Το μόνο όφελος

Γράφει ο Ευθύλογος

Είναι γνωστό ότι το τελευταίο καταφύγιο των κάθε λογής πολιτικών απατεώνων είναι η δήθεν άγνοια. Μόνο που τώρα πλέον αυτό το καταφύγιο είναι άχρηστο.
Κανένας πολιτικός γκαζοτενεκές δεν θα τολμήσει να πει:
– Δεν ξέραμε την κατάσταση.
– Βρήκαμε υπερβολικό έλλειμμα.
– Βρήκαμε καμένη γη.
– Αγνοούσαμε το μέγεθος του χρέους.
– Βρήκαμε άδεια ταμεία.
Αυτό είναι και το μόνο όφελος από την καταστροφή της Ελλάδας που επί χρόνια την προσπαθούσαν τα………
γομάρια[1] και τελικά την πέτυχαν.
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πλέον!
Τώρα ξέρεις καραγκιόζη!
Θα βρεις καμένη γη γιατί εσύ και το συνάφι [2] σου την κάψατε.
Θα βρεις άδεια ταμεία γιατί εσύ και το συνάφι σου τα αδειάσατε.
Θα βρεις τεράστιο χρέος γιατί εσύ και το συνάφι σου το δημιουργήσατε.
Θα κυβερνήσεις διεφθαρμένη χώρα γιατί εσύ και το συνάφι σου τη διαφθείρατε.
Θα βρεις απεργίες, γιατί εσύ και το συνάφι σου αποθρασύνατε τις συντεχνιακές διεκδικήσεις.
Θα βρεις κόντρες, πορείες και εμπόδια γιατί εσύ και το συνάφι σου μαζέψατε τον κάθε αγράμματο αγύρτη και τον αναβαθμίσατε σε ηγέτη του κομματικού συνδικαλισμού.
Θα βρεις ανύπαρκτο πρωτογενή τομέα γιατί εσύ και το συνάφι σου τον εξαφανίσατε.
Θα βρεις διαλυμένο δευτερογενή τομέα γιατί εσύ και το συνάφι σου τον διαλύσατε.
Θα βρεις άχρηστο και ανίκανο δημόσιο τομέα γιατί εσύ και το συνάφι σου τον αχρηστέψατε διορίζοντας ως διευθυντές τα κομματικά σας κοπρόσκυλα.
Θα βρεις ασφαλιστικούς οργανισμούς υπό πτώχευση γιατί εσύ και το συνάφι σου τους πτωχεύσατε.
Θα βρεις εγκαταλειμμένη ύπαιθρο γιατί εσύ και το συνάφι σου την εγκαταλείψατε και μαζεύετε από τη δεκαετία του ’50 τους Έλληνες στην Αθήνα.
Θα βρεις έναν τεράστιο τριτογενή τομέα που παρασιτεί και προσφέρει άχρηστες – και επικίνδυνες κάποτε – υπηρεσίες γιατί εσύ και το συνάφι σου τον αφήσατε να διογκωθεί.
Θα βρεις έναν τουρισμό – βιομηχανία κλοπής των τουριστών, γιατί εσύ και το συνάφι σου δεν ελέγξατε ποτέ σε βάθος τη σαπίλα που υπάρχει εκεί μέσα.
Θα βρεις δεκάδες χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους γιατί εσύ και το συνάφι σου ανοίγατε σε κάθε χωριό και «πανεπιστήμιο». (Ο θεός να τα κάνει πανεπιστήμια)
Θα βρεις μια χώρα που τα παράνομα κτίσματα είναι περισσότερα από τα νόμιμα γιατί εσύ και το συνάφι σου υποθάλψατε την οικιστική και πολεοδομική παρανομία.
Θα βρεις την πλειοψηφία των ενηλίκων να αυτοαπαλλάσσεται για τις μαλακίες της βάζοντας μπροστά βλακώδεις δικαιολογίες του τύπου: «έτσι μας έμαθαν» ή «έτσι κάνουν όλοι».
Και τελικά θα βρεις ένα λαό σε παρακμιακό κατήφορο, να σέρνεται απογοητευμένος γιατί έτσι τον καταντήσατε εσύ και το συνάφι σου.
Και τολμάς γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω να θέλεις αυτοδυναμία ρε ηλίθιε;
Τι θα καταφέρεις μόνος σου ρε βλάκα;
Αυτοδύναμες δεν ήταν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης;
Τι σκατά κατάφεραν;
Δεν καταλαβαίνεις ότι ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που θα έχεις αυτοδυναμία πρέπει να απευθυνθείς σε όλους και να σαλπίσεις πανελλήνιο προσκλητήριο;
Δεν καταλαβαίνεις ότι ακόμη κι αν κάνεις κάτι σωστό θα σε πολεμήσουν γιατί το έκανες «εσύ» κι όχι «αυτοί»;
Δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις να πολεμήσεις οργανωμένα συμφέροντα που για δεκαετίες τα υπέθαλψες εσύ και οι όμοιοί σου;
Δεν καταλαβαίνεις ότι και η πιο ισχυρή κυβέρνηση προέρχεται από μειοψηφία του εκλογικού σώματος;
Δεν καταλαβαίνεις πως μόνος σου, όντας ηγέτης μειοψηφίας ουσιαστικά, δεν μπορείς να ζητήσεις θυσίες από το σύνολο του λαού και να βρεις κατανόηση ή έστω ανοχή;
Δεν καταλαβαίνεις ότι για να κάνουν κι άλλες θυσίες οι πολίτες, πρέπει να δουν πρώτα θυσίες από τη σκατοφάρα σας; Να βάλουμε κάτω πόσα έχασες εσύ με την κρίση και πόσα έχασα εγώ;
Δεν καταλαβαίνεις ότι χρειάζεσαι ευρύτατη κοινωνική συναίνεση;
Δεν καταλαβαίνεις ότι για να πάρει μπροστά τούτος ο τόπος πρέπει όλοι να αποκτήσουμε τη νοοτροπία του Σταχάνωφ,[3] αλλά εσείς τους τελευταίους σταχανοβίτες τον εξοντώσατε ηθικά πριν από δεκάδες χρόνια, επιβραβεύοντας ηλίθιους, τεμπέληδες, πατριδοκάπηλους και αγύρτες;
Δεν καταλαβαίνεις πως αν δεν συνεργαστείς δεν έχεις καμιά ελπίδα μα πετύχεις;
Πρέπει να μάθετε και να εργάζεστε και να συνεργάζεστε ρε τομάρια!
Με τόσα προβλήματα δεν θα έπρεπε κανένας να θέλει αυτοδυναμία.
Κι όλοι να δηλώσετε ότι θα συνεργαστείτε για το καλό του τόπου. Εκτός κι αν θέλετε την κουτάλα μόνοι σας ή δεν καταλαβαίνετε σε τι μπαρουταποθήκη κάθεστε! Δεν είναι καιρός για παιδαριώδεις χαζοεγωισμούς.
Αρκετά πλήρωσε τούτος ο τόπος τον διεστραμμένο εγωισμό και την αρρωστημένη αρχομανία του κάθε μαλάκα αρχηγού.  
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
[1]  Η λέξη «γομάρια» δεν αποτελεί προσβολή αλλά τίτλο, αφού την χρησιμοποίησε βουλευτής απευθυνόμενος σε συναδέλφους του.
[2]  Το «συνάφι» δεν περιλαμβάνει μόνο τα πολιτικά καθίκια. Περιλαμβάνει κάθε είδους αμειβόμενα κομματικά παράσιτα, πληρωμένους δημοσιογράφους, εξαγορασμένους δικαστικούς, επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, γλείφτηδες που τα προσόντα τους είναι 10 φορές λιγότερα από όσα απαιτεί η θέση που κατέχουν, εγκάθετους κομματικούς συνδικαλιστές, συνταξιούχους μαϊμού και κάθε λογής κοινωνικά σαπρόφυτα που σιτίζονται στο απέραντο Πρυτανείο Κηφήνων  «Η ωραία Ελλάς».
[3]  Η προσωποποίηση του τέλειου εργάτη των Σοβιέτ που με την ευφυΐα και την ευσυνειδησία του πολλαπλασιάζει την παραγωγή. Ίσως να πρόκειται για μύθο αλλά λίγα άχρηστα παραμύθια ακούμε κάθε μέρα;  Ας ακούσουμε κι ένα χρήσιμο.

Ευθύλογος
vacon28@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *