Τραγέλαφος ναζιστικού γκεμπελισμού: βάφτισαν “μάρτυρες” τους διερμηνείς

nazi_tragelafosΕνα μικρό παραλειπόμενο της σημερινής συνεδρίασης και ο επικοινωνιακός χειρισμός του από τη ναζιστική συμμορία είναι ενδεικτικό του γκεμπελικού εμετού που θα ξερνάνε τα στελέχη της στη διάρκεια της δίκης.

Η ιστοσελίδα της ΧΑ αναφέρεται σε “Τραγέλαφο ψευδομαρτύρων κατηγορίας”. Γράφουν οι ναζί, βασιζόμενοι σε “ρεπορτάζ” του capital.gr:

“Αλλοδαποί μάρτυρες, μάλιστα η γυναίκα φορούσε μαντίλα, μπέρδεψαν τις θέσεις και κάθισαν στο εδώλιο των κατηγορουμένων με αποτέλεσμα να τους απομακρύνουν λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί. Οι εν λόγω μάρτυρες κατηγορίας κάθισαν μάλιστα δίπλα στους κατηγορουμένους σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Το γεγονός αυτό από μόνο του αποδεικνύει πως οι εν λόγω μάρτυρες κατηγορίας δεν αναγνωρίζουν κανέναν από τους κατηγορουμένους, ειδάλλως δεν θα καθόντουσαν εκεί.

Ο τραγέλαφος του σαθρού κατηγορητήριου θα αναδειχθεί σε όλο του το μεγαλείο σύντομα στην δίκη”.

Πρόκειται για ναζιστικό τραγέλαφο. Οι δύο υποτιθέμενοι μάρτυρες ήταν στην πραγματικότητα οι μεταφραστές πακιστανικών και αραβικών που κλητευτηκαν απο το δικαστήριο προκειμένου να καταθέσουν όσα θύματα των επιθέσεων της ρατσιστικής βίας της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζουν ελληνικά. Όταν οι διερμηνείς (ένας άντρας και μια γυναίκα) κάθισαν από άγνοια στις θέσεις των κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί τους σήκωσαν. Η εικόνα, βέβαια, μιας μαντηλοφορούσας γυναίκας ανάμεσα σε ένα πλήθος νεοναζιστών που την κοιτούσαν απορημένοι προκάλεσε θυμηδία στο ακροατήριο.

Είναι όμως απόδειξη της απελπισίας των νεοναζί αλλά και του γκεμπελικού σχεδίου παραπληροφόρησης που θα εξαπολύσουν η ανάρτηση περί “τραγέλαφου ψευδομαρτύρων”. Οι μάρτυρες που έχουν κληθεί από το κατηγορητήριο και από την πολιτική αγωγή θα επιτελέσουν το καθήκον τους στο ακέραιο. Γι’ αυτό τους τρέμουν οι νεοναζί, γι’ αυτό και σπεύδουν να τους διαβάλλουν, έστω και με γελοίες “καταγγελίες” σαν τη σημερινή.

Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *