη που παρέχει στους «επενδυτές» οι οποίοι έχουν αναλάβει να εκτελέσουν ένα έργο το οποίο κατά τη γνώμη του, «και κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κερκυραίων, θα είναι επιζήμιο για το οικοσύστημα του Ερημίτη».Το άρθρο όμως του Richard Pine «απορρίφθηκε -σ.σ. από την διεύθυνση της «Καθημερινής»- με την αιτιολογία ότι ήταν επικριτικό προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και δύο υπουργούς της κυβέρνησης».«Μου είπαν ότι το άρθρο δεν ήταν αποδεκτό γιατί έπαιρνα «βαθιά πολιτική θέση» και ότι οι ξένοι αρθρογράφοι θα έπρεπε να γράφουν για «ακαδημαϊκά, ιστορικά, πολιτιστικά» θέματα, όχι για «εσωτερική πολιτική»», τονίζει στην επιστολή του με την οποία γνωστοποιεί ότι λύνει την συνεργασία του με την εφημερίδα των Αλαφούζου – Παπαχελά, ο κ. Richard Pine.Διαβάστε επίσης: «Είναι πολλά τα λεφτά Άδωνι!» […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *