Η ΔΗΜΑΡ τα σπάει – Η αριστερά ρυθμιστής των εξελίξεων

DHMAR_2Γράφει ο aristerix

Καταιγιστικές οι εξελίξεις σε όλο το πολιτικό φάσμα, τα ύστερα του κόσμου! Τα τηλέτυπα του μπλογκ και της σελίδας μας έχουν πάρει φωτιά, σήμερα Πρώτη Απριλίου 2013.

Ο κινέζος πρόεδρος αποχαιρετά τον Αλέξη Τσίπρα
Ο κινέζος πρόεδρος αποχαιρετά τον Αλέξη Τσίπρα

Από πού να αρχίσουμε…

-Επιστρέφοντας από την Κίνα, μετά τη συνάντησή του με τον κινέζο ηγέτη Ξι Τζινπίνγκ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναχωρεί αμέσως για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Μετά τις συναντήσεις με τον Σιμόν Πέρες, τον Βόλφκανγκ Σόιμπλε και μια σειρά άλλους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει με τον πρόεδρο Ομπάμα για προβλήματα της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Τις αιτιάσεις της ΟΑΚΚΕ ότι «ο Τσίπρας θέλει να οδηγήσει τη χώρα στη Ρωσία» απέφυγε να σχολιάσει το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου.

tsipras-psarianosΑμηχανία και νευρικότητα από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, κύκλοι της οποίας τόνιζαν: “Όταν εμείς τα λέγαμε το 1992, για το πρωτοσέλιδο της Αυγής την επαύριο της πρώτης εκλογής Κλίντον (σσ. «Είμαστε με την Αριστερά του Μπλερ, την Αριστερά του Κλίντον, την Αριστερά του Ντ’ Αλέμα»), κάποιοι εκώφευαν”. Πολύ φοβούμαστε ότι σε άλλα 21 χρόνια θα δικαιωθεί πράγματι και ο σημερινός σκεπτικισμός. psariano………………………………………………………………………………………………………………………………………

Την έκπληξη όμως στο χώρο της αριστεράς, έκανε η πρόσφατη απόφαση-σοκ της ΔΗΜΑΡ να επαναφέρει το σφυροδρέπανο στο λογότυπό της. «Ας μην ξεχνάμε, ότι εγώ ήμουν ο παραγωγός του δίσκου με τα τραγούδια του Κόκκινου Στρατού», δήλωσε με νόημα ο Γρηγόρης Ψαριανός. Για επικοινωνιακό τρικ έκαναν λόγο στελέχη του Σύριζα.

Έμπειροι αναλυτές ερμήνευαν την επικοινωνιακή αυτή κίνηση –ματ της ΔΗΜΑΡ, σαν προσπάθεια υπέρβασης του ιστορικού παράδοξου: Το ‘κοινό’ της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, δέχεται πιο αδιαμαρτύρητα τη συμπόρευση με την ‘καμμένη’ ακροδεξιά της ευθύνης από ό, τι ένα  ενδεχόμενο μετεκλογικής σύμπραξης με τη μνημονιακή ΔΗΜΑΡ. Πάντως, ακόμα και  οι πλέον ένθερμοι παλαιότεροι θιασώτες του ‘κοινοβουλευτικού δρόμου’, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι αυτός σήμερα θα εξαντλείται στην αγωνιώδη αναζήτηση κουκιών και κυβερνητικών ‘εταίρων’ δεξιά και δεξιότερα…

«Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ μέχρι σήμερα τον όρο καπηλεία, για το δεύτερο συνθετικό του τίτλου της ΔΗΜΑΡ. Δεν μας αφορούσε. Τώρα όμως με το σφυροδρέπανο, το πράγμα αλλάζει…», δήλωσε σιβυλλικά η απερχόμενη, όπως όλα δείχνουν, Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Έντονες φήμες φέρνουν σαν σίγουρο διάδοχό της τον Νίκο Μπογιόπουλο.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. Παππάς επιδεικνύει στα ΜΜΕ την πυγμή του
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. Παππάς επιδεικνύει στα ΜΜΕ την πυγμή του

Και ο Τέρης Χρυσός στο φεστιβάλ της ELDORADO GOLD.kokkinos-stratos

Αμέσως μετά τη συνάντηση ΟΑΚΚΕ-Χρυσής Αυγής στην έδρα του σωματείου, που στεγάζεται στα γραφεία της εταιρίας, κύκλοι της Χρυσής Αυγής, θέλοντας να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις από τη στήριξη που παρείχαν στην ELDORADO GOLD, δικαιολογήθηκαν λέγοντας: «Το όνομά μας είναι η ψυχή μας, ο χρυσός μας έφερε πιο κοντά.”

Νέα τροπή στο θέμα της ούρησης του Χρ. Παππά έξω από το MEGA: Σύμφωνα με έγκυρο τουΐτ του @pitsirikos, «Κορυφώνονται οι κόντρες στο ναζιστικό χώρο. Ο Πρετεντέρης έhεσε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.» Ο καθένας σύμφωνα με την ανάγκη του.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

«Όχι» της κυπριακής βουλής, «όχι» από τους Ρώσους… Σύμφωνα με την τυπική λογική όμως, όπως είδαμε, δύο αρνήσεις, κάνουν μία κατάφαση.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο Αλέκος Αλαβάνος, επιστρέφοντας από τη συνάντηση που είχε στην Ιταλία με τον Μπέπε Γκρίλο, κατέθεσε το λογότυπο του νέου κόμματος ο οποίος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αποτελείται από ένα πλάνο από ταινία του Θ. Αγγελόπουλου στο οποίο κυριαρχεί σύνθεση μιας δραχμής με το γράμμα Β.

«Μόλις προχθές γιορτάσαμε την επέτειο της διπλής εξόδου, όχι μόνο από το γρόσι, αλλά και από την Οθωμανική Αυτοκρατορία», δήλωναν με νόημα κύκλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

4
…μια ωραία ατμόσφαιρα!

Θορυβημένο το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου, παραλλάσσει ελαφρά τον τίτλο του κόμματος: Παραμένοντας και σημειολογικά σταθερά στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, από ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γίνεται ΣΥΡΙΖΑ-ΕΟΚ Β΄.

Φήμες ότι στο πλαίσιο ανανέωσης, επικεφαλής του νέου κόμματος ‘της δραχμής’ θα τεθεί πειραματικά νέος και άφθαρτος πολιτικός του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, διαψεύδονται κατηγορηματικά.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στο νέο σχήμα του ραδιοσταθμού «στο κόκκινο» που εγκαινιάζεται σήμερα, συμμετέχει και ο Ηλίας Μαμαλάκης. Φήμες ότι έχει βολιδοσκοπηθεί να αναλάβει ραδιοφωνική εκπομπή για τη φωτογραφία και ο Ηλίας Ψινάκης δεν επιβεβαιώνονται.

Καλό μήνα!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Υ.Γ.-1: Προσοχή, οι παραπάνω ειδήσεις δεν είναι όλες πρωταπριλιάτικες.

Υ.Γ.-2: Στο πνεύμα της ημέρας, και ένα ανέκδοτο:

Οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ σε ακριτικό νησί, αποκλεισμένος από την κακοκαιρία, σηκώνει μια πέτρα απελευθερώνοντας έτσι ένα τζίνι. Ακολουθούν τα γνωστά, «Ήμουνα 40 χρόνια εδώ κι εσύ μ’ ελευθέρωσες», «Ζήτα μου ό, τι χάρη θες για να στο ανταποδώσω.»

Απογοητευμένος από τους ανάλγητους εφοπλιστές που αραιώνουν τα δρομολόγια αλλά και από τις αλλεπάλληλες απαγορεύσεις απόπλου λόγω μπoφόρ ο Συριζαίος μας, ζητάει ένα ασφαλτοστρωμένο δρόμο που να πηγαίνει απευθείας από το νησί του στον Πειραιά.

«Έ, είπαμε, αλλά όχι κι έτσι, αυτά δε γίνονται. Ζήτα μου κάτι άλλο», απαντάει το τζίνι.

«Να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα μνημόνια και τις ολέθριες συνέπειές τους για την κοινωνία και τον τόπο, χωρίς όμως να διακυβευθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, παραμένοντας δηλαδή μέσα στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», επανέρχεται ο συριζαίος.

«Δε μου λες, το δρόμο τον θέλεις με 2 ή με 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση;» ρωτάει μετά από λίγη σκέψη το τζίνι…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *