Ριπές μηχανισμών με στόχο την Αριστερά

timthumb.phpΗ απεργία την Τετάρτη απάντηση στην κρατική τρομοκρατία

Σαν έτοιμα από καιρό τα κυβερνητικά στελέχη και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ έσπευσαν να αξιοποιήσουν την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση κατά μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής την Παρασκευή στο Νέο Ηράκλειο. Η απόλυτα επαγγελματική εκτέλεση της εγκληματικής επίθεσης στις 7 το απόγευμα περίπου σε πολυσύχναστο σημείο λειτουργεί «αντικειμενικά ως μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους», ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των “δύο άκρων”. Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα.

Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας» τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για «απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια» μίλησε το ΝΑΡ, ξεκαθαρίζοντας ότι «η Αριστερά, το μαζικό λαϊκό κίνημα και η αντιφασιστική πάλη ούτε με πρακτικές «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» έχουν σχέση, ούτε με μαφιόζικες επιχειρήσεις και εν ψυχρώ δολοφονίες». Απεναντίας, ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι παρόμοια βρόμικα κτυπήματα συνδέονται με το «βαθύ κράτος». Η κυβέρνηση αξιοποιεί τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, για να εμφανιστεί ως εγγυητής της ομαλότητας και της δημοκρατίας, για να στριμώξει την Αριστερά στο «συνταγματικό, δημοκρατικό τόξο».

Στην πραγματικότητα στόχος της είναι το μαζικό λαϊκό κίνημα και η μαχόμενη Αριστερά, ειδικά σε μια περίοδο που έρχονται νέα μέτρα, τα παλιότερα επεκτείνουν τη φτώχεια και η κοινωνική δυσαρέσκεια κτυπά «κόκκινο». Το μήνυμα είναι σαφές: μην αντιδράς, μην αγωνίζεσαι, μην παλεύεις για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της άθλιας συγκυβέρνησης, γιατί μπορεί να πάμε σε… «εμφύλιο πόλεμο»! «Η αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν πρόκειται να κάνει δηλώσεις νομιμοφροσύνης στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού» τονίζει το ΝΑΡ. Τα σχέδια αυτά μπορούν και πρέπει να χαλάσουν από την αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, του λαού. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 6 Νοέμβρη όχι μόνο θα δείξει ότι το μαζικό κίνημα δηλώνει παρόν, αλλά και θα ανοίξει το δρόμο για την αναγκαία συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα

Πηγή:prin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *