Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τεράστια νίκη του Ν. Ρωμανού (Βίντεο) – Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός

ζοιΧρειάστηκε να φτάσει στα όρια του θανάτου ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός για να κάμψει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης που φαίνεται ότι έστω και αργά συνειδητοποίησε τα επακόλουθα αν έβαφε τα χέρια της με το αίμα του νεαρού αναρχικού. Για τεράστια νίκη του απεργού πείνας έκανε λόγο η βουλευτίνα του Σύριζα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα λοιπόν με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου προβλέπεται στους φοιτητές που είναι κρατούμενοι, άσχετα απ’ τα αδικήματα που κατηγορούνται να μπορούν να παίρνουν άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση εφόσον έχουν με επιτυχία παρακολουθήσει το ένα τρίτο των μαθημάτων και εργαστηρίων επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Απ’ την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Σύριζα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην παρέμβαση της τόνισε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση κάνοντας αυτή την ρύθμιση αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας σχετικής υποχώρησης για να νικήσει η ζωή και όχι ο κυβερνητικός ετσιθελισμός.

Αυτή την στιγμή ο Ν. Ρωμανός βρίσκεται στο όριο της ύπαρξης, υπογράμμισε η ίδια προσθέτοντας ότι ο Ν. Ρωμανός θα μπορέσει σε λίγους μήνες να υπαχτεί στην ρύθμιση με το «βραχιολάκι» και να πάρει εκπαιδευτική άδεια.

Με αυτή την εξέλιξη ο Σύριζα απέσυρε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία καλώντας τον Ν. Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας
«Είναι μια τεράστια νίκη του Νίκου Ρωμανού αλλά και νίκη της Δημοκρατίας» επεσήμανε η βουλευτίνα του Σύριζα.

Σταματά την απεργία πείνας μετά απο 31 ημέρες ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, έπειτα απο την ομόφωνη αποδοχή της τροπολογίας για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *