Τα “δώρα” του υπουργού Α. Κοντού

“«Δώρο» αξίας τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ, μεσούσης μάλιστα της κρίσης για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, έκανε ο Αλέξανδρος Κοντός, ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο”, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η σημερινή «Ελευθεροτυπία».

Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε γι’ αυτό το νεοδημοκρατικό στέλεχος και για την πολιτική που ακολουθάει στα κυβερνητικά πόστα που βρέθηκε. Θα το κάνουμε κάποια στιγμή.

Εδώ όμως να επαναφέρουμε μια παλιά ιστορία που έχει την αξία της και όμως την έφαγε το σκοτάδι (όπως γίνετε συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις).

Πρόκειται για την ψευδή υπεύθυνη δήλωση υπέγραψε ο Ευστράτιος Κοντός, γιος του υπουργού Γεωργίας, προκειμένου να διοριστεί σε μετακλητή θέση δημόσιου υπάλληλου στο Πολιτικό Γραφείο του μπαμπάκα του.

Και για την πληρότητα του κειμένου μας να αναφέρουμε ότι προκειμένου να διοριστεί στην αργομισθία, δίπλα στον πατέρα του, ο γιος του Α. Κοντού δηλώνει, υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου περί ψευδούς δήλωσης:

«Κατέχω απολυτήριο Λυκείου, είμαι άγαμος και δεν είμαι συνταξιούχος. Κατέχω τα προσόντα διορισμού που προβλέπονται στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και δεν έχω τα προβλεπόμενα κωλύματα διορισμού, ούτε κατέχω ιδιότητες ασυμβίβαστες, ούτε ασκώ έργα ασυμβίβαστα με την υπαλληλική ιδιότητα».

Ο υιός Κοντός δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, διότι έχει πάρει αναβολή για «σπουδές» (μάλλον στο Λονδίνο).
Επομένως, υπέβαλε ψευδή δήλωση, διαπράττοντας ποινικό αδίκημα. Επειδή ο ίδιος έχει δηλώσει (αυτό αναφέρεται σε κάθε υπεύθυνη δήλωση), ότι γνωρίζει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1985, να του τις θυμίσουμε:

«Οποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».

Πέρα από το πολιτικό πρόβλημα, όμως, υπάρχει και ποινικό αδίκημα από τη μεριά του Αλέξανδρου Κοντού. Είναι τουλάχιστον απλός συνεργός στο αδίκημα που διέπραξε ο γιος του, για να μην πούμε ηθικός αυτουργός. Γιατί βέβαια ήξερε πολύ καλά ότι ο γιος του είχε κώλυμα διορισμού, αφού δεν έχει πάει φαντάρος, αλλά παρά ταύτα τον διόρισε. Αυτός του βρήκε τη θέση και αυτός του την πρότεινε.
Τώρα τι ψάχνουμε να βρούμε θα μας πείτε…. Σωστό κι αυτό

0 απαντήσεις στο “Τα “δώρα” του υπουργού Α. Κοντού”

  1. Κέντρο αποθεραπείας-αποκαταστάσεως και ξενών αποκαταστάσεως για άτομα ηλικιωμένα και άπορα». αν δοσουν αυτα τα ,,δωρακια,, στον κοσμο…. δεν θα υπαρχουν αποροι … σιχτιρ πρωινιατικα….

    την καλημερα μου 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *