Ναζί στις εκλογές των γιατρών της Αθήνας

ναζι γιατροιΠροκλητική είναι η απόφαση της πλειοψηφίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, που αποτελείται από εκπροσώπους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και “ανεξάρτητους”, να επιτρέψει τη συμμετοχή ναζιστικού συνδυασμού στις εκλογές που πρόκειται να γίνουν τον Οκτώβριο.

Τέσσερις συνδυασμοί ζήτησαν να μην επικυρωθεί το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο “Ιατροί του Ελληνισμού”, καθώς παραβιάζει βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας, όπως τη χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων κ.λπ.. Πρόκειται για τους συνδυασμούς που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ, και τον συνδυασμό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Δυστυχώς όμως οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στην ΝΔ (ΔΗΚΙ, ΝΙΚΙ), ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και ο εκπρόσωπος της ΑΙΚ ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής της «Χρυσής Αυγής» στις εκλογές, επικαλούμενοι νομικίστικα επιχειρήματα. Οι μάσκες πέφτουν, και ο καθένας από δω και πέρα αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάτω από τα γραφεία του ΙΣΑ πραγματοποιήθηκε και αντιφασιστική συγκέντρωση με τη συμμετοχή πολλών γιατρών.

Μέχρι σήμερα όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς των γιατρών έχουν επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι δεν γίνονται δεκτές οι διακρίσεις στην περίθαλψη κι έχουν καταδικάσει διάφορες ρατσιστικές φιέστες της Χρυσής Αυγής, όπως τις “αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες”.

Στο ψηφοδέλτιο των «Ιατρών του Ελληνισμού» συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, ο χρυσαυγίτης ψυχίατρος του ΨΝΑ, υμνητής της χούντας, που έδινε βεβαιώσεις για άδειες οπλοφορίας και αναβολές από τα δικαστήρια στα μέλη της Χρυσής Αυγής και στη Θέμιδα Σκορδέλη που κατηγορείται για μαχαίρωμα μετανάστη.

Εκτός του Παρασχάκη, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι γιατροί: Δημήτριος Δολτσινιάδης, Παναγιώτης Κελεπούρης, Αθηνά Ματαράγκα, Δημήτριος Παπαχρήστος και Γιώργος Χατζηαντωνίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *