ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Η προκλητική απόπειρα των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν πολιτική παρέμβαση στις γειτονιές του Ελληνικού και της Γλυφάδας το Σάββατο 24/11 έλαβε την απάντηση που της άξιζε. Πολλές δεκάδες κατοίκων και εργαζομένων, απλοί κάτοικοι αλλά και μέλη επιτροπών κατοίκων, λαϊκών συνελεύσεων, πολιτικών συλλογικοτήτων, απέτρεψαν στην πράξη στα μέλη αυτής της εγκληματικής συμμορίας να εδραιώσουν την παρουσία τους στην περιοχή (δείτε και τη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας).

Η Χ.Α σε κάθε επόμενη απόπειρα επίδειξης μίσους θα συναντάει τη λαϊκή κατακραυγή. Δεν μας τρομάζει η βία τους και θα μας βρει μπροστά της με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα να την τσακίσουμε και να αποτρέψουμε, για όσες φορές χρειαστεί, την εισβολή της στις γειτονιές μας. Στη δική τους βία απαντάμε με τη βία του μαζικού λαϊκού κινήματος, το μόνο όπλο που μπορεί να αντιπαρατεθεί μαζί της αποτελεσματικά.

Η Χ.Α. έχει ένα ύπουλο σχέδιο. Επιδιώκει να παραπλανήσει τους εξαθλιωμένους, τους άνεργους, τους κατεστραμμένους μικροεπαγγελματίες, τους μαθητές και τη νεολαία, με το δήθεν αντιμνημονιακό και αντισυστημικό κουστούμι που έχει φορέσει ενώ την ίδια στιγμή θέλει να διασπάσει την εργατική τάξη διαιρώντας την σε «έλληνες και ξένους», αποδέχεται τη σκλαβιά για τους έλληνες εργαζόμενους με 18 ευρώ, στηρίζει τα συμφέροντα τραπεζιτών και εφοπλιστών και στηρίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Το ίδιο ύπουλα θέλει να διεισδύσει στις γειτονιές μας. Θέλει να στεριώσει στις περιοχές που η αγωνιστική παρουσία των κατοίκων συνεχίζει να αντιστέκεται και να διεκδικεί. Ειδικά, η εμφάνιση των χρυσαυγιτών στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού, μια προσφυγική περιοχή, με μεγάλη ιστορία στους πολιτικούς κοινωνικούς αγώνες αλλά και κατακτημένη εμπειρία στην προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός. Έρχεται ως συνέχεια της δημιουργίας γραφείων της οργάνωσης στον Άλιμο και της λειτουργίας τοπικής οργάνωσης νοτίων της Χ.Α., της διανομής τροφίμων ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του πολυτεχνείου, της απόπειρας εκδίωξης παιδιών από παιδικές χαρές και της διείσδυσης σε σχολεία της περιοχής. Είναι φανερό ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να “πατήσει πόδι” και στην περιοχή μας.

Ως ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα Νότια αντιπαλεύουμε το φασισμό και το νεοναζισμό γιατί αντιπαλεύουμε τις πολιτικές αποδιάρθρωσης της κοινωνίας και τους εμπνευστές τους: την ΕΕ, το ΔΝΤ, τις τράπεζες, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους . Γιατί αντιστεκόμαστε στην καταστολή του κράτους και την καταπάτηση στοιχειωδών ελευθεριών και δημοκρατικών κατακτήσεων. Οι εμπνευστές των αντιλαϊκών πολιτικών και οι απολογητές τους είναι αυτοί που «στρώνουν το χαλί» στο φασισμό. Για αυτό και απαιτείται η αντιφασιστική πάλη να δυναμώσει να μαζικοποιηθεί και να εξαπλωθεί στις γειτονιές μας αποτελώντας παράλληλα κομμάτι του συνολικότερου αγώνα του λαού μας για την κατάργηση των μνημονίων, την έξοδο από Ε.Ε. – Ο.Ν.Ε. και τη διαγραφή του χρέους. Και ας είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι η η φασιστική απειλή δεν αντιμετωπίζεται απλά με την επίκληση της νομιμότητας και τη λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο ενός «πανδημοκρατικού μετώπου», που αναπόφευκτα οδηγεί στην αναμονή της «ες αύριον» κυβερνητικής εναλλαγής και τον παροπλυσμό του κινήματος.

Στην περιοχή μας έχουν γίνει ήδη τα πρώτα βήματα για την οργάνωση του λαού ενάντια στη φασιστική απειλή. Η συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας Αντιφασιστικής Δράσης στα Νότια» (http://prwkat.blogspot.gr/2012/11/1011-1100.html) κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε νεολαία, ανέργους, εργαζόμενους και συλλογικότητες επιτροπές κατοίκων, λαϊκές συνελεύσεις, πολιτικές – κοινωνικές συλλογικότητες, σωματεία, να κινηθούμε δημοκρατικά, συντονισμένα και αποφασιστικά ώστε το αντιφασιστικό κίνημα να μαζικοποιηθεί και να πλατύνει για να αντιπαρατεθούμε με τις πολιτικές που καταστρέφουν τη ζωή μας και με την τρομοκρατία του κράτους, της ΕΕ, της εργοδοσίας και των φασιστών.

Όλοι στη συνέλευση της «Πρωτοβουλία Αντιφασιστικής Δράσης στα Νότια»
την Παρασκευή 30/11, στις 7:30 μ.μ. στο Α’ ΚΑΠΗ Αργυρούπουλης (Αλεξιουπόλεως 27)

Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια
prwkat.blogspot.com – www.facebook.com – prwkat @gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *