Κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία

Λίγες μέρες πριν βγήκαν στην δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι αυτά είναι όλα όσα πραγματικά κατέχουν, τα ακίνητα που αθροίζονται σε αυτές τις δηλώσεις φτάνουν για να στεγάσουν μια ολόκληρη πόλη. Οι άνθρωποι αυτοί και ειδικά η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισαν να δώσουν τρίμηνη παράταση στους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που προκάλεσε η επιδημία. Να τους “ευχαριστήσουμε” για τον ανθρωπισμό τους και να τους πούμε να πάνε στο διάολο.

Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση στις τράπεζες να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις. Δεν έκανε καμιά έκκληση να μην πάρουν τα σπίτια των φτωχών. Αυτή όμως είναι η δουλειά των πρωθυπουργών, η δική μας δουλειά είναι η ακριβώς αντίθετη.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες από σήμερα οι τράπεζες θα αρχίσουν να εκποιούν τα σπίτια που σήμερα στεγάζουν οικογένειες. Σε τρεις μήνες από τώρα αν χρειαστεί νέα καραντίνα ένας μέρος της κοινωνικής βάσης δεν θα έχει σπίτι να κλειστεί μέσα.

Σε τρεις μήνες από τώρα θα κλιμακωθεί ένας αγώνας που από μέρους μας υπάρχει κάθε πρόθεση να φτάσει στα άκρα για να προστατευτεί η επιβίωση των ανθρώπων μας.

Δεν μας καίγεται καρφί τι θα κάνουν οι τράπεζες με τους ισολογισμούς τους. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πιέσεις από την ΕΕ. Αδιαφορούμε εντελώς για την τύχη των golden boys και την δυνατότητα των επιχειρήσεων ή των κομμάτων να δανειστούν. Μας ενδιαφέρει η προλεταριακή κατοικία και ενημερώνουμε από τώρα τους πάντες, τράπεζες, υπουργούς, βουλευτές κι όλη την άτιμη φάρα κράτους και κεφαλαίου, ότι η μάχη για τα σπίτια των φτωχών θα δοθεί, θα είναι σκληρή και το πεδίο διεξαγωγής της δεν θα είναι μόνο τα σπίτια των φτωχών…

Πηγή: Ρουβίκωνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *