Κοινή δράση

Μία πολύ σοβαρή πραγματικότητα για τις ζωές μας και το μέλλον μας είναι ο αρνητικός συσχετισμός συτή τη στιγμή στην ταξική πάλη υπέρ των κεφαλαιοκρατών, ντόπιων και ξένων .

Γιατί λέγεται αυτό άραγε ;  Τι μας ενδιαφέρει ο “συσχετισμός” και τι στο καλό είναι εν τέλει αυτός ο συσχετισμός δύναμης.
Αυτή η ανάλυση προυποθέτει καταρχήν να δεχθούμε κάποια πραγματάκια .

1) Ο καπιταλισμός είναι μία ταξική κοινωνία όπου στην εξουσία είναι τα μονοπώλια ,η πλουτοκρατία (δηλαδή η αστική τάξη )
2) Στον καπιταλισμό η συντριπτική πλειοψηφία του λαού , αναγκάζεται να υποτάσσεται σε έναν πολύ βασικό “νόμο” .
Αυτός ο νόμος είναι η εκμετάλευση της εργατικής δύναμης του λαού ώστε να παραχθεί υπεραξία που θα συσσωρευθεί στο κεφάλαιο.

Όποιος μπορεί να δεί αυτές τις βασικές αλήθειες (πόσο μάλλον πολλές πολλές άλλες που δεν θα αναλυθούν εδώ) ,μπορεί να καταλάβει ότι βρίσκεται μέσα σε ένα  συνεχώς μεταβαλλόμενο ταξικό πόλεμο που λύνεται και απαντιέται μόνο όταν η εξουσία των πλουτοκρατών ανατραπεί . Και δυστηχώς ,όχι με μαγικά χαρτάκια σε ασκήσεις επι χάρτου μακριά απο το κίνημα .

Όμως δεν είμαστε δυστηχώς εκεί. Γιατί ακριβώς όπως αναφέρεται και αρχικά ο συσχετισμός δύναμης είναι αρνητικός για τις δυνάμεις του λαού και την βασική δύναμη του την εργατική τάξη.

Αυτό δεν είναι καθόλου μία ανακύκλωση και ένας φαύλος κύκλος το οποίο μας κάνει απαισιόδοξους . Ίσα ίσα , σε αυτή την φάση, που προσπαθιέται απο την επαναστατική αριστερά να ξεπεράσει τις συνέπειες της ήττας του κομμουνιστικού κινήματος στο οποίο αναφέρεται , βλέπουμε πολύ καθαρά λαικές δυνάμεις να πηγαίνουν και να τάσσονται στον δρόμο του αγώνα .

Το βασικό που παραδέχονται όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα τώρα είναι το γεγονός ότι πρέπει να ανατραπεί αυτή η πολιτική .
Πρέπει να ανατραπεί δηλαδή η επίθεση των ιμπεριαλιστών και της αστικής τάξης  στην εργατική τάξη και λαό της Ελλάδας .

Λοιπόν,  είναι φανερό ότι καμία δύναμη δεν φτάνει για να αποτρέψει την επίθεση και να την σταματήσει , μάλιστα το ΚΚΕ , φαίνεται να κινητοποιεί τις δυνάμεις του μόνο ανα χώρο δουλειάς και ανά κλάδο, ελεγχόμενα , και να απέχει συνειδητά απο όλες τις πλατιές λαικές κινητοποιήσεις .

Δηλαδή το ΚΚΕ προσπαθεί να δικαιολογήσει τον ρόλο του  μακριά απο την συνολική ρήξη και σύγκρουση με το σύστημα .
Διαλέγει μικρές συγκρούσεις που μπορεί να ελέγξει και να σταματήσει ή ξεκινήσει ανα πάσα στιγμή του ζητηθεί .
Χωρίς να θέλω να γίνω προκλητικός, το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει απο την κεντρική πολιτική-ταξική αντιπαράθεση με το σύστημα.

Άρα το ΚΚΕ δεν θέλει να συμπράξει,  δεν θέλει να δράσει απο κοινού με όλες τις δυνάμεις που λένε .

1)κάτω η υποταγμένη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ , για την ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης σαν τάξη για τον εαυτό της

2) Έξω απο ΕΕ-Ευρώ-ΝΑΤΟ με εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση
3)  Κάτω τα μνημόνια και οι νόμοι τους , έξω η τρόικα απο την Ελλάδα
4)  Δουλειά , υγεία , ασφάλιση για όλους .

Αυτά τα τεσσερα για να επιτευχθούν χρειάζεται ούτε λίγο ούτε πολύ να γίνουν κεντρικές και συνολικές συγκρούσεις με την εξουσία των πλουτοκρατών και των ιμπεριαλιστών τους αφεντάδων (Ευρωπαίων και Αμερικάνων ) .
Μέσα απο αυτή την διαδικασία μόνο μπορούμε να κοιτάξουμε τον σοσιαλισμό και την προοπτική του λαού μας .
Απαντώντας σήμερα στα καίρια προβλήματα του ο λαός δυναμώνει την αυριανή προοπτική του .

Σχετικά με το θέμα της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βλέπουμε ότι  εκεί , μπαίνουν προυποθέσεις για την σύμπραξη σε κινηματικό επίπεδο. ΄Πρέπει το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλαδή να συμπεριληφθεί ατόφιο, συμφωνεί κάποιος δεν συμφωνεί . Για αυτό παρέθεσα και τα 4 σημεία πιο πάνω που αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορεί να υπάρχει σύγκλιση σε αυτούς τους 4 άξονες .

Ναι αυτό θα ήταν μία άμεση ανακούφιση των εργαζομένων και του λαού, γιατί μας έχουν πρήξει . Το γεγονός ότι θα ανατραπεί η επίθεση και θα κρατήσουμε τα δικαιωματά μας , όχι μόνο θα είναι μία καλυτέρευση και μία τεράστια νίκη του λαού και του κινήματος αλλά θα ανοίξει δρόμο για την πραγματική διέξοδο του λαού , για την ανατροπή του καπιταλισμού .

Όποιος συνεπώς οχυρώνεται πίσω απο κομματικά μαντριά , να απολογηθεί στον λαό , για τον ραγιαδισμό του . Να απολογηθεί στον λαό για τον συστημισμό του , για την υποταγή του στον καπιταλισμό . Να απολογηθεί στον λαό για το γεγονός ότι δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού αλλά την βολή του . 
Να απολογηθεί όποιο κόμμα αριστερό , κομμουνιστικό δεν κάνει ότι μπορεί για να κινητοποιήσει τις λαικές μάζες . Να απολογηθεί αυτός που φρασεολογικά λέει ένα και στην πράξη κάνει 0 .

Ποιά είναι η δικαιολογία άραγε; Ναι υπάρχουν οι όροι και οι προυποθέσεις για κοινή δράση στο εργατικό -φοιτητικό-λαικό κίνημα .
Αντικειμενικά και ξεκάθαρα .
Ίσα ίσα  αν κάποιος ήθελε να παν-κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του και να κάνει συμμαχίες με όλες τις δυνάμεις που μπορεί και συμφωνεί ώστε να πετύχει ότι περισσότερο μπορεί μέχρι να νικήσει .
ΑΝ κάποιος λέω έχει αυτή την κατεύθυνση, τότε θεωρεί και πλεονέκτημα πολιτικό να προσπαθήσει να πείσει και να διευρύνει την άποψη του .

Δηλαδή,  αν το ΚΚΕ είχε αυτή την κατεύθυνση γιατί να φοβάται ?Γιατί να μην την ανοίξει στον λαό και σε άλλες  δυνάμεις του κινήματος;  Τι θα έχανε άραγε το ΚΚΕ και το όποιο ΚΚΕ ;
Αν το δεί κάποιος πολιτικά , όχι μόνο δεν θα έχανε αλλά αφού θα είχε και την ανοιχτή αγωνιστική ενωτική επαναστατική κατεύθυνση θα απορροφούσε και ότι άλλο πολιτικά θα συνεργάζονταν μαζί του .

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ  απλά . Ακούω και την Παπαρήγα , τώρα στην διακαναλική συνέντευξη του ΚΚΕ  να λέει “είναι εύκολο να οργανώνεις την ταξική πάλη απέναντι στις άλλες δυνάμεις ; ” .
Για να κάνουμε και ένα διαλογο , απαντάω .
Δεν είναι εύκολο αλλά  εσύ δεν οργανώνεις την ταξική πάλη άρα μην σκάς με τέτοια δύσκολα ερωτήματα Αλέκα .  Το πολύ να οργανώσεις κανένα τοπικό ταξικό καυγαδάκι και αυτό με το βλέμμα στον τοίχο .

Την επάυριο των εκλογών οι δυνάμεις που αναχωρούν απο το κίνημα θα βρούν δύσκολο δρόμο μπροστά τους , η κοινή δράση είναι κάτι εφικτό και αναγκαίο για τον λαό . Για ένα μέτωπο αντίστασης που θα σταματήσει την επίθεση σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.

Πηγή: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ

Μία απάντηση στο “Κοινή δράση”

  1. Φιλαράκο αν εισαι συνδικαλιστης τότε είναι καλά αυτα που λες, αλλα να θυμάστε, ο Λένιν συμβούλευε (τους Αμερικανούς) επαναστάτες να ξελαρυγιαζονται 90% για την αναγκαιοτητα της εξουσίας και μόνο 10% για μέτρα “ανακούφισης” (άσε που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τολμαει να “ψελισει” “δικτατορία του προλεταριάτου”… “εξουσία”, “ρηξη”, “ανατροπή” δηλώνουν οππορτουνισμο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *