Η φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής δεν θα περάσει

Ενθουσιασμός, μαζικότητα, οργή και αποφασιστικότητα εκδήλωσαν περίπου 5.000 διαδηλωτές που πήραν μέρος στην διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή. Τα συνθήματα που επικράτησαν πέρα απ’ τα κλασικά «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, κ.λπ ακούστηκαν και ευρηματικά του τύπου «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ θα μας φέρει τον στρατό», «Ο Γιάννης είναι ένας από μας, αλήτη Γιωργάκη δεν μας σταματάς» «όταν οι μπάτσοι δολοφονούν, οι εξεγερμένοι στους δρόμους απαντούν».
Οι παρουσία των μπάτσων «μουδιασμένη», με εντολή από τους προϊσταμένους τους φυσικά, για να μην πολωθεί το κλίμα, εκτιμώντας ότι μια πρόκληση τους μπορούσε να έχει ανεξέλεγκτα αποτελέσματα. Χωρίς να αποφευχθούν μικροεντάσεις πάντως, τα μικροεπεισόδια δεν σημάδεψαν την πορεία που διακρίθηκε από την μαζικότητα και την δηλωμένη αποφασιστικότητα ότι οι πράξεις των πραιτοριανών της μνημονικής κυβέρνησης θα συναντήσουν μπροστά τους ένα μέτωπο αγωνιστών αποφασισμένο να μην περάσουν οι σχεδιασμοί του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης που θέλει να επιβάλει μια χούντα με κοινοβουλευτικό προσωπείο.
Η δεδηλωμένη απόφαση των συγκεντρωμένων επικεντρώνεται στο ότι μονόδρομος για το λαϊκό κίνημα είναι οι μαζικοί δυναμικοί αγώνες εντάντια στην φαιστικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *