Απ’ τον Παυλίδη στον Διαμαντίδη

Θυμάται άραγε κανείς την υπόθεση του υπουργού Ναυτιλίας Αριστοτέλη Παυλίδη που είχε «αμαρτήσει για την κόρη του», όπως σκωπτικά έγραφαν οι εφημερίδες τις εποχής; Αυτός είχε κατηγορηθεί για τρία κακουργήματα μετά τις καταγγελίες του  εφοπλιστή Μανούση ότι τον λάδωνε για να του τακτοποιεί τις δουλειές του. Ανέλαβε η βουλή να του δώσει συγχωροχάρτι, και έτσι δικασμένος σε «πολιτικό θάνατο» σύμφωνα με την ρήση κορυφαίου αστού παράγοντα της εποχής αφέθηκε να απολαμβάνει τους ..καρπούς των κόπων του.

Και αν αυτός ήταν δεξιός πολιτικάντης, έρχεται σήμερα η φυλλάδα «Πρώτο Θέμα» να αποκαλύψει τα έργα ενός «σοσιαλιστή» υπουργού στο ίδιο υπουργείο. Πρόκειται για τον Γιάννη Διαμαντίδη ο οποίος «ήταν στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011. Εξι μήνες μετά αγόρασε στη Σαρωνίδα τέσσερα διαμερίσματα αντικειμενικής αξίας 1.170.000 ευρώ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Εξι μήνες μετά την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και στη διάρκεια των δύσκολων καιρών που βιώνει ολόκληρος ο ελληνικό λαός από τα επαχθή μέτρα που έχουν επιβληθεί από την τρόικα, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος στη λαϊκή περιοχή της Β’ Πειραιά προκαλεί το κοινό αίσθημα, αφού αγοράστηκαν τέσσερα διαμερίσματα (ένα από κάθε παιδί του και ένα από τη σύζυγό του Αλεξάνδρα Σεβαστού-Διαμαντίδη) χωρίς μάλιστα να καλύπτονται οι αγορές από το οικογενειακό πόθεν έσχες.
Ακριβώς σε αυτό το σημείο είναι που προκύπτει το ερώτημα που και από ποιες πηγές η οικογένεια Διαμαντίδη βρήκε τα χρήματα».

Και γιατί δεν κάνει η εφημερίδα μια έρευνα να δει πώς και σε ποιους εφοπλιστές μοιράζονται οι κρατικές επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές»; Η ιστορία με την υπόθεση Παυλίδη είναι πολύ διδακτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *