ΚΚΕ: Η παγκόσμια κεφαλαιοκρατία ετοιμάζει τον Άνθρωπο 2.0

Του Γ. Γ.

Εχω μείνει άφωνος από το άρθρο του Μάκη Παπαδόπουλου μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ιστοσελίδα 902. Με κίνδυνο να παρεξηγηθώ, θα πω ότι μου θυμίζει τα συνωμοσιολογικά άρθρα που έγραφε για χρόνια, στο περιοδικό «Νέμεσις» -που έκδιδε η Λιάνα Κανέλλη και είχε διευθυντή έναν δεδηλωμένο αντικομουνιστή τον Γιώργο Μπαχά– ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ και δεξί χέρι του Καρατζαφέρη, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης. Αυτός χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Κώστας Κυδωνιάτης» ζύμωνε πολιτικοϊδεολογικά τους αναγνώστες του στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία.

Τώρα το στέλεχος του ΚΚΕ κάνει τουρλουμπούκι άσχετες καταστάσεις για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η παγκόσμια κεφαλαιοκρατία ετοιμάζει τον Άνθρωπο 2.0. Κι αυτό δεν το λέει το “κόμμα του Θεού”, ούτε ο Βελόπουλος, αλλά το ΚΚΕ!

Ενα απόσπασμα από το άρθρο του Μάκη Παπαδόπουλου:

Κρυφοί και φανεροί σημαιοφόροι των σχεδίων ευρωατλαντισμού

Για να επιτευχθούν οι νέοι στόχοι του κεφαλαίου, υλοποιείται σήμερα ένα μεγάλο πλήθος πολιτικών, νομοθετικών και πολιτιστικών παρεμβάσεων.

Η προώθηση της ταυτότητας φύλου, το δικαίωμα στη συνεχή φυλομετάβαση, οι μεταμοντέρνες θέσεις του «ατομικού αυτοπροσδιορισμού» και το τσουβάλιασμα ανθρώπων με διαφορετική ταξική θέση, πολιτικές απόψεις και εκφράσεις σεξουαλικότητας ως ενιαία «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», αποτελούν επίσημη στρατηγική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Γονικής Σχέσης (που αναγνωρίζει τη γονική σχέση του παιδιού με τρεις γονείς του ίδιου βιολογικού φύλου) έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Πλατφόρμες μαζικής ψυχαγωγίας, τύπου Netflix, βομβαρδίζουν με πανομοιότυπα μηνύματα και παρουσιάζουν όποιον τα αρνείται ως αντιδραστικό, θρησκόληπτο και φασίστα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιείται και η αυτοαποκαλούμενη ηγεσία των ΛΟΑΤΚΙ, που χρηματοδοτείται και στηρίζεται από ομίλους όπως του Τζ. Σόρος, της «JP Morgan», της «General Electric». Στο παγκόσμιο φόρουμ του Νταβός συζήτησαν πρόσφατα πώς η εταιρική διπλωματία θα προωθήσει την ατζέντα της «ηγεσίας των ΛΟΑΤΚΙ».

Ισχυρά κέντρα των ΗΠΑ, όπως η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) και η Εθνική Πρωτοβουλία Βιοτεχνολογίας και Βιοκατασκευής, χρηματοδοτούνται αδρά για να δημιουργήσουν τον «Ανθρωπο 2.0», ένα έμβιο ανθρωποειδές ρομπότ (cyborg), ένα ουδέτερο ανθρώπινο σώμα – βιολογικό εργαστήριο, που θα επιδέχεται απεριόριστες τεχνικές μεταβολές και άμεσες εντολές διακυβέρνησης. Ολα αυτά παρουσιάζονται με ανώδυνους όρους, όπως «σύγχρονη συμβίωση ανθρώπου και υπολογιστή».

Η εναντίωση της Εκκλησίας, των ακροδεξιών κύκλων και διεθνώς του ευρασιατικού μπλοκ σε αυτές τις κατευθύνσεις, στο όνομα της υπεράσπισης των «παραδοσιακών αξιών», εκφράζει αντιθέσεις ανάμεσα σε διαφορετικά μονοπωλιακά και ιμπεριαλιστικά μπλοκ και αξιοποιείται ως βολικός αντίπαλος της γραμμής του ευρωατλαντισμού. Δίνει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ τη δυνατότητα να φοράνε τον μανδύα του εκσυγχρονιστή, απέναντι σε θρησκευτικές ιδεοληψίες και αγκυλώσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τα σύγχρονα δεδομένα μαζικής συμμετοχής των γυναικών στην κοινωνική εργασία. Αποτελεί μια συντηρητική εκδοχή υπεράσπισης αστικών θεσμών, όπως π.χ. ο γάμος στο έδαφος του καπιταλισμού.

7 απαντήσεις στο “ΚΚΕ: Η παγκόσμια κεφαλαιοκρατία ετοιμάζει τον Άνθρωπο 2.0”

  1. Αν εσύ είσαι ανόητα φιλελέ αριστερός, δεν δου φταίει το άρθρο του Παπαδόπουλου, αλλά η αταξίκή προσέγγιση της κοινωνίας.
    Δεν μπορείς να καταλάβεις, ή δεν θέλεις, ούτε γραμμή από το άρθρο.
    Αυτό έχει να κάνει, από το γεγονός της αντικατάστασης ,του ταξικού αγώνα, με τον αστικό δικαιωματισμό.

    • Αν είσαι απολιθωμένος δε σου φταίει η κριτική στο άρθρο του Παπαδόπουλου , αλλά η δική σου δογματική , αποστεωμένη , αντιμαρξιστική και συνωμοσιολογική προσέγγιση της κοινωνίας. Δε μπορείς ή δε θέλεις να καταλάβεις ούτε μια γραμμή από την κριτική στο άρθρο. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός της αντικατάστασης του ολόπλευρου ταξικού αγώνα και την πάλη ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις με την υποταγή στο μικροαστισμό , στο συντηρητισμό και την πατριαρχία – ομοφοβία.

  2. το ΚΚΕ (χρόνια θα έλεγα) στο βωμό του λαικισμού και του δικού του ας το πούμε μαρκετινκ τα έχει τσουβαλιάσει όλα.Αυτό το άρθρο είναι σαν να αρνείται το ίδιο το ΚΚΕ η κομμουνιστική ανάλυση δηλ που υποτίθεται έχουν , ότι ο καπιταλισμός δεν έχει την τάση ως σύστημα να αφομιώνει και να αξιοποιεί τα διάφορα κοινωνικά ζητήματα προς τα δικά του συμφέροντα. Ο καπιταλισμός εχει την τάση να τα αφομιώνει όλα με βάση τις δικές του ανάγκες ώστε να οδηγείται πολλές φορές ο λαός σε συμβιβασμούς χωρίς ιδιαίτερη ταξική ανάλυση. Επίσης ,το ΚΚΕ αξιοποιεί μια ίδια πρακτική του καπιταλισμού ( αθελα του;) τσουβαλίαζει το έμφυλο ζήτημα στην ομαδα μόνο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.Δηλ. όπως το σύστημα θεωρεί ότι κύριος εκφραστης του έμφυλου ειναι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα έτσι και το ΚΚΕ( μέσα απάυτό το κείμενο δηλ) προάγει αντίστοιχα εκφραστή αυτών των αιτημάτων την ΛΟΑΤΚΙ. Μας ενοχλεί; όχι , παραυτά αυτό είναι η απόδειξη οτι το ΚΚΕ δεν εχει ασχοληθεί καθόλου με αυτά τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ και δεν μπορεί πια να δημιουργήσει πολιτική για τις σύγχρονες ανάγκες του κόσμου. Δημιουργώντας έτσι ένα πολιτκό παράδοξο , ενώ η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι εργάτ(ρι)ες εκμεταλλεύονται όπως όλοιες μας απο το σύστημα σε οικονομικά πλάισια, διαχωρίζει την ομάδα όχι με βάση την ταξική της προέλευση αλλα με βάση το φύλο. Και αυτό δεν είναι κάτι αλλο απο συντηριτισμός , αδυναμία ένταξης της ταξικότητας του έμφυλου στη δική του πολιτικη και ευθυγράμιση με την ακδοδεξιά. Αν το ΚΚΕ έχει πρόβλημα με την ηγεσία της ΛΟΑΤΚΙ να τα βάλει μαζί της σε πολιτικό επίπεδο. Αλλά τι πιο σύνηθες θα πει κανεις?

  3. Τέτοια άρθρα σαν του Μ. Παπαδόπουλου στον Ριζοσπάστη δείχνουν ποσό μπροστά βρίσκονται τα στελέχη του ΚΚΕ , από την εποχή τους και πόσο βαθειά εξετάζουν τα διάφορα θέματα της εποχής όπως και το άρθρο (Το εμπόριο παιδιών πού δεν περιμένει)…

  4. Αφού λοιπόν οι αστοί τσουβαλιάζουν ανθρώπους με διαφορετική ταξική θέση στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα , ας μας πει ο κ. Παπαδόπουλος τί έκανε το ΚΚΕ για να καλυτερεύσει τη θέση του ΛΟΑΤΚΙ εργάτη , αγρότη , μισθωτού , μετανάστη ως ΛΟΑΤΚΙ . Οι αστοί ας πούμε ότι προωθούν μια ατζέντα. Το ΚΚΕ που τους αρνείται ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα στον πολιτικό γάμο είναι πιο πίσω κι από τις σύγχρονες αστικές επιδιώξεις και στηρίζει την ομοφοβία των πιο συντηρητικών αστικών κύκλων.
    Δεύτερον , αφού ο γάμος είναι ένας συντηρητικός θεσμός στο έδαφος του καπιταλισμού , μήπως μπορεί να μας πει ο κ. Παπαδόπουλος τί έκανε το ΚΚΕ , ποια κινηματική διαδικασία κίνησε , ποια νομοθετική πρωτοβουλία πήρε , ποια ζύμωση , που και πότε , που να είχε στόχο την κατάργηση του γάμου των ετεροφυλόφιλων ;
    Η ομοφοβία δεν κρύβεται κι όσο πάνε τα στελέχη του Περισσού να τα μπαλώσουν , τόσο περισσότερο θυμίζουν Βελόπουλο , Σαμαρά και δεσποταριάτο.

    • Ανεξάρτητα από το πώς κρίνονται στο άρθρο του Γ.Γ.οι πολύ σοβαρές επισημάνσεις του Μάκη Παπαδοπούλου, στελέχους του ΚΚΕ, για τους σκοπούς των ιμπεριαλιστών, για την ολοφάνερη πλέον πρόθεση
      των πιο αδίστακτων από αυτούς τους κερδοσκόπους (όπως πχ τα μονοπώλια-τσακάλια των ΗΠΑ), ακόμη και να μεταλλάξουν ολοκληρωτικά το ανθρώπινο είδος, μετατρέποντάς το – αν τα καταφέρουν – σε ένα κοπάδι δίποδων “τεράτων του σύγχρονου Φρανκενστάιν”, σε ένα λεφουσι ανθρωποειδών,άβουλων ελεγχόμενων υποχείριων του κεφαλαίου, μέσα από τη χρήση της νέας τεχνολογίας, αυτής που σήμερα μονοπωλιακά την κατέχουν οι καπιταλιστές και που τη χρησιμοποιούν ήδη με κάθε τρόπο εναντίον των λαών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πέρα από όλα αυτά λοιπόν, βλέπω σήμερα ότι ο αναγνώστης με το όνομα “Μανόλης” επανέρχεται ξανά στην υποστήριξη της κωμωδία του επίσημου “πολιτικού γάμου” μεταξύ των ομοφυλόφιλων. Αυτών που τώρα με την υποστήριξη των σάπιων αντιδραστικών καθεστώτων της Δύσης, τύπου Μητσοτάκη – Κασσελάκη και ΣΙΑΣ γυρεύουν την πλήρη εξίσωση του ιδιόμορφου σεξουαλικού προσανατολισμού τους με την ένωση των δύο φυσιολογικών φύλων του ανθρώπινου είδους. Με τον ανέκαθεν λεγόμενο “γάμο” του άντρα και της γυναίκας… Για να τελειώνει αυτό το κακόγουστο παραμύθι,που έχει έρεισμα στα μεταμοντέρνα θεωρήματα της δήθεν κατασκευής και συμβατικότητας του ανθρώπινου φύλου, δηλ.των μύθων που υποστηρίζει και διαδίδει η αστική ψευτοεπιστήμη τούτης της μαύρης εποχής, για λογαριασμό των αφεντικών της, ας επαναλάβουμε ότι σε σχέση με το οποιοδήποτε οργανωμένο κράτος (σήμερα τo καπιταλιστικό, αύριο ξανά το σοσιαλιστικό): η μεν φυσιολογική από βιολογικής πλευράς μορφή γάμου, δηλαδή η ετερόφυλη ένωση, που ιστορικά πήρε τη μορφή της “οικογένειας”, ως όχημα της αναπαραγωγής του πληθυσμού μιας χώρας, είναι απολύτως φυσικό να το ενδιαφέρει στον ύψιστο βαθμό. Και είναι απολύτως λογικό το κράτος να κατοχυρώνει νομικά και επίσημα ακριβώς αυτό που σηματοδοτεί η φυσιολογική ένωση των δύο φύλων για την ύπαρξη της ίδιας της ανθρώπινης κοινωνίας. Δηλαδή τον επίσημο πολιτικό γάμο. Αντίθετα, οι επιλογές των κάθε λογής ομοφυλόφιλων είναι εντελώς προσωπικές υποθέσεις και δεν αφορούν στην πραγματικότητα
      κανένα οργανωμένο κράτος, όπως φυσικά δεν πρέπει να το αφορά το κράτος ούτε το θρήσκευμα ή η άρνηση θρησκευτικής πίστης καθενός πολίτη του. Όπως ακόμη δεν πρέπει να το αφορά και ο θρησκευτικός γάμος οιουδήποτε δόγματος. Είναι όλα αυτά καθαρά ιδιωτικές επιλογές. Αντίθετα, ο γάμος του φυσιολογικού βιολογικά ανδρόγυνου, η απόκτηση κι η ανατροφή των παιδιών, του αύριο της κοινωνίας, είναι μία υψίστου κοινωνικού ενδιαφέροντος υπόθεση.

  5. Το άρθρο του Μάκη Παπαδόπουλου είναι ορθότατο! Η ανάλυσή του είναι σωστή και τεκμηριωμένη βάσει πραγματικών γεγονότων και καταστάσεων που έχουν συμβεί μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *