Αριστούργημα

Είναι πραγματικότητα το γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα για να “ζωγραφίσει” στην κυριολεξία χρήστης του διαδικτύου.

Οπως αναφέρει ιστοσελίδα της Κρήτης έχει προκληθεί αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ρεθύμνου καθώς τέσσερις γυναίκες εκπαιδευτικοί στην μέση εκπαίδευση, καλούνται σήμερα το απόγευμα να δώσουν εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου επειδή απήργησαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Ρεθύμνου καταγγέλλοντας τις εκπαιδευτικούς επειδή απήργησαν στις 21 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως είπε “του στέρησαν το δικαίωμα στην γνώση” συμπληρώνει η ιστοσελίδα και παραθέτει την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Μία απάντηση στο “Αριστούργημα”

  1. Γαλάζια τούβλα.
    «Αριστούργημα» είναι ο ευρηματικός τίτλος της ανάρτησης στο Βαθύ Κόκκινο, όπου πληροφορούμαστε πως «μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Ρεθύμνου καταγγέλλοντας τις εκπαιδευτικούς επειδή απήργησαν στις 21 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως είπε «του στέρησαν το δικαίωμα στην γνώση»»!
    Εδώ θα κάνω το «συνήγορο του διαβόλου» ή πιο σωστά του «κούτσουρου», «του ξύλου του απελέκητου», του «ντουβαριού». Γιατί η πράξη δείχνει πόσο αγράμματος και ανίδεος είναι ο μαθητής. Αλλιώς θα ήταν μαζί με όσους απεργούν.
    Γιατί απεργούν για να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών.
    Γιατί απεργούν για να μην πέσουν τα ταβάνια στα κεφάλια τους και στα κεφάλια των μαθητών τους.
    Γιατί ΟΛΑ τα εργασιακά δικαιώματα κατακτήθηκαν μέσα από σκληρούς αγώνες και μεγάλες απεργίες.
    Αν δεν τα καταλαβαίνει αυτά ένας νεαρός, δε φταίει αυτός. Φταίνε και οι γονείς αλλά και οι δάσκαλοι.
    Βέβαια με μερικές ώρες παραπάνω δε διορθώνεται η κατάσταση, γιατί τα μαθήματα στο σχολείο δεν λένε πάντα αλήθειες, αλλά αυτό που συμφέρει την άρχουσα τάξη.
    Κάποια πράγματα πρέπει να έχουμε το θάρρος οι εκπαιδευτικοί να τα εξηγήσουμε στα παιδιά.
    Να υποθέσω πως ο μαθητής από τώρα κέρδισε μια θέση μετακλητού σε μελλοντικές κυβερνήσεις της γαλάζιας συμμορίας. Τέτοιο ταλέντο μην θα πάει χαμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *