Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη

@pergos-peinas-spyros-stratoulis-solidarity55η ημέρα απεργίας πείνας του Σπύρου Στρατούλη σήμερα. Όλα πια κρέμονται σε μια κλωστή…

Ο αγωνιστής Σπύρος Στρατούλης, κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 11 Νοεμβρίου 2013 διεκδικώντας το νομικό του δικαίωμα στη χορήγηση αδειών εξόδου που με εκδικητικό τρόπο του στερήθηκε πρόσφατα.

Βρίσκεται επί 22 χρόνια στη φυλακή και πλησιάζει στο τέλος της έκτισης της ποινής του. Έχει επανειλημμένως κάνει χρήση του δικαιώματος στην άδεια εξόδου που δίνει ο νόμος χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Η χορήγηση των αδειών σταμάτησε γιατί η αστυνομία τον φέρει να εμπλέκεται στην υπόθεση των Στεκιών της  Θεσσαλονίκης, στην οποία όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι  αφέθηκαν ελεύθεροι από τον ανακριτή μέχρι να γίνει η δίκη.

Η αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης των φυλακών να του στερήσει τις άδειες, στέλνει το μήνυμα ότι το κράτος και η κυβέρνηση μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα παραβιάζοντας τις ίδιες τους τις διατάξεις. Είναι η ίδια ολοκληρωτική λογική των επιστρατεύσεων στο μετρό, τους καθηγητές και τους ναυτεργάτες, της κρατικής βίας στην Κερατέα και τις Σκουριές.

Η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η αστική δικαιοσύνη αναλαμβάνουν τη βαριά ευθύνη της παράτασης της στέρησης του νόμιμου δικαιώματος στην άδεια εξόδου και των σοβαρότατων κινδύνων όχι μόνο για μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία του απεργού πείνας, αλλά και για αυτή την ίδια τη ζωή του.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα για αξιοπρέπεια που δίνει με τα ύστατα μέσα ο Σπύρος Στρατούλης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου και νόμιμου άλλωστε αιτήματός του, ώστε να μην κινδυνέψει άλλο η ζωή του.
antarsya_1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *