Νέα άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ισραήλ ενώ κλιμακώνεται η σφαγή του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης

unnamedΝέο επεισόδιο στη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ, καθώς από την Τετάρτη 14 έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στο Ισραήλ, η άσκηση «Blue Flag». Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) θα συμμετάσχει με κλιμάκιο πέντε (5) αεροσκαφών F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό της 337Μ, το οποίο θα μετασταθμεύσει στην Αεροπορική Βάση Ovda.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το Κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ εντείνει την καταπίεση του λαού της Παλαιστίνης, προχωρά σε μαζικές συλλήψεις που ακολουθούν εξοντωτικές ποινές, εκτελεί για μια ακόμη φορά αμάχους, ηλικιωμένους, άοπλες γυναίκες και μωρά παιδιά. Επίσης, οι συνεκπαιδεύσεις Ισραήλ-Ελλάδας κορυφώνονται ενώ εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τίθεται από πολλές πλευρές το ζήτημα της αποστολής Νατοϊκών δυνάμεων.

Πλέον κανείς και με κανέναν τρόπο δε μπορεί να αποκρύψει το πραγματικό επιθετικό περιεχόμενο της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας της ελληνικής αστικής τάξης με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Πρόσφατα και πάντα για το καλό της «εθνικής άμυνας», για την ενίσχυση «της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας», πτητικά μέσα της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού βρέθηκαν για Εκπαίδευση στο Ισραήλ (!) και μάλιστα στις συνθήκες της φοβερής αμμοθύελλας που έπληξε τη Μέση Ανατολή. Κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 11 Σεπτεμβρίου 2015, Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ αναπτύχθηκε με επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90 και CH-47D Chinook, στην έρημο Negev στο Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε τη διεθνή άσκηση συνεργασίας με την επωνυμία «White and Blue Glory».

Η νέα αυτή συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες του Ισραήλ, από τις πολλές τέτοιες συνεκπαιδεύσεις που γίνονταν και επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συνεχίστηκαν να γίνονται επί της υπηρεσιακής κυβέρνησης, αναβαθμίζονται από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και αποδεικνύουν την απόφαση της ελληνικής αστικής τάξης να διευρύνει τον επιθετικό της ρόλο στην περιοχή και να αναβαθμίσει την στρατιωτική της δράση σε Μέση Ανατολή και Αφρική, με πρώτο στόχο την Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για σειρά ασκήσεων που ολοένα εντείνονται και γίνονται πιο επιθετικές. Έτσι λοιπόν μετά την γιγαντιαία άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2015″μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ, την «Blue Flag» στο Ισραήλ της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και την άσκηση «OLYMPUS SUMMIT 2015» στη Θεσσαλία «στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ» – όπου βρέθηκαν περίπου 200 Ισραηλινοί πιλότοι, τεχνικοί και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και περίπου 15 ισραηλινά ελικόπτερα-, είχαμε την άσκηση «White and Blue Glory» στην έρημο του Ισραήλ!

Αξίζει να δούμε τα αντικείμενα των ασκήσεων, όπου σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση δοκιμάστηκαν τακτικές εναέριας εφόδου από μεικτούς σχηματισμούς ελικοπτέρων, Εκκαθάρισης Δρομολογίου και Περιοχής, Ερευνας και Διάσωσης Μάχης, σε συνεργασία με αεροσκάφος σε ρόλο Air Mission Commander. Ένα από τα σενάρια της άσκησης που είδαν το φως της δημοσιότητας, προέβλεπε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για μαχητικό ή μαχητικά της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, που είχαν καταρριφθεί σε χώρο που προσομοίαζε με την εδαφική διαμόρφωση του βόρειου Ιράν, στις χαράδρες της ορεινής Ελασσόνας!

Όπως έχουμε επισημάνει η νέα Μνημονιακή-Δανειακή σύμβαση και η συμφωνία Ισραήλ-Ελλάδας αποτελούν τους βασικούς κόμβους της αστικής πολιτικής. Με πρωτεργάτη τον ΣΥΡΙΖΑ του Αντεργατικού Πραξικοπήματος, θα εξυπηρετηθούν οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου. Μνημόνιο και άγρια καταστολή στο εσωτερικό-και ως τμήμα της ευρύτερης συμμετοχής στον νέο γύρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, στρατηγική συμμαχία με Ε.Ε., όπου η Γερμανία κρατά τον κεντρικό ρόλο, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Επαναλαμβάνουμε, είναι οι πυλώνες για να ικανοποιηθούν απαιτήσεις αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Αν. Μεσόγειο, Μ.Ανατολή, Αφρική, με ιδιαίτερη έμφαση σε μεταφορές εμπορευμάτων-ενέργειας, μεταξύ Ανατολής-Δύσης.

Και σε αυτή την πολιτική υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Η πολεμική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ μπαίνει σε νέα, πολύ πιο επικίνδυνη φάση, για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής με την υπογραφή στρατιωτικού συμφώνου. Το δημοσίευμα της Jerusalem Post αναφέρει: «οι εκπρόσωποι των 2 χωρών υπέγραψαν καθεστώς μιας στρατιωτικής συμφωνίας στο Tel-Aviv που προσφέρει νόμιμη άμυνα και στα 2 στρατεύματα των αντίστοιχων χωρών με εκπαίδευση του ενός στη χώρα του άλλου. Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ» (Jerusalem Post 19/7/15).

Η Ελλάδα σχεδιάζει στρατιωτικές ασκήσεις με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, προσπαθώντας επίσης να “διευκολύνει” την στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ- Αιγύπτου με την πρόταση κοινών ασκήσεων τις οποίες θα κάνει η Ελλάδα και θα κληθούν να συμμετάσχουν στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών. Ο Π.Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι Κύπρος και Ελλάδα είναι «πυλώνες της σταθερότητας και της ασφάλειας». Η περιφερειακή ασφάλεια σημαίνει στενότερους δεσμούς με το Ισραήλ, ένα άλλο ενεργειακό παράγοντα. “Ο Αμυντικός σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους φίλους και συμμάχους που ζητούν αμυντική συνεργασία στην περιοχή. Και εγώ θέλω να πω ξεκάθαρα προς τα ανατολικά, προς το Ισραήλ”.

Το ελληνικό κράτος προσφέρει το «απαραίτητο βάθος» στο κράτος Δολοφόνο της Μέσης Ανατολής –αποκτώντας και αντίστοιχα στρατιωτικά προνόμια σε μια ζώνη γεωστρατηγικής σημασίας- και αναδεικνύεται σε στρατηγικό εταίρο του ισραηλινού επεκτατισμού και ιμπεριαλισμού. Οι πολεμικές συμφωνίες αποτελούν την επισφράγιση του πρόσφατου ταξιδιού του ΥΠΕΞ Κοτζιά στο Ισραήλ. Στις συνομιλίες του με τονπρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ν.Κοτζιάς τόνισε: Αυτό που θέλουμε κατά βάθος και αυτό που αποτελεί το κοινό μας συμφέρον είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα εντός αυτού του τριγώνου αποσταθεροποίησης, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Ουκρανία, στα αριστερά η Λιβύη και στα δεξιά η Μέση Ανατολή: το Ιράκ και η Συρία».

Πρόσφατα, στα Ηνωμένα Έθνη κατατέθηκε ένα ψήφισμα που θα επέτρεπε την ανάρτηση της Παλαιστινιακής σημαίας έξω από το κεντρικό κτήριο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη. Το ψήφισμα προφανώς εμπεριείχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η Παλαιστίνη δεν αποτελεί αναγνωρισμένο κράτος από τον ΟΗΕ. Εν τέλει, έγινε δεκτό με 119 ψήφους, 45 αποχές και 8 κατά (στην ουσία κατά ήταν μονάχα οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και 4 νησιωτικά λιλιπούτεια κράτη).
Ακόμα όμως και αυτό το απλό ψήφισμα η ελληνική κυβέρνηση δεν το υπερψήφισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τα προηγούμενα χρόνια έδειχνε ένα κάποιο ενδιαφέρον για το Παλαιστινιακό ζήτημα, σήμερα το έχει απεμπολήσει τελείως.

Γιατί όχι; Έπαιξε το παιχνίδι της στήριξης σε έναν δίκαιο αγώνα όπως αυτός των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή και τον πόλεμο, χρησιμοποίησε τους αγώνες για να αναδείξει ένα ριζοσπαστικό προφίλ, όξυνε την ρητορική εναντίον του Ισραήλ για να πιάσει την περιρρέουσα αντισημιτική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα και αφότου βγήκε κυβέρνηση έκοψε τις πλάκες καθώς ήρθε η ώρα της διαχείρισης και της συνέχειας του κράτους.

Από την στιγμή, δε, που βασικός στρατηγικός στόχος του ελληνικού κεφαλαίου είναι η αναβάθμιση της παρουσίας του στην ΝΑ Μεσόγειο και η σύσφιγξη των στρατιωτικών σχέσεων με τον IDF, τα keffiyeh -που φορούσε μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας- μπήκανε στα συρτάρια και φορέθηκαν τα ραμμένα κυβερνητικά κουστούμια που χρόνια περίμεναν καρτερικά την ευκαιρία τους στα ντουλάπια της αστικής πολιτικής.
Από την Αθήνα ως την Ιερουσαλήμ ο αγώνας είναι ταξικός ενάντια στις αστικές κρατικές πολιτικές που συνθλίβουν τον κόσμο της εργασίας στο όνομα της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας και της εθνικής ανάπτυξης.

Αυτόν τον πόλεμο που έχουν κηρύξει απέναντι μας πρέπει να τον απαντήσει ο κόσμος της εργασίας, ενωμένος πέρα από διαχωρισμούς εθνότητας, φυλής, θρησκείας, γλώσσας. Ο μοναδικός εγγυητής της ειρήνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών είναι ο διεθνιστικός κοινός αγώνας των υποτελών τάξεων που μοιράζονται κοινή μοίρα και κοινά συμφέροντα, τα οποία δεν χωράνε σε καμία πατρίδα` ο κοινός μας αγώνας για κοινωνική ανατροπή και απελευθέρωση είναι μονόδρομος.

Ακύρωση κάθε πολεμικής συμφωνίας με το κράτος του Ισραήλ
Να σταματήσει τώρα ο στρατηγικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ
Ακύρωση των πολεμικών παραγγελιών και των εξοπλισμών
Διακοπή των κοινών ασκήσεων Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ-Ευρωστρατού
Ανατροπή των κυβερνήσεων του πολέμου, του εθνικισμού και της αντεργατικής λαίλαπας

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *