Δεν ήταν ναυάγιο. Ήταν έγκλημα

Πέρα απ’ τους “Κυρ Παντελήδες” που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν στην χώρα μας και οι οποίοι έμειναν αδιάφοροι για το ναυάγιο-έγκλημα ανοιχτά της Πύλου που οδήγησε στον τάφο εκατοντάδες συνανθρώπους μας, έχεις και την σαπίλα της κοινωνίας που ουσιαστικά δικαιολογούν το ομαδικό αυτό έγκλημα που διέπραξε το Ελληνικό Ναυτικό.

Είναι οι ίδιοι που δεν θα βρουν μια κουβέντα να πούνε για τις ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις που με τους πολέμους τους ισοπεδώνουν κράτη, για τους καπιταλιστές που απομυζούν τον πλούτο άλλων κρατών καταδικάζοντας τους κατοίκους τους στην εξαθλίωση και την πείνα, ωθώντας τους στην προσφυγιά. Και πολλές φορές αυτό το ταξίδι προς την ελπίδα έχει κατάληξη τον θάνατό τους.

Γράφουμε τα παραπάνω με αφορμή κάποια σχόλια που ακολούθησαν μια ανάρτηση που έκανε στο twitter ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης.

Μετά το ρεπορτάζ του BBC. και το δημοσίευμα-ανάλυση– από τον Guardian, όπου έκαναν σμπαράλια όλο το κυβερνητικό αφήγημα και ανέδειξαν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο, ακολούθησε και τo Γερμανικό Δημόσιο κανάλι WDR μεταδίδοντας σε ρεπορτάζ του ότι το Ελληνικό Λιμενικό προκάλεσε το ναυάγιο και τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων. Το παρακάτω ποστ του Χρήστου Αβραμίδη είναι πολύ ενδιαφέρον.

Για τα δεξιά ούγγανα όμως αλήθεια είναι μόνο ότι εκπορευτεί από το καθεστώς Μητσοτάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *