“Λαγός” της κυβέρνησης ο Πάγκαλος

Με την συνέντευξη που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας, Γ. Πεταλωτής στον ρ/σ του Ν. Χατζηνικολάου, πειστήκαμε απόλυτα ότι ο Πάγκαλος λειτουργεί σαν «λαγός» της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το ότι ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαφοροποιείται ανοιχτά από τις απόψεις του ΓΑΠ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον καλύπτει εντελώς. Κι αυτό γιατί στην συγκεκριμμένη περίπτωση δεν μπορεί να είσαι και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα αφού αυτά που ακούστηκαν από Παπανδρέου και Πάγκαλο είναι διαμετρικά αντίθετα!

«Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται», είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος σε τηλεοπτική του παρουσία ενώ την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «τα σενάρια αυτά ανήκουν σε εκείνους που δεν θέλουν την επιτυχία της χώρας μας. Είναι οι ίδιοι που επένδυαν στη χρεοκοπία της χώρας»!

Ας παραθέσουμε αποσπάσματα του κυβερνητικού εκπροσώπου προπαγάνδας από την συνέντευξη που αναφέραμε για να δείτε το μέγεθος του παραλογισμού και των αντιφάσεων που διακρίνει την κυβερνητική πολιτική.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Καλό μήνα. Απορία μεγάλη, ποιος από τους δύο έχει δίκιο. Ο πρωθυπουργός που δήλωσε χθες, στην Real News, ότι τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους προέρχονται από εκείνους που δεν θέλουν την επιτυχία της χώρας και που επένδυαν στην χρεοκοπία μας; Ή ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης που δήλωσε, πάλι χθες στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ότι μπορεί να επιδιώξουμε την αναδιάρθρωση του χρέους ή να μας προταθεί και να μην μας συμφέρει να το αποτρέψουμε;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: κ. Χατζηνικολάου, η συνέντευξη του πρωθυπουργού είναι σαφέστατη, είναι ξεκάθαρη. Μία συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Real News, και μάλιστα αναλυτική. Εκείνο που έχω να πω για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι έχει βγάλει ανακοίνωση και ο κ. Πάγκαλος και εγώ. Αλλά δεν θα μείνω στις ανακοινώσεις αυτές. Ο κ. Πάγκαλος, προφανώς, σε μια θεωρητική και δημόσια συζήτηση που έγινε για την επιμήκυνση του χρέους έκανε μία τοποθέτηση. Η συζήτηση αφορά την επιμήκυνση της αποπληρωμής, δηλαδή μιλάμε
μόνο για αποπληρωμή. Είναι ακόμα θεωρητική η συζήτηση. Κανείς ακόμα δεν γνωρίζει αν θα τεθεί με επίσημο τρόπο, οπότε θα πάρει και ανάλογη θέση η ελληνική κυβέρνηση. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας. Αυτό είναι που κάνουμε γιατί ξέρουμε ότι αν τους τηρήσουμε αυτούς τους στόχους απαρέγκλιτα, θα βγούμε από την κρίση.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: κ. Υπουργέ, είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους ως υπονομευτικά της εθνικής προσπάθειας. Και την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος τα συζητά. Αυτό δημιουργεί, προς τα έξω, μια αίσθηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία έκφραση και ότι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, το σοβαρότερο θέμα μας αυτήν την περίοδο, δεν έχει μια ενιαία συλλογική έκφραση.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχει ενιαία συλλογική έκφραση. Αυτό που εννοούσε, προφανώς, ο κ. Πάγκαλος είναι η συζήτηση που γίνεται για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους. Δηλαδή να πληρώσουμε το χρέος μας σε αργότερους χρόνους, σε μεταγενέστερους χρόνους, από τους ήδη ορισμένους. Αυτό όμως είναι ακόμα μια θεωρητική συζήτηση. Είμαι σίγουρος ότι αυτό εννοούσε ο κ. Πάγκαλος.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Καταλαβαίνω ότι θεωρείτε πως ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έκανε, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω λέξη που να σας δυσκολέψει πολιτικά, έκανε ένα επικοινωνιακό φάουλ, που μπήκε στη συζήτηση αυτή. Είναι μια πρόωρη συζήτηση, λέτε.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρόωρη, ακόμα και για την επιμήκυνση. Για την αναδιάρθρωση δεν το συζητάμε. Αυτό είναι δεδομένο. Συμφωνώ ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, γιατί υπάρχουν και τα μηνύματα που δίνουμε προς τα έξω, αλλά θεωρώ ότι και με την χθεσινή δήλωσή του, ο κ. Πάγκαλος, αλλά και τη δική μου δήλωση, ως κυβερνητικού εκπροσώπου, τα πράγματα έχουν μπει στην θέση τους.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η αντιπολίτευση, βέβαια, σας καλεί να διώξετε τον κ. Πάγκαλο από την κυβέρνηση. Είδατε τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τις είδα, κ. Χατζηνικολάου. Καθένας κάνει την δουλειά του. Η αντιπολίτευση πρέπει να πει αυτά που πρέπει να πει. Ο κ. Πάγκαλος είναι πρώτα απ’ όλα Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και προσφέρει με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει και με το δυναμισμό του. Πολλές φορές, υπερκαλύπτει όλους εμάς που είμαστε πιο ήπιων τόνων, και πολύ πιο άπειροι από τον κ. Πάγκαλο. Από εκεί και πέρα, το ότι υπήρξε μια αποστροφή στη θεωρητική συζήτηση και μάλιστα κατά την άποψή μου, όχι για αναδιάρθρωση αλλά για επιμήκυνση του χρέους, νομίζω ότι σαφώς και δεν συνιστά κανένα λόγο ψόγου προς τον κ. Πάγκαλο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βέβαια, το «κατά την άποψή σας επιμήκυνση»,είναι δική σας ερμηνεία. Εκείνος μιλάει για αναδιάρθρωση, στο ΒΗΜΑ. Επίσης θέλω να σας θυμίσω, ότι δεν είναι η πρώτη δήλωση του κ. Πάγκαλου, που δημιουργεί επικοινωνιακή αναστάτωση. Σας θυμίζω εκείνο το «τα φάγαμε μαζί», που έχει προκαλέσει έντονη λαϊκή οργή.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: κ. Χατζηνικολάου, πρώτα απ’ όλα ο κ. Πάγκαλος είναι πληθωρικός και δυναμικός. Δηλαδή λέει πολλές φορές πράγματα έξω από τα δόντια, που πολλές φορές δεν τα λένε οι υπόλοιποι. Και όσο για εκείνο το «τα φάγαμε όλοι», έχει και την ερμηνεία, η οποία είναι η χρόνια παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος και βέβαια ένα πολιτικό σύστημα το οποίο έχει ενδυναμωθεί και μέσα στις συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες. Ο κ. Πάγκαλος έχει έναν δικό του τρόπο να τα λέει, ο οποίος δικός του τρόπος, πολλές φορές, προσφέρει και σε όλους μας μία διέξοδο, είναι η αλήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *