Ομιλία Τσίπρα σε εκδήλωση του “Νέου Αγωνιστή” (Βίντεο)

Το καινούργιο επεισόδιο στην διαμάχη Βενιζέλου-Τσίπρα για το ποιος θα κληρονομήσει το κεφάλαιο, που λέγεται ΠΑΣΟΚ και το οποίο ήδη έχει απαξιωθεί εδώ και χρόνια δόθηκε σήμερα με αφορμή την ημερομηνία δημιουργίας του Κινήματος. Βενιζέλος και Τσίπρας μίλησαν σε διαφορετικές σχετικές συγκεντρώσεις δίνοντας την αφορμή στα ΜΜΕ να μιλήσουν ότι ο Σύριζα εξακολουθεί να ταλαντεύεται στο ποια πολιτική φυσιογνωμία θέλει να παρουσιάσει.

Η ομιλία του Α. Τσίπρα –απ’ όπου είναι και το βίντεο που παραθέτουμε- στην εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή», μιας ομάδας πρώην μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν από το κόμμα τους όταν έγινε το πρώτο Μνημόνιο, και σήμερα συνεργάζονται με τον Σύριζα, έδωσε τα περιθώρια να υπάρξουν αρκετά σχόλια που δεν ήταν κολακευτικά για τον Σύριζα και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ιδιαίτερα σχολιάστηκε η παρουσία στην εκδήλωση της πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ, Σοφίας Γιαννακά, η οποία υπήρξε μια απ’ τις υπέρμαχους της μνημονικής πολιτικής το περασμένο διάστημα, ενώ δεν ξέρουμε αν έχει βάση η δημοσιογραφική πληροφορία που ακούστηκε για βουλευτή της ΔΗΜΑΡ που φλερτάρει στην ιδέα να μετακομίσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα.

Από κει και πέρα στην ομιλία του ο Τσίπρας προέβλεψε ότι το κόμμα του θα πάρει 45% στις επόμενες εκλογές για να «κυβερνήσουμε μαζί με τον λαό για τον λαό» απόρροια της πολιτικής που ασκεί σήμερα το «λόμπι της χρεωκοπίας που παίρνει το εισόδημα από το λαό και το δίνει στην μικρή και άπληστη ολιγαρχία».

Το σύνθημα που δέσποσε στην συγκέντρωση ήταν το «Αλέξη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα» και ο Α. Τσίπρας γνωρίζοντας πού συνειρμικά παραπέμπει αυτό και πώς μπορούσε να σχολιαστεί, δήλωσε ότι ο Σύριζα δεν είναι, ούτε θέλει να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ «όπως διατείνονται τα μέσα της διαπλοκής».

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6026.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *