Αυτό που αποσιωπά ή προσπαθεί η Ισραηλινή κυβέρνηση να περνάει στα “ψιλά”, είναι τα ψυχολογικά προβλήματα και οι αυτοκτονίες που κάνουν θραύση σε όσους/ες υπηρετούν στην πολεμική μηχανή του Τελ Αβίβ.
Από την έναρξη του πολέμου στην Γάζα, τα διαθέσιμα επίσημα/δημοσιογραφικά στοιχεία δείχνουν τουλάχιστον 44 αυτοκτονίες εντός του IDF, ενώ έρευνα του Πανεπιστημίου Τελ Αβίβ καταγράφει ότι περίπου 12% των απολυμένων εφέδρων αναφέρουν σημαντικά συμπτώματα PTSD, ενώ χιλιάδες έχουν ήδη κλινική διάγνωση ή λαμβάνουν ψυχολογική θεραπεία από το Υπουργείο Άμυνας.
Στρατιωτικά πορίσματα που δημοσίευσε το KAN (δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ) αποδίδουν τη μεγάλη πλειονότητα των πρόσφατων αυτοκτονιών σε τραύμα από τη μάχη (συμπεριλαμβανομένης παρατεταμένης έκθεσης σε ωμότητες και απώλειες συμπολεμιστών).
Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2025, 3.769 στρατιώτες είχαν διαγνωσθεί με PTSD από την αρχή του πολέμου, ενώ περίπου 10.000 λάμβαναν ψυχολογική φροντίδα μέσω του Τμήματος Αποκατάστασης του Υπ. Άμυνας.
Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Ισραηλινού τύπου, τα στοιχεία των KAN/IDF για την αύξηση των αυτοκτονιών, σε συνδυασμό με τα ευρήματα του TAU και τους αριθμούς του Υπουργείου Άμυνας, συγκλίνουν σε μια εικόνα εκτεταμένου ψυχικού τραύματος στο προσωπικό του IDF μετά τον πόλεμο στη Γάζα. Η κοινωνική/εργασιακή επανένταξη, αυτών λήγει η θητεία τους και έχουν διαγνωστεί με ψυχολογικά προβλήματα αναδεικνύεται σε ζήτημα δημόσιας πολιτικής πρώτης γραμμής.
Αφήστε μια απάντηση