Οι Έλληνες επιχειρηματίες μια χαρά κερδίζουν από τον πόλεμο στη Λιβύη!!!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το kosmoslarissa.gr στην ανάρτηση του με τίτλο «130 Λίβυοι αναρρώνουν στη Λάρισα!» περισσότεροι από 130 Λίβυοι ασθενείς έχουν έρθει στην πόλη της Λάρισας τους τελευταίους τέσσερις μήνες με σκοπό να νοσηλευτούν στο Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» στη Νίκαια Λάρισας, ενισχύοντας, σε μία δύσκολη περίοδο για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου Υγείας, το συγκεκριμένο κέντρο και δίνοντας μια ανάσα στην αγορά της πόλης.

Η συνεργασία προέκυψε ανάμεσα στον Όμιλο Euromedica και στην Πρεσβεία της Λιβύης, η οποία καλύπτει πλήρως τα έξοδα νοσηλείας και διαμονής των Λίβυων. Πρόκειται για τραυματίες εμπόλεμης ζώνης από τον πρόσφατο εμφύλιο κατά του καθεστώτος Καντάφι, πολλοί από τους οποίους έχουν νοσηλευτεί ή εγχειριστεί προηγουμένως σε κλινικές ή νοσοκομεία άλλων χωρών (Γαλλία, Τσεχία, Γερμανία).

Η Ιρλανδία άνοιξε τα κρατικά νοσοκομεία για να τους υποδεχτεί, ενώ η κατάσταση στη χώρα μας ευνοεί μόνο τις ιδιωτικές κλινικές και τα κέντρα αποκατάστασης που διαθέτουν και την απαιτούμενη «ευελιξία» στις συμφωνίες. Οι τραυματίες διαθέτουν ιατρική visa και συνήθως συνοδεύονται από συγγενείς ή φίλους οι οποίοι διαμένουν στα κεντρικά ξενοδοχεία της Λάρισας. Είναι άτομα όλων των ηλικιών αλλά οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι. Πρόκειται για άτομα καλλιεργημένα, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, γνώση ξένων γλωσσών και μια σχετική οικονομική άνεση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ορισμένοι τραυματίες διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στο Μαρόκο. Για την παραμονή τους στη χώρα μας, κάθε τραυματίας και συνοδός λαμβάνει από την Πρεσβεία 500 δολάρια την εβδομάδα για προσωπικά έξοδα. Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, το κέντρο αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» και η κλινική «Θεοτόκος» είναι οι μόνες υποδομές Υγείας που φιλοξενούν τους τραυματίες της Λιβύης και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να δεχτούν και άλλους. Επίσης, Λίβυοι τραυματίες βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη (Διαβαλκανικό Κέντρο, Euromedica), στην Αθήνα και στην Κοζάνη.

Θυμίζουμε το σχετικό μας κείμενο με τίτλο «Κρίση μεν, αλλά οι Έλληνες επιχειρηματίες  μια χαρά κερδίζουν απ τον πόλεμο!!!»:

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι τα λεφτά που υποχρεώθηκε να δώσει ο λαός μας για πολεμικούς εξοπλισμούς και για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές αποστολές ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, έπιασαν τόπο!  Στο όνομα του «εθνικού χρέους» τα εργατικά δικαιώματα εξαφανίζονται, ενώ ιδιωτικοποιούνται ξανά τα κέρδη, αφού και για τους Έλληνες αστούς ο πόλεμος μεταφράζεται σε ευρώ και δολάρια. Η πρόσφατη αρθρογραφία αμφισβητεί την καταστροφολογία Παπαδήμου-Βενιζέλου-Σαμαρά. Περίπτωση 1η: η εφημερίδα ΙΣΟΤΙΜΙΑ στο άρθρο της με τίτλο «Άνοιγμα του Θωμά Λιακουνάκου στην αμυντική αγορά της Λιβύης» μας περιγράφει το πώς κλείνονται οι δουλείες των Ελλήνων βιομήχανων και εμπόρων όπλων, με την μεσολάβηση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.  «Μεγάλος παίκτης αναδεικνύεται ο Θωμάς Λιακουνάκος γνωστός και από την προμήθεια των LEOPARD- που άφησαν εποχή στον ελληνικό στρατό» (θυμίζουμε ότι τα τάνκς που κατασκευάστηκαν με την συμμετοχή των εταιρειών Μυτιληναίου παρουσίασαν μεγάλα κατασκευαστικά προβλήματα π.χ. ρωγμές στον πύργο κλπ).[.] Κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να αποκτήσει στενές σχέσεις με το νέο καθεστώς της Λιβύης, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά στην Ελλάδα τραυματιών, που προέρχονταν αποκλειστικά από τους αντάρτες που πολέμησαν τον Καντάφι (δηλαδή η φιλανθρωπία της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου, αλλοτινού φίλου-συντρόφου του Καντάφι, δεν υπηρετεί ανθρωπιστικά κριτήρια, αλλά εμπορικά και πολιτικά!)[.]

Τους περισσότερους από αυτούς ο Λιακουνάκος τους έχει  παρκάρει σε  ξενοδοχεία της Αθήνας, γιατί η θεραπεία τους δεν απαιτεί καθημερινή νοσηλεία. Με δεδομένο ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί που πολέμησαν μαζί με τους αντάρτες το καθεστώς Καντάφι, ο Θωμάς Λιακουνάκος αποκτά άμεση πρόσβαση στην νεά τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται στο Λιβύη. Γι΄ αυτό μην εκπλαγείτε αν σε κάποιες από τις μελλοντικές παρελάσεις στην Τρίπολη, εμφανιστούν τα γερμανικά LEOPARD».

Αξίζουν όμως δύο επισημάνσεις που φωτίζουν τον τρόπο που ο στρατός ανοίγει το δρόμο των κερδών για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Όταν ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος συμμετείχε στην σύσκεψη Αρχηγών Άμυνας Κρατών που απάρτισαν την Συμμαχία των Προθύμων που διεξήγαγε την επιχείρηση Unified Protector στη Λιβύη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ, είχε θέσει θέμα συμμετοχής των Ελλήνων εφοπλιστών και επιχειρηματιών στην Ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Επίσης, θυμίζουμε ότι  “Χρυσές” δουλειές κάνουν ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Ρόδο και τα Χανιά με τους χιλιάδες Λίβυους τραυματίες που έχουν εισαχθεί σε αυτές τους τελευταίους μήνες. Συνολικά πάνω από 2.300 Λίβυοι, τραυματίες και συνοδοί τους, έχουν σε ελληνικές κλινικές στις παραπάνω πόλεις.

Για την ακρίβεια σε κλινικές της Αθήνας έχουν εισαχθεί 1.194 τραυματίες, στη Θεσσαλονίκη 950, στη Ρόδο 152 και στα Χανιά 11. Το Δεκέμβριο περίπου 600 Λίβυοι τραυματίες και ασθενείς αφίχθησαν στην Ελλάδα, ενώ για κάθε ασθενή το κοστολόγιο κινείται μέχρι και τα 650 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή, περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ τη μέρα κέρδος για τους επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας!!!

Μπορεί οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι, οι ξενοδόχοι, οι έμποροι του πολέμου και της υγείας να μετράνε κέρδη, αλλά ο λαός μας πλήρωνε για 4 μήνες καθημερινά ένα εκατομμύριο ευρώ για την επέμβαση στη Λιβύη.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

http://Diktiospartakos.blogspot.com 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *