Απαιχτος ο δεσπότης

Απαιχτος ο δεσπότης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
Πέρα απ’ τα “θεόπνευστα” τροπάρια που ψέλνει στον διαδικτυακό του άμβωνα βρίσκει και τον χρόνο να κάνει και περισπούδαστες οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις σε έντυπα της περιοχής του.

Όπως τώρα στην βδομαδιάτικη εφημερίδα «Τα νέα της Αιγιαλείας». Περιβόλι το άρθρο του.
Ο ρασοφόρος χειρίζεται με την ίδια μαεστρία τον λόγο του όπως χειριζόταν τον βούρδουλα της εξουσίας την εποχή που ήταν χωροφύλακας, και γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή.

Μεγάλος χριστέμπορας ο ίδιος προσαρμόζει τις εκτιμήσεις του με το σκεπτικό που κουβαλάει.
«Ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα και όχι για την σωτηρία της Ελλάδος», εκτιμάει αναφερόμενος στην πολιτική διαμάχη των κομμάτων.
«ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΓΕΙ ΜΕ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ!», θεωρεί το διακύβευμα των εκλογών στο άρθρο του ο δεσπότης.

Ξέρει τι λέει ο αρχιρασοφόρος. Μια ζωή πολιτική και θρησκευτική εξουσία πηγαίνουν χέρι-χέρι.
Μήπως και ο ίδιος της εκκλησιές της περιοχής του δεν τις έχει μετατρέψει σε πολυτελέστατα σούπερ μάρκετ για να τα κονομάει χοντρά;
Βάσιμα λοιπόν υποθέτει ότι και οι πολιτικάντηδες θα χρησιμοποιήσουν την πολιτική τους εξουσία για να δημιουργήσουν κοφτήριο μπακιριών.

Θα συμφωνήσουμε και σε κάτι με τα γραφόμενα του δεσπότη:
“Γιατί άραγε ο Έλληνας φορολογούμενος πρέπει να πληρώνει τα έξοδα λειτουργίας ενός κόμματος, το οποίο ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ; Γιατί δηλ. ο οπαδός της «Αριστεράς και της Προόδου» πρέπει να συνεισφέρει για τη Νέα Δημοκρατία και αντιστρόφως;” μας λέει ο πρώην χωροφύλακας και νυν δεσπότης.

Πολύ σωστά. Και θα επεκτείνουμε και λίγο την ερώτησή του. Γιατί ο έλληνας φορολογούμενος πρέπει να πληρώνει μιλιούνια παπάδων, δεσποτάδων και λοιπών χριστεμπόρων;
Ας βγει έναν νόμος που να φορολογεί την μεταφυσική ηλιθιότητα και το θρησκευόμενο «ποίμνιο» να συντηρεί όλο τον εσμό των ρασοφόρων.
Γιατί όλοι εμείς που δεν έχουμε καμιά σχέση με τις ηλίθιες δοξασίες πρέπει να πληρώνουμε το τσούρμο του παπαδαριού;

5 απαντήσεις στο “Απαιχτος ο δεσπότης”

  1. kapsoulis-Δεν θα διαφωνήσω στις γενικές γραμμές του σχολίου Σας,και κυρίως στην τελευταία του παράγραφο.Η ένστασή μου βρίσκεται στη θρησκοληψία των ανθρώπων,όταν δεν ελέγχεται!!!..
    Ευχαριστώ που με διαβάζετε,και αν θέλετε κάντε τον κόπο να περάσετε και από το φτωχικό μου ιστολόγιο,θα χαρώ πάρα πόλυ…

  2. Αγαπητε απομαχε θελω να πω οτι ειναι μεγαλο λαθος με αφορμη λυκους που φορανε προβεια προβατων να μην περναμε στο αλλο ακρο και να ξεχναμε τον Κυριο Ημων Ιησου Χριστο που οντας Θεος ενσαρκωθηκε για να σωσει τον κοσμο.Την διδασκαλια του πρεπει να την γνωρισουμε για να πορευθουμε στην ζωη μας αλλα και για να μπορουμε να ξεχωριζουμε τους λυκους απο τα προβατα.Εχοντας εμπειρια απο το καθεστως του Χονεκερ μπορω να παρομοιασω επισης την παραμορφωση του καθεστωτος Χονεκερ και την τεραστια αποσταση του απο τον Μαρξισμο και Λενινισμο.Η σημερινη ειδικα εποχη βαζει επιτακτικα το καθηκον να διαβαζουμε οσο μπορουμε με κριτικη ματια και να διακρινουμε τους λυκους (βλεπε Σταλιν και τους επιγονους του ντοπιους και ξενους),μονο ετσι ισως η ανθρωποτητα να μπορεσει να απεγκλωβιστει απο τον ασφυκτικο κλοιο των κεφαλαιοκρατων και των απανταχου λακεδων του που με διαφορα προσωπεια κρατουν τους λαους και στην προκειμενη περιπτωση τον Ελληνικο λαο παντα στην γωνια.
    Π.Χ. η κατασταση στην παιδεια δεν προκειται να αλλαξει αν δεν γινη ουσιαστικη παλη για το παιδαγωγικο ινστιτουτο την στελεχωση του και τον τροπο που λειτουργει.Το βιβλιο της Ρεπουση ειναι απλα ενα δειγμα για το που μας πανε.Και πανω εκει δεν ειδα καμμια αριστερα να ορθωνει λογο εμπεριστατωμενο.Αλλοιως το ζητημα καταληγει παντα σε απεργιες των εκπαιδευτικων με οικονομικα αιτηματα.Βεβαια οι απεργιες βλαπτουν τα παιδια του λαου που δεν εχει χρηματα για να στειλει τα παιδια του σε κολλεγια και ιδιωτικα (βλεπε Παπαρηγα).

  3. Kapsoulis:Ερώτηση,τί σχέση μπορεί να έχει ο Φάντης με το Ρετσινόλαδο???η Ας πούμε ο Στάλιν που επικαλείσθε με τον Εφραίμ π.χ.Φαντάζομαι τώρα να καταλάβατε τι σχολιάσατε,……

  4. Ειστε σιγουροι οτι δεν εχετε σχεση με ηλιθιες δοξασιες???
    Και ο Σταλιν δεν ειχε οπως και ο Εμβερ Χοτζα.
    Αριστερα πρεπει να σημαινει ζωντανη σκεψη πανω στα συνθετα προβληματα που μπαινουν καθημερινα,και οχι το αναμασημα παρωχημενων φρασεων και αρχνιασμενων ιδεων.Αγνωστικιστες εχετε το δικαιωμα να εισαστε αλλα αθεοι ΟΧΙ γιατι τοτε εισαστε στο ιδιο καλαθι με διαφορους φαιδρους που το παιζουν Χριστιανοι.Ετσι λοιπον μεγαλυτερο σεβασμο στο τμημα των Ελληνων που δυστυχως δεν ανηκει στην φωτισμενη πρωτοπορεια της επαναστασης και επιμενει να πηγαινει στην εκκλησια.

  5. Κάτι παραπάνω γνωρίζει καλά για το άτομο αυτό ή Ηθοποιός και πρώην Βουλευτής,-Υπουργός ΠΑΣΟΚ
    Κυρία Κούρκουλα Ελένη!Τι να πεί κανείς………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *