Πορεία από την Ομόνοια, συλλήψεις στα Προπύλαια

14Τα ΜΑΤ διέκοψαν συνέντευξη Τύπου

Οι διαδηλωτές, αφού δεν κατάφεραν -λόγω των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και τη χρήση χημικών- να πραγματοποιήσουν πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος, κατευθύνθηκαν προς την οδό Πατησίων όπου και σταμάτησαν στο Πολυτεχνείο.

Νωρίτερα, με τη  βία των ΜΑΤ η κυβέρνηση διέκοψε και διέλυσε ακόμα και τη συνέντευξη Τύπου, που έδινε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις στα Προπύλαια, στις 5:30 μ.μ. Με χειροπέδες ο Παύλος Αντωνόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρεται πως: ” Η κυβερνητική βία δεν θα σταματήσει την αντιΕΕ-αντικυβερνητική διαδήλωση Να απελευθερωθεί άμεσα ο Π. Αντωνόπουλος.

Με προκλητική κατασταλτική βία των ΜΑΤ η κυβέρνηση διέκοψε και διέλυσε ακόμα και τη συνέντευξη Τύπου, που έδινε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις στα Προπύλαια, στις 5:30 μ.μ.

Ογκώδεις αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν με τη βία τους αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το χώρο των Προπυλαίων προς την Ομόνοια, όπου ήδη πραγματοποιούν προσυγκέντρωση εκατοντάδες διαδηλωτές.

Οι αστυνομικές ορδές συνέλαβαν και έχουν με χειροπέδες στο χώρο των Προπυλαίων τον Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του! Όλοι στο δρόμο, όλοι στην αντικυβερνητική αντιΕΕ διαδήλωση. Δεν υποχωρούμε – δεν υποτασσόμαστε Αγώνας – ρήξη – ανατροπή Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!”.

Η διαδήλωση
10
Μαζικοποιείται η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων στην Ομόνοια, με πλήθος διαδηλωτών να αψηφούν την απαγόρευση και παρά τα τεράστια εμπόδια να έχουν φτάσει δίπλα στην απαγορευμένη ζώνη, απαιτώντας να εκφράσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στη διαδήλωση.
Πανό και σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ήρθαν μέλη της Λαϊκής Αντίστασης – Αντιιμπεριαλιστική Αριστερή Συνεργασία με το πανό τους.
Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν να γίνει η προγραμματισμένη πορεία και βρίσκονται αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στο ύψος των Χαυτείων.
Λίγο μετά τις 6 μ.μ. και παρά τις διαμαρτυρίες αντιπροσωπειών και συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και άλλων συνδικάτων «απήχθη» από την αστυνομία ο συνδικαλιστής – μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π. Αντωνόπουλος. Για να γίνει κατορθωτή η σύλληψή του ασκήθηκε έντονη αστυνομική βία κατά συνδικαλιστών (Γρ. Καλομοίρης, Κ. Τουλγαρίδης κ.ά.) και της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Σταμπουλή.

Νέα αστυνομική επέμβαση

Με ρίψη χημικών και «ψεκασμό» κτύπησαν τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές που προσπάθησαν να προχωρήσουν από την Ομόνοια προς την Σταδίου, διεκδικώντας το δημοκρατικό δικαίωμα να διαδηλώσουν στους δρόμους της Αθήνας κατά της ΕΕ και της κυβέρνησης.
Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές είναι συγκροτημένοι και συνεχίζουν την κινητοποίηση με ιδιαίτερη μαχητικότητα, με πορεία προς το Πολυτεχνείο.
Με νέο δελτίο τύπου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει: “Μαζικά τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχουν σηκωθεί πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Εργατικής Αλληλεγγύης, της ΟΚΔΕ, του ΕΕΚ, του «Ροσινάντε», της Λαϊκής Αντίστασης, ενώ υπάρχουν και διαδηλωτές με σημαίες της Παρέμβασης.
Την ώρα που οι Σαμαράς – Μπαρόζο πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κτυπούν με χημικά εργαζόμενους και νέους στην Αθήνα”.
Nάσος Μπράτσος

enet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *