Σε απεργία πείνας ο Ηρακλής Κωστάρης

κωσταρηςτου Μάκη Σέρβου

 
Απεργία πείνας ξεκίνησε από την Τετάρτη 29 Οκτώβρη ο Ηρακλής Κωστάρης, διεκδικώντας την επαναχορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών που έπαιρνε. Ήδη έχασε το πρώτο εξάμηνο στο ΤΕΙ όπου φοιτά και κινδυνεύει να χάσει και το δεύτερο.

Ο Ηρακλής κατάφερε, όντας κρατούμενος, να περάσει στο ΤΕΙ Πειραιά. Επί σειρά ετών έπαιρνε εκπαιδευτικές άδειες, όπως και τις δίμηνες κανονικές, παρακολουθούσε τα μαθήματα, έδινε εξετάσεις και περνούσε τα εξάμηνα του ΤΕΙ, έχοντας φτάσει στο τέταρτο έτος. Μετά τη μη επιστροφή του Χρ. Ξηρού στη φυλακή, τον μετέφεραν από την ΚΑΥΦ, όπου κρατούνταν, στην υπόγεια ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών και του έκοψαν τις άδειες, με αποτέλεσμα να έχει ήδη χάσει ένα εξάμηνο.

Με βάση τον τελευταίο νόμο του Αθανασίου, ο Ηρακλής δικαιούται να πάρει τις εκπαιδευτικές άδειες και να συνεχίσει τις σπουδές του, διότι έχει ήδη πάρει τρεις εκπαιδευτικές άδειες και δεν εκκρεμεί πειθαρχικό παράπτωμα σε βάρος του. Επικαλούμενοι «λόγους επικινδυνότητας» όμως του κόψει τις εκπαιδευτικές άδειες, με κίνδυνο να χάσει και δεύτερο εξάμηνο και να κινδυνεύει, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να διαγραφεί από το ΤΕΙ, λόγω του νόμου Διαμαντοπούλου!

Επειδή στις αιτήσεις του δε δίνουν καμιά απάντηση, ο Ηρ. Κωστάρης αναγκάστηκε να καταφύγει στο έσχατο μέσο που έχει ένας κρατούμενος για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του: την απεργία πείνας. Στον αγώνα που ξεκίνησε δε θα είναι μόνος του. Θα έχει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *