Περιβόλι για απατεώνες

 Μιλάμε για μεγάλη πλάκα. Ξέρετε ποιος είναι «υπεύθυνος Οργανώσεων» της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών» του Μίκη Θεοδωράκη; Ο Γιάννης Δημητροκάλλης. Ενας από τη γνωστή καμαρίλα του Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος ήταν αρχηγός της ΝΔ.
Γενικός διευθυντής της ΝΔ ο Δημητροκάλλης, άρχοντας του παρασκηνίου, μαζί με τον Γρυλλάκη και τ’ άλλα παιδιά, πήρε πόδι από τους Καραμανλικούς, όταν αυτοί ξαναπήραν τα ηνία του κόμματος στα χέρια τους.

Εμείς τουλάχιστον δεν είχαμε ξανακούσει τίποτα για την αφεντιά του, μέχρι που διαβάσαμε τη σπαρταριστή εισήγηση που έστειλε στις «Σπίθες», που θυμίζει εγκύκλιο ηγουμένου προς μοναχούς του Αγίου Ορους. Ιδού η εισαγωγή:
«Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, θεριεύει κάθε μέρα, συμπληρώνοντας, ήδη, τις 50 οργανωμένες και εγγεγραμμένες στο επίσημο site, Σπίθες.
Θεώρησε, λοιπόν, ο Οδηγητής του Κινήματος μας, κατάλληλο τον χρόνο να σταλεί προς συζήτηση στις Σπίθες αυτές, η επισυναπτόμενη Εισήγηση για το Οργανωτικό, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ως κείμενο βασικών Οργανωτικών Αρχών».

Δεν είχαμε, βέβαια, την υπομονή να διαβάσουμε το κείμενο που ακολουθεί. Αρκεί και μόνο η εισαγωγή. Κατά τα άλλα, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι σε μια εποχή σύγχυσης, όπου ο αστικός εθνικισμός μπερδεύεται με τον αντιιμπεριαλισμό και ο κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου μπερδεύεται με το διεθνισμό του προλεταριάτου, σε μια εποχή που το προλεταριάτο δεν είναι οργανωμένο ούτε πολιτικά ούτε συνδικαλιστικά, μένει χώρος και για τους κάθε λογής απατεώνες, που είτε με φασίζοντα χαρακτηριστικά είτε με πατριωτική ρητορεία ψαρεύουν στα θολά νερά, βρίζοντας το πολιτικό σύστημα.

Ο Θεοδωράκης υπήρξε πάντοτε ένας σαλταδόρος της πολιτικής. Εκμεταλλευόμενος τη φήμη που απέκτησε ως μουσικοσυνθέτης και «πουλώντας» έξυπνα τον εαυτό του, απέκτησε μια εξέχουσα θέση στο πάνθεον των πολιτικών απατεώνων.
Δε δίστασε να γίνει ακόμα και υπουργός του  Μητσοτάκη και από τότε φαίνεται πως απέκτησε την     ιδιαίτερη σχέση με τον Δημητροκάλλη. Πλέον είναι γραφικός, όμως σε μια εποχή σύγχυσης ακόμα και οι γραφικοί μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι.   

Πηγή: Εφημερίδα “Κόντρα”

8 απαντήσεις στο “Περιβόλι για απατεώνες”

 1. Πολύ καλό το εικονογραφημένο μανιφέστο!

  Εγώ πιστεύω ότι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχει τελειώσει!

  Πρέπει να βρεθεί τρόπος εκπροσώπησης και συμμετοχής του καθενός ξεχωριστά σε όλες τις πολιτικές αποφάσεις και όχι μόνο!

  Πρέπει με κάποιο τρόπο να μπορούμε να ψηφίζουμε εμείς και κανένας άλλος για μας!

 2. εγώ πάντως δεν περιμένω από κανένα κόμμα και καμία προσωπικότητα πολλά πράγματα, μπορεί να είμαι αριστερός αλλά τα κόμματα της αριστεράς με έχουν απογοητεύσει πολύ,
  άποψη μου είναι ότι η εργατική τάξη δεν χρειάζεται κόμμα γιατί πολλές φορές αυτά λειτούργησαν ενάντια στα συμφέροντα της, μακροπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, παρά μόνο καλή οργάνωση, γνώση της αριστερής ιδεολογίας, συνείδηση της τάξης της και μεγάλη αποφασιστικότητα.

 3. ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ.
  Μπας και καταλάβουν κάποιοι από την "κίνηση Μίκη" κάποια πράγματα.. Ειδικά αυτοί που δηλώνουν "κομμουνιστές" ή "αριστεροί".

  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ

  Ήταν για τις συνθήκες της εποχής εκείνης.Αν κάποιος πει ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα από το 1871(που δεν υπάρχει αμφιβολία) ας επισημάνει τότε το που έχουν αλλάξει..

 4. Ανώνυμε 28 Μαρτίου 2011 2:27 μ.μ.

  Φυσικά και να ψηφίσει μαζικά αριστερά,εξάλλου η κριτική δεν ήταν "ΚΚΕ προς τους άλλους αριστέρους",όπως λανθασμένα υποπτεύθηκες,αλλά προς τα άλλα "πατριωτικά" γκρουπούσκουλα που σαν σαλίγκαροι ξεπετάχτηκαν…

  Αλλά ως προς αυτό δεν τοποθετήθηκες!

 5. Γεια σου ρε ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΕ!!!

  Με την Δεξιά όμως έκανες συγκυβέρνηση.. τότε μπόρεσες!

  Πάντως εγώ στη θέση σου δε θα ανακάτευα το Μαρξ με το Λένιν!

  Άλλωστε διαφωνούσαν σε ουκ ολίγα!

  Δεδομένου ότι ο Μαρξ παραμένει επίκαιρος και το όραμα του Λένιν κατέρρευσε, μήπως να επανεξετάσεις λίγο κάποια πράγματα?

  Ο Μαρξ δεν έλεγε ότι ο σοσιαλισμός μπορεί να πετύχει μόνο σε πολλές ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, ενώ ο Λένιν έλεγε ότι μπορεί να γίνει και σε μια και καθυστερημένη (τεχνολογικά εννοείτε).

  Βλέπεις ότι είχε δίκιο τελικά!? Μην είστε τόσο απόλυτοι με τις απόψεις σας. Δικαίωμά σας βέβαια να τις έχετε!

  Αν δεν ψηφίσει ο κόσμος μαζικά αριστερά, χαθήκαμε!

 6. Εγώ δεν είμαι με τα κοινωνικά κινήματα,αλλά με τα ΚΟΜΜΑΤΑ…

  Και σε περίοδο ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ,δε πρόκειται να κάτσω στο ίδιο τραπέζι με δεξιούς,φιλοβασιλικούς και οτιδήποτε άλλο…

  Δεν είμαστε "αριστεροί" απλά,αλλά μαρξιστές/λενινιστές

  Τα πέρι ταμπακιέρας άστα οι μαρξιστές τα θίγουν κι όταν στον καπιταλισμό επικρατεί "ηλιοφάνεια"!!!!

 7. Κουβέντα για την ταμπακιέρα όμως ε?

  Αυτά που καταγγέλλει ΔΕ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ?

  Τσαπέλες κολλάτε, ντροπή!
  Και λέτε πως είστε και αριστεροί!

  Ο Μίκης βοήθησε τα μέγιστα στη δικτατορία! ΕΚΑΝΕ και λάθη, ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ!

  Τώρα όμως βοηθάει αυτό που κάνει και όποιος είναι μαζί του! Γιατί τον χτυπάς έτσι?

  Γι'αυτό είστε καταδικασμένοι στην πολιτική εξαφάνιση.. γιατί είστε ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

  Σας τρομάζει ότι έχει απήχηση! Μόνο στη Θεσσ/νίκη πρόσφατα είχε στο Βελλίδιο 4000 άτομα!

  Ποιόν υπηρετείς? Γιατί την αλήθεια σίγουρα ΟΧΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *