Ενα 24ωρο στην Ελλάδα της κυβέρνησης των “αρίστων”

Κάποια γεγονότα της επικαιρότητας σταχυολογεί ο χρήστης τους διαδικτύου Jo Di. Παραθέτει μόνο τίτλους γιατί προφανώς περιττεύει κάθε παραπέρα σχολιασμός. Εμείς πάντως ξαναθυμηθήκαμε την Αιγυπτιακή παροιμία: “Αν δεν γονατίσει η καμήλα δεν μπορείς να την φορτώσεις”. Και δυστυχώς το εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι γονατισμένο και όσο δεν υπάρχει λαϊκή αντίσταση τόσο αποθρασύνονται οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού.

Δεν πρέπει να φοβηθούμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τα αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα εντελώς απαξιωμένα στην συνείδηση της εργατικής τάξης, αδυνατούν να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν πλατιές εργατικές μάζες. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία συμπεριφέρεται ως θεσμική δύναμη, με αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά και με την απόφαση να συνδράμει στην εξασφάλιση της ταξικής ειρήνης, δηλαδή της υποταγής των εργαζόμενων στον μονομερή πόλεμο που διεξάγει το κεφάλαιο.

Οσο δεν υπάρχει κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης, κίνημα ταξικό, ανεξάρτητο, στηριγμένο στις δικές του δυνάμεις, δεν θα υπάρξουν προοπτικές να αναστραφεί η σημερινή κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *