Όταν οι φασίστες μετρούν τους πεινασμένους

xrysh-aygh-sisiteio1της Αντας Ψαρρά

Η ρατσιστική διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της ήταν ένα απόλυτο φιάσκο.

Σύμφωνα με τον χαιρετισμό του αρχηγού της, επιλέχτηκε σκόπιμα η επέτειος της μεταπολίτευσης, για να υποδηλωθεί η αντίθεση της οργάνωσης στη δημοκρατία. Το ναζιστικό χάπενινγκ κράτησε λιγότερο από μία ώρα και εκτός από τα μαυροντυμένα μέλη της μάζεψε και λίγες δεκάδες ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε. Το αποτέλεσμα δεν συγκρίνεται καν με τα καθημερινά συσσίτια που οργανώνουν δήμοι, μητροπόλεις και κοινωνικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, μακριά από τις κάμερες και τη δημοσιότητα. Αλλά το να καμαρώνουν οι ναζιστές για την επιτυχία τους μετρώντας τους πεινασμένους αποδεικνύει το πραγματικό ενδιαφέρον τους για τον «συνάνθρωπο», ακόμα και τον Ελληνα.

Οσο για την αστυνομική απαγόρευση «κάθε συγκέντρωσης», πολύ κακώς στηρίχτηκε σε «λόγους ασφαλείας», αφήνοντας να υπονοηθεί ότι υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων.

Αν είχε πραγματικά διάθεση αντίδρασης η κυβέρνηση, έπρεπε να στηριχτεί στο Σύνταγμα και τη νομοθεσία, που απαγορεύουν την εφαρμογή φυλετικών διακρίσεων.

Το μήνυμα προς τους ναζιστές θα έπρεπε είναι ότι δεν είναι ανεκτή η δράση μιας ελληνικής Κου Κλουξ Κλαν στις πλατείες της Αθήνας. Και αν έκριναν ότι δεν μπορούν να απαγορεύσουν προληπτικά τη συγκέντρωση, να προχωρήσουν στην αυτόφωρη σύλληψη των παρανομούντων διοργανωτών.
Η Εφημερίδα των Συντακτών, 25/7/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *