Θα θέλαμε πολύ να γνωρίζουμε με ποια κριτήρια οι δικαστές προφυλακίζουν ή όχι κατηγορούμενους για ποινικά αδικήματα.
Η απορία μας δημιουργήθηκε αυτόματα διαβάζοντας την σημερινή είδηση που μας λέει ότι μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ, ο 48χρονος εκτελεστής της “Greek Mafia”, γνωστός στη νύχτα ως «Τάκης», κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ο άνδρας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, που εκκρεμούσε σε βάρος του, το πρωί της Τετάρτης (31/1).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνοριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης ανακριτικών Αρχών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της έκρηξης, για βόμβα που είχε τοποθετήσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2014 στο αυτοκίνητο ενός μπράβου, αλβανικής καταγωγής, που εξερράγη εν κινήσει στην Αττική Οδό και σκοτώθηκε το θύμα, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά η κοπέλα του, που την μετέφερε στο αεροδρόμιο.
Πώς γίνεται, λοιπόν, οι “λειτουργοί της Θέμιδας”, να μην προφυλακίζουν ένα μαφιόζο, με τόσες σοβαρές κατηγορίες σε βάρος του και να εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε νέα παιδιά;
Πώς γίνεται οι δικαστές να διατάσσουν τόσο άνετα την προφυλάκιση χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο αντιεξουσιαστών, αλλά και τυχαίων νεολαίων;
Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε πολύ στο παρελθόν αναφέροντας τις περιπτώσεις των Τ. Θεοφίλου και Ηριάννα – Περικλή. Αρκεί να θυμίσουμε τις περιπέτειες που πέρασαν για μήνες φυλακισμένοι ο Αλέξανδρος Μ. ο επονομαζόμενος «Ινδιάνος» και ο Παναγιώτη Καλαϊτζής με αποκλειστικά “τεκμήρια ενοχής” τις κοινωνικές του σχέσεις. (Τους λόγους για τους οποίους πέρασε αυτή την απίστευτη περιπέτεια ο Π. Καλαϊτζής, τους περιγράφει ο ίδιος σε επιστολή που έστειλε στον ιστότοπο μας.)
Κάποιος “αρμόδιος” να δώσει απάντηση στην απορία μας υπάρχει;
Αφήστε μια απάντηση