Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην χαροκαμένη μάνα Μαρία Καρυστιανού: “Τι να κάνουμε αυτά συμβαίνουν, πηγαίνετε στην εκκλησία να σας βοηθήσει, κοιτάξτε μπροστά την ζωή σας”

Θα έπρεπε να είναι αδιανόητα τα όσα αποκαλύπτει η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο δυστύχημα- έγκλημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο στα Τέμπη, και Πρόεδρος του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών.

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στον ρ/σ 9.84 ανάμεσα στα άλλα αποκαλύπτει και μια πτυχή της υπόθεσης που αγνοούσαμε και μας δείχνει για άλλη μια φορά ότι μέρος του δικαστικού σώματος δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, στην αποστολή που του έχει ανατεθεί ενώ αντίθετα προκαλεί. Και φυσικά δεν θα υπάρξει καμιά αντίδραση από τα συνδικαλιστικά όργανα δικαστών και εισαγγελέων όταν η Πρόεδρος του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών λέει χωρίς περιστροφές ότι οι υπεύθυνοι για το πολύνεκρο έγκλημα “έχουν συνηθίσει να είναι στο απυρόβλητο, επειδή είναι σ’ αυτές τις θέσεις και επειδή ελέγχουν πλήρως την δικαιοσύνη.

Είναι καθηλωτική η συνέντευξη Καρυστιανού. Δεν μπορείς να ακούς από την δακρυσμένη φωνή της: “Είναι αδιανόητο να μας λένε ότι το θέμα των Τεμπών έχει λήξει απ’ το 41%. Πόσο ντροπιαστικό να βάζεις αυτό το επιχείρημα και να είσαι υπουργός να είσαι βουλευτής … Αυτή η έκφραση δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε καν ως σκέψη όχι να βγεις να την πεις με θάρρος, θράσος και αλαζονεία”. Και αν, ίσως, δεν πρέπει να εντυπωσιάζεσαι πόσο παχύδερμα είναι οι πολιτικάντηδες, η παρακάτω αποστροφή στην συνέντευξη της χαροκαμένης μάνας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: “Εχουν συνηθίσει να είναι στο απυρόβλητο, επειδή είναι σ αυτές τις θέσεις και επειδή ελέγχουν πλήρως την δικαιοσύνη. Για μένα εκεί είναι όλο το θέμα. Αν η δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη δεν θα μπορούσε να γινόταν τίποτε απ’ αυτά, όχι μόνο στο θέμα των Τεμπών, αλλά γενικότερα. Εγώ που έχω συνομιλήσει με εισαγγελείς και οι απαντήσεις που λάμβανα ήταν προσβλητικές. Ηταν απαντήσεις που δεν δίνει ούτε ένα παιδί του δημοτικού”.

Και συνεχίζει: “Το έγκλημα των Τεμπών περιλαμβάνει τα πάντα. Οικονομική απληστία, εξευτελισμό της ανθρώπινης αξίας και κατάχρηση εξουσίας. Έχει φίμωση των ΜΜΕ, φίμωση της Δικαιοσύνης αλλά και περίεργη στάση δικαστών και πλήρη κατάργηση της έννοιας του κράτους δικαίου“. Και στο τελευταίο θα σταθούμε με την αποκάλυψη ενός διαλόγου που είχε η κ. Καρυστιανού με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

“Είναι δυνατόν να πηγαίνω εγώ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να μου λέει “τι να κάνουμε αυτά συμβαίνουν, πηγαίνετε στην εκκλησία να σας βοηθήσει, κοιτάξτε μπροστά την ζωή σας”, μας αποκαλύπτει η χαροκαμένη μάνα.
Και στην αντίδραση του έκπληκτου δημοσιογράφου πώς είναι δυνατόν να έχει μια τέτοια αντιμετώπιση από ανώτατο δικαστικό η απάντηση ήταν: “Εμπαινα στο αυτοκίνητο για να επιστρέψω σπίτι μου και σταματούσα και ούριαζα. Ελεγα ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στην χώρα μου. Είναι ντροπή. Ντρέπομαι, ντρέπομαι, όχι μόνο πονάω γιατί πέθανε το παιδί μου, πονάω για την χώρα μου, δεν μπορεί να ζω εγώ αυτό το πράγμα…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *