Ανήκουστα πράγματα…

Υπάρχουν «νονοί» που έχουν τους «δικούς τους» αρχιφύλακες; Φοβερό!

Υπάρχουν μαστροποί που έχουν τους «δικούς τους» αστυνομικούς; Απίστευτο!

Υπάρχουν πολυεθνικές που έχουν τα «δικά τους» κόμματα και «τα χώνουν» στους «δικούς τους» πολιτικούς; Σώπα!

Υπάρχουν επιχειρηματίες που «λαδώνουν» για να κάνουν τις δουλειές τους; Ελα!

Υπάρχουν δημοσιογράφοι που «τα πιάνουν» από επιχειρηματίες; Μπα!

Υπάρχουν σε αυτό τον τόπο (πώς το είχε πει ο πρωθυπουργός; Α, ναι:) «νταβατζήδες» που ελέγχουν την οικονομική και πολιτική ζωή; Πέφτουμε από τα σύννεφα!

Γίνονται σ’ αυτήν τη χώρα «αρπαχτές» και κομπίνες; Ο «καπνός» που βγαίνει περί υπόγειων διασυνδέσεων μεταξύ πολιτικής, εκδοτών, μεγαλοκαρχαριών, μεγαλοδικηγόρων, μεγαλοκομπιναδόρων, χριστεμπόρων και υποκόσμου, να σημαίνει ότι υπάρχει και «φωτιά»; Τσ, τσ, τσ!

Ορισμένοι θέλουν να δείχνουν ότι «παραξενεύονται». Αλλά το παράξενο δεν είναι ότι στις φυλακές, από τις οποίες πάνε κι έρχονται τα ελικόπτερα, που ουδείς έδωσε ποτέ λογαριασμό για τους «περίεργους» θανάτους, που αποτελούν κέντρα διακίνησης ναρκωτικών και μεταπτυχιακών του εγκλήματος, βασιλεύει ο νόμος των κυκλωμάτων. Το παράξενο είναι που μια ορισμένη κατηγορία (πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων) που συνωστίζεται στη «βιτρίνα» του συστήματος κάνει με όλα αυτά ότι …«παραξενεύεται»!

Δεν άκουσαν ποτέ για μεγαλοσχήμονες που βουλώνουν στόματα, μοιράζοντας επιταγές δεξιά και αριστερά;..

Αγνοούν ότι ο κόσμος των στρας και της «καλής κοινωνίας» συναγελάζεται με «προαγωγούς» μέχρι «συνοδούς» πολυτελείας;..

Δεν περιέπεσε τίποτα στην αντίληψή τους για «μυστικά κονδύλια» και μίζες, που σιτίζουν κάθε λογής «τρωκτικά», που, κατά τα λοιπά, το παίζουν τιμητές των πάντων;..

Δεν πήρε το αυτί τους τίποτα για τις ιστορίες σχετικά με το πώς τα μέλη που ανήκουν εις τας τάξεις της εριτίμου παρέας των VIP’S μας «τακτοποιούν» τις «υποθέσεις» τους μέσω «φουσκωτών» και άλλων «αντιπροσώπων»;..

Ελειπαν όταν κατά καιρούς ήρθαν στην επιφάνεια σχέσεις εξουσίας του υποκόσμου που αγκαλιάζουν από το ποδόσφαιρο μέχρι τον «πολιτισμό» αυτής της χώρας;..

Ανήκουστα, μας λένε, είναι όλα αυτά. Πράγματι. Μα το πλέον ανήκουστο είναι ότι υποδύονται τους ανήξερους, τους ανύποπτους και τους έκπληκτους. Λες και όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν «ρολόι» στο σύστημά τους και μόνο στις …φυλακές είναι που τους ξέφυγε «λίγο» το πράγμα.

Με άποψη

0 απαντήσεις στο “Ανήκουστα πράγματα…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *