Σπάρτη: συγκέντρωση αλληλεγγύης προς διωκόμενη νοσοκομειακή συνδικαλίστρια

λακωνιαΣυγκέντρωση συμπαράστασης οργανώνεται για τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στις 9.30  το πρωί στο νοσοκομείο Σπάρτης, ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στη διωκόμενη για τη συνδικαλιστική της δράση, υπάλληλο του Νοσοκομείου Μολάων, Φωτεινή Μανωλάκου.
Η αγωνίστρια συνδικαλίστρια στοχοποιήθηκε και διώκεται επίσης και για την ενεργή συμμετοχή της στην Επιτροπή για την Υγεία στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων, που παλεύει ενάντια στην υποβάθμιση και το οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου Μολάων.
Η Φωτεινή διώκεται παράνομα, 2 φορές για τα ίδια πειθαρχικά παραπτώματα, “αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντά της και σοβαρή απείθεια” γιατί υπό την κάλυψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και του Πρωτοβάθμιου Σωματείου της εφόσον είχε την ιδιότητα της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, αρνήθηκε να μετακινηθεί παράνομα από το Νοσοκομείο Μολάων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης (70 χλμ.).
Αρχικά, από τον Αναπληρωτή Διοικητή της επιβλήθηκε η ποινή του προστίμου των αποδοχών 15 ημερών. Εν συνεχεία, η Διοικήτρια, για τα ίδια “παραπτώματα” την παραπέμπει στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου με εισήγηση την παραπομπή της στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, που σημαίνει ότι η Φωτεινή θα τεθεί σε αργία χωρίς αποδοχές, όπως προβλέπεται για την αδικαιολόγητη αποχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *