Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 6ης ΜΑΗ: Τι κάνουμε μετά;

Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ), τραπεζιτών, ΕΕ-ΔΝΤ έχει επιβάλλει προσωρινά σήμερα την ισοπέδωση πολιτικών, κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται και δημιουργεί συνθήκες πραγματικής χρεοκοπίας/φτωχοποίησης της κοινωνίας. Προκηρύχτηκαν εκλογές με στόχο της εκτόνωση της λαϊκής οργής που εκφράζεται με κάθε τρόπο στη συγκυρία από τα κάτω και προφανή επιδίωξη την ολοκλήρωση των σχεδιασμών της εγχώριας και ευρωπαϊκής ολιγαρχίας του κεφαλαίου μετά από αυτές.

Το λαϊκό κίνημα μέσα από τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, το κίνημα των πλατειών, το κίνημα “Δεν Πληρώνω”, την αμεσοδημοκρατική οργάνωση λαϊκών συλλογικοτήτων και επιτροπών αγώνα ενάντια στα χαράτσια δημιούργησαν συνθήκες ανατροπής του πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων.

Οι εκλογές παρά την βέβαιη καταγραφή αυτών των αλλαγών δεν πρόκειται να αποτρέψουν την νέα συγκυβέρνηση των συστημικών σχηματισμών που θα επιδιώξουν την συνέχιση της πολιτικής που γεννάει ανέργους, φτώχεια, ρατσισμό, αυτοκτονίες και οδηγεί την επιστροφή στο μεσαίωνα. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους ενισχύονται για να αντιμετωπίσουν το διαρκώς αυξανόμενο κύμα της λαϊκής οργής.

Οι Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κομμάτι του κινήματος συνολικής αμφισβήτησης και ανατροπής της πολιτικής του μαύρου μετώπου συμπορευόμαστε με κάθε αγωνιζόμενο που περπατήσαμε μαζί στις μεγάλες απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις διαμαρτυρίες ενάντια στα χαράτσια και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Ενισχύουμε τις δυνάμεις που αρνούνται  την αστική αντιπροσωπευτική δημοκρατία, αποκλείουν την ανάθεση και επιλέγουν την αιρετότητα και ανακλητότητα που εξασφαλίζει  την πραγματική λαϊκή συμμετοχή και την αυτοδιαχείριση με αμεσοδημοκρατικούς όρους.  Δεν περιμένουμε καμία νίκη για το λαϊκό κίνημα από τις εκλογές αλλά από τους αγώνες του σήμερα και την εξέγερση του αύριο που έρχεται.

Συντασσόμαστε αγωνιστικά με εκείνες τις δυνάμεις που είτε έχουν επιλέξει τα κινήματα αντίστασης από τα κάτω, είτε συμμετέχουν στις εκλογές,  είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και έκφραση ενισχύουν  τον αγώνα για τη διάλυση της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του ευρώ μαζί με τα αντίστοιχα κινήματα των εργαζομένων στην Ευρώπη και επιδιώκουν την ανατροπή του μαύρου μετώπου μέσα από ένα κίνημα συνολικής αντιπαράθεσης και ρήξης που θα δημιουργήσει τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τις δυνάμεις και τις τάσεις ανάπτυξης ενός νέου ανατρεπτικού εργατικού κινήματος που θα αντιπαραταχθεί αγωνιστικά απέναντι στον αστικοποιημένο και κρατικοδίαιτο  συνδικαλισμό των  ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Επιδιώκουμε την καταπόντιση όλων των σχηματισμών της συγκυβέρνησης και μαζί όλων όσων όψιμα παρουσιάζονται ως “αντιμνημονιακοί εκφραστές” και αποτελούν την εφεδρεία του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος. Επιδιώκουμε μαζί να καταποντιστούν οριστικά και οι αυταπάτες κάθε εκλογικής αναμονής και δήθεν προοδευτικών κυβερνητικών λύσεων  που θα δώσουν τη θέση τους στην διεύρυνση του λαϊκού μετώπου  και σε αγώνες ανατρεπτικούς και νικηφόρους για την κατάκτηση του συνόλου των δικαιωμάτων και αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.denplirono.info

25/4/2012

 

0 απαντήσεις στο “Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”

  1. Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ απαντάει απόλυτα στο τι σημαίνει ΚΑΠΕΛΩΜΑ, αν και η σωτή λέξη είναι ΚΑΠΗΛΕΙΑ, όπως τίθεται μέσα στο κείμενο που παραθέτω παρακάτω.

    Ποιο είναι το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

    Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι κίνημα αντίστασης, αλληλεγγύης και ανατροπής των σχεδιασμών που αποβλέπουν στην κοινωνική μας ισοπέδωση, με αγώνες που δίνουν καθημερινά εκατοντάδες ανεξάρτητες συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία βάσης, εργατικά σχήματα, επιτροπές αγώνα, πρωτοβουλίες. Δεν έχει ιδιοκτήτες, αποκλειστικότητα αντιπροσώπευσης, κεντρική οργάνωση ή ένα μοναδικό φορέα εκπροσώπησής του. Ανήκει σε όλες τις συλλογικότητες που αναπτύσσουν δράσεις είτε ενάντια στα χαράτσια, είτε ενάντια στα διόδια, είτε ενάντια στην κάθε είδους και μορφής εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών-υπηρεσιών και αναφέρουν ή αναφέρονται ή έχουν συστατικό του τίτλου τους τον επιθετικό προσδιορισμό ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

    Καμία οργάνωση ή συλλογικότητα δεν εκπροσωπεί αποκλειστικά ή ακόμη περισσότερο δεν έχει καμία ιδιοκτησία στην «πατρότητα» της ιδέας ή την εκπροσώπησή της. Η μονοπώληση από οποιονδήποτε της κινηματικής πραγματικότητας όσων εκφράστηκαν, εκφράζονται και παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ το κίνημα στις εκλογές;

    Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αποτελεί κατάκτηση των αγωνιζόμενων από τα κάτω με διαφορετικές συλλογικότητες και επιτροπές και πέραν της οριζόντιας επικοινωνίας και του επιμέρους συντονισμού σε δράσεις, δεν έχει ενιαία δομή, οργάνωση και συνολικό πρόγραμμα. Συνενώνει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες που συναντούνται στην άρνηση αυτής της πολιτικής, και στον αγώνα αντίστασης στις αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντικοινωνικές πολιτικές που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και οι πλουτοκράτες. Είναι το αποτέλεσμα της άρνησης μιας ολόκληρης κοινωνίας να αποδεχτεί την ισοπέδωσή της.

    Η αυθαίρετη απόφαση μιας συλλογικότητας (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/ ή oxidiodia.gr ή ) να ανακοινώσει κάθοδο στις εκλογές με τον τίτλο «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», δηλώνοντας ότι το εκπροσωπεί όχι μόνο μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αλλά την καταδικάζουμε ως μια απόπειρα καπηλείας και εκμετάλλευσης των κοινών αγώνων ανυπακοής στα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας που έδωσαν και δίνουν όλες οι μαχόμενες συλλογικότητες για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την υπηρετούν και τη στηρίζουν.

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – Επιτροπές αγώνα http://denplirono.wordpress.com/

    ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων http://epitropi3den.blogspot.com

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ http://diodiastop.blogspot.com

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Δ. ΩΡΩΠΟΥ “ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ” http://www.oroposoxistaxaratsia.blogspot.com/

    ΑΛ.ΑΝΥ.Α – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ “ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ” http://oianentaxtoi.blogspot.com/

  2. Πάντως, κι αυτό κάπως καπέλωμα είναι.. Όχι σαν τους ανεκδιηγήτους άλλους που κατεβαίνουν στις εκλογές, αλλά δεν νομίζω πως ο απλός κόσμος που αναφέρεται στο «κίνημα Δεν Πληρώνω» (ό,τι κι αν είναι αυτό) έχει αναπτύξει τέτοια συνείδηση ενάντια στον «αστικοποιημένο και κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ» ή ακόμα περισσότερο δεν νομίζω πως όλοι «αρνούνται την αντιπροσωπευτική δημοκρατία» και παλεύουν για τη «διάλυση της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ»..

    Αυτή είναι αγνών προθέσεων γραφειοκρατικοποίηση από τα κάτω και τα αριστερά..

    • Νομιμοποιείται ο προβληματισμός που εισάγει η κριτική σου, αλλά σκέφτομαι ότι: α) η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν σκοπεύει να εκπροσωπήσει οποιονδήποτε αναφέρεται στο “κίνημα Δεν Πληρώνω”, αλλά μόνο όσους συμμετέχουν στις επιτροπές αγώνα και στο σάιτ του denplirono.info. Απ’ όσο ξέρω, πράγματι μαζεύτηκαν οι υπάρχουσες επιτροπές και το κείμενο συν-διαμορφώθηκε μετά από συζήτηση. β)αυτοί που συνδιαμόρφωσαν και εξέδωσαν το κείμενο, προφανώς είναι πολύ λιγότεροι από όλους αυτούς που έχουν αναφορά στο κίνημα, αλλά στο βαθμό που διευκρινίζεται ο φορέας (ποιό δηλ. τμήμα του κινήματος), ποιός μπορεί να πει ότι οι συγκεκριμένες επιτροπές δεν έχουν δικαίωμα να εκφραστούν; γ)επειδή ακριβώς το Δεν Πληρώνω είναι ένα ποτάμι με δεκάδες παραπόταμους, νομίζω ότι αν έλεγε κάποιος ότι για να βγεί ένα κείμενο (χωρίς καπέλωμα) θα έπρεπε να συμφωνήσουν όλοι οι παραπόταμοι, και ο κάθε μεμονωμένος άνθρωπος που αναφέρεται σ’ αυτό (πράγμα απολύτως αδύνατον), τότε νομίζω ότι θα είχαμε επιβεβλημένη καπελωματικά σιωπή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *