Ρουφιανοπαπαγαλάκια


Ξεσάλωσαν τα δημοσιογραφικά ρουφιανοπαπαγαλάκια δυο μέρες τώρα να «φωτογραφίζουν» ανθρώπους που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο σαν μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», Μόνο διευθύνσεις σπιτιών δεν δίνουν!

Το ίδιο έκαναν και στο παρελθόν.
Ολοι θυμόμαστε ότι «φωτογράφιζαν» και σε κάποιες φορές ονομάτισαν άτομα σαν τον Γιώργο Βότση, Περικλή Κοροβέση και Γιώργο Καραμπελιά σαν επικεφαλής ή εκτελεστές της 17Ν.

Όση αδυναμία έχουν οι μπάτσοι να αντιμετωπίσουν τις οργανώσεις ένοπλης πάλης (για τη σύλληψη της 17Ν, χρειάστηκε να σκάσει η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού στον Πειραιά. Ακόμη και η Αντικρατική Πάλη τελείωσε με τον θάνατο του Χρήστου Τσουτσουβή ύστερα από συμπλοκή με μπάτσους), άλλη τόση ευκολία έχουν να στοχοποιούν άσχετα άτομα.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι μπάτσοι έχουν στρατολογήσει και μια σειρά δημοσιοκάφρους, οι περισσότεροι απ’ τους οποίους σιτίζονται απ’ τα μυστικά κονδύλια της ασφάλειας,

Τι να πρωτοθυμηθούμε απ’ τα αποτελέσματα αυτής της «συμμαχίας»;
Φωτογράφισαν, στοχοποίησαν και ταλαιπώρησαν επί πολλά χρόνια, με αναπόδεικτες κατηγορίες, ποινικές διώξεις, παρακολουθήσεις, καταδιώξεις και παρενοχλήσεις, ανθρώπους που κινούνταν στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο.

Ονόματα που μας έρχονται πρόχειρα στο, μυαλό:, Γιάννης Σερίφης, Γιάννης Μπουκετσίδης, Αβραάμ Λεσπέρογλου, Γιώργος Μπαλάφας, Επαμεινώνδας Σκυφτούλης, Γεράσιμος Μπουκουβάλας, Βαγγελιώ Βογιατζή και πάει λέγοντας – πολύ μακρύς ο κατάλογος.

Και σήμερα οι μπάτσοι εξαπολύουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους να προετοιμάσουν το έδαφος για να εξαπολύσουν ένα καινούργιο κυνήγι μαγισσών.
Να μην τους περάσει!.

Και κάτι άλλο.

Οταν ένας μπάτσος σημαδεύει, πυροβολεί και σκοτώνει εν ψυχρώ ένα 15χρονο μαθητή, έχουμε ένα «ατυχές γεγονός», μια «τραγική στιγμή», μια «απαράδεκτη πράξη».

Οταν μια οργάνωση ένοπλης επαναστατικής βίας πυροβολεί και τραυματίζει έναν άνδρα των ΜΑΤ, δηλαδή του αστυνομικού σώματος που είναι υπεύθυνο για το μακέλεμα χιλιάδων διαδηλωτών, έχουμε ένα «δολοφονικό πλήγμα στην καρδιά της δημοκρατίας».

Πέραν των άλλων, έχουν και το συμβολισμό τους οι λέξεις.

Σύμβολο της δημοκρατίας τους, της αστικής δημοκρατίας, της δικτατορίας του κεφάλαιου, είναι ο ΜΑΤάς.
Ας το θυμόμαστε αυτό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *