Συνελήφθη το μέλος του Ρουβίκωνα, Γ. Καλαϊτζίδης, για ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

Οταν ο Γιώργος Καλαϊζίδης έγραφε στον λογαριασμό του στο f/b την ανάρτηση που σχολιάζαμε εδώ προφανώς γνώριζε ότι οι κρατικοί μηχανισμοί δεν θα έμειναν αδιάφοροι και είναι αυτονόητο ότι η γνωστοποίηση μιας εσωτερικής διαδικασίας της οργάνωσης του, του Ρουβίκωνα, δεν ήταν μια προσωπική του πρωτοβουλία, αλλά μια συλλογική απόφαση της οργάνωσης του.

Συνέπεια, λοιπόν αυτής της ανάρτησης ήταν ο Γ. Καλαϊτζίδης να συλληφθεί, με τους μπάτσους να επικαλούνται ότι παραβίασε το άρθρο 187α που προβλέπει ότι «όποιος με οποιονδήποτε τρόπον ή μέσω του διαδικτύου απειλεί με τέλεση τρομοκρατικής πράξης ή προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξή της και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση».

Βασικά οι νομικοί συμπαραστάτες του Ρουβίκωνα -που σημειωτέον είναι πολύ καλοί σαν επαγγελματίες και σαν προσωπικότητες- θα απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Γ. Καλαϊζίδης. Εμείς αρκούμαστε να παραθέσουμε πώς σχολίασε αυτή την εξέλιξη ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Δ. Μορτόπουλος στον λογαριασμός του στο “Χ”.

Ο Ρουβίκωνας φύσει δεν μπορεί να έχει “ηγετικά στελέχη”. Μέχρι σήμερα -από όσα διαβάζω- έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις χωρίς κανένα ποινικό περιεχόμενο, τρεις φθορές ξένης ιδιοκτησίας (τζάμια και συνθήματα), δύο απειλές του 333ΠΚ και δύο διαταράξεις οικιακής ειρήνης, όλα κατ’ έγκληση διωκόμενα.

Ούτε μία πράξη τρομοκρατίας προφανώς κι ούτε μία συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης ακόμα προφανέστερα. Επίσης έχει προσφέρει γεύματα σε πεινασμένους, έχει σβήσει φωτιές και έχει βοηθήσει φτωχούς.

Η σύλληψη του ανθρώπου στα πλαίσια αυτοφώρου (για κάνα δεκάωρο, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση ο Εισαγγελέας να διατάξει κράτηση) είναι πολιτικό ασφαλώς μήνυμα στα πλαίσια των ευρωεκλογών με τράβηγμα από τα μαλλιά της λέξης “παρέμβαση”. Είναι επίσης μια ευκαιρία να έρθει πάλι στο προσκήνιο η λέξη “τρομοκρατία” όπως την χρησιμοποιούσε ο Ντούζος για τον Ηλιόπουλο στο “Φωνάζει ο κλέφτης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *