΄Ερχεται η Στρατοχωροφυλακή; Τι ειπώθηκε σε ημερίδα από απόστρατους στρατιωτικούς

unnamedΕξαιρετικά αποκαλυπτική για τις πραγματικές αυταρχικές προθέσεις και τους τρομοκρατικούς σχεδιασμούς της επικίνδυνης, δολοφονικής, μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν  η ημερίδα «Η εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Παρούσα κατάσταση και προοπτικές» της αντιδραστικής-υπερσυντηρητικής δεξαμενής σκέψης, του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ). Μεταξύ του κοινού που την παρακολούθησαν αρκετά στελέχη της ΕΛΑΣ και των ΕΔ.

Επαναφέροντας στο προσκήνιο το ζήτημα της εμπλοκής δυνάμεων του στρατού στην καταδίωξη δραπετών στην ελληνική ύπαιθροκατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επιβάλλεται η δημιουργία μιας “στρατοχωροφυλακής”.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «ανάμεσα στα πολλά που ακούστηκαν από τους ομιλητές ήταν και προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στις Ένοπλες Δυνάμεις να δημιουργήσουν ειδικές μονάδες που θα μπορούσαν να επέμβουν σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εσωτερική ασφάλεια. Επίσης υπήρξαν σκέψεις που εκφράστηκαν για την “στρατιωτικοποίηση” της ΕΛΑΣ, σ΄ ότι αφορά στην παρουσία μονάδων της στα σύνορα».

Το μόνο ζήτημα που εντόπισαν οι στρατοκράτες είναι αυτό της νομικής κατοχύρωσης:  στο τελικό κείμενο των συμπερασμάτων της ημερίδας τονίζεται ότι «η ενδεχόμενη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε θέματα εσωτερικής ασφαλείας θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς αυτές να εκφεύγουν του θεσμικού ρόλου τους. Άλλως απαιτείται νομική κατοχύρωση…».

Όπως έχουμε επισημάνει ο κόσμος της εργασίας στην ίδια μας τη χώρα αντιμετωπίζει ολοένα εντονότερα τον κίνδυνο να βρεθεί απέναντι σε Στρατιωτικές δυνάμεις που εκπαιδεύονται και πλέον δρουν ως Δύναμη Καταστολής Πλήθους. Αν το 2008 η άρνηση του μόνιμου προσωπικού, οι αντιστάσεις των φαντάρων και η απειλή γενικότερης κοινωνικής ανάφλεξης μπλόκαραν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Καραμανλή να κατεβάσει τον Στρατό στο δρόμο για να καταπνίξει την εξέγερση του Δεκεμβρίου 2008,  το ίδιο δεν συνέβη το 2012, όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έστρεψε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία  εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, τρείς Επίτιμοι Αρχηγοί Επιτελείων δηλώνουν ότι σε τρείς τουλάχιστον περιπτώσεις διατάχθηκαν να στρέψουν τις στρατιωτικές δυνάμεις εναντίον κοινωνικών κινημάτων.

Παρά τις όποιες δηλώσεις και η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακριβώς γιατί ακολουθεί την ίδια ή και πιο επιθετική αστική πολιτική απέναντι στον κόσμο της εργασίας, δείχνει αποφασισμένη να κάνει χρήση των στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας, στοχοποιώντας τους μετανάστες, το εργατικό κίνημα αλλά και όποιον αντιστέκεται στους σχεδιασμούς της. Πρωτοφανή κλιμάκωση αυτής της απόπειρας ήταν η διεξαγωγή της  Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 –που  ελέγχει το πώς θα πολεμήσει το ελληνικό κράτος- με βασικό σενάριο  τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση «Ασύμμετρων Απειλών» (μετανάστες, κοινωνικά κινήματα). Είχε προηγηθεί η Άσκηση Καταστολής Πλήθους στην Κω μετά τα δραματικά γεγονότα στην Κάλυμνο, όπου ο διοικητής ζήτησε να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και να στρέψει ένοπλους φαντάρους εναντίον των μεταναστών που είχαν μείνει νηστικοί-διψασμένοι-αιχμάλωτοι. Αλλά και αντίστοιχη άσκηση των υπερ-εθνικιστών των Λεσχών Εφέδρων που προετοιμάζονται για μάχες μέσα σε πόλεις.

Μια ακόμη απόδειξη και κλιμάκωση της τρομοκρατικής υστερίας των Τσίπρα-Καμμένου αποτελεί όχι μόνο η διεξαγωγή στην Κοζάνη, τηνΤετάρτη 14/10, άσκησης από το 523 ΤΠ που αφορούσε στην «Επανακατάληψη»  ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’, αλλά και η προσπάθεια του ΓΕΣ να πείσει ότι δεν πρόκειται για κάτι ξεχωριστό και ασυνήθιστο, αλλά ότι αυτός είναι ο ρόλος και η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων: «Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής του Στρατού Ξηράς και σε περιπτώσεις εντάσεως, κρίσεως ή πολέμου, υφίσταται η πιθανότητα δολιοφθοράς εγκαταστάσεων και υποδομών ζωτικής σημασίας από τον εχθρό. Το σενάριο τέτοιου είδους ασκήσεων προσομοιάζει στην κατάσταση όπου προσωπικό του Στρατού Ξηράς φυλάσσει και προστατεύει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις από δολιοφθορές του εχθρού».

Εμείς όχι μόνο εκφράζουμε την αντίθεση μας σε κάθε προσπάθεια συγκρότησης ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο στηρίζει το καθεστώς Ερντογάν, αλλά δείχνει έτοιμη να υιοθετήσει το τουρκικό πλαίσιο καταστολής των κοινωνικών αγώνων, σε συνδυασμό βεβαίως με την πλούσια τρομοκρατική ευρωπαϊκή και νατοϊκή εμπειρία, θωρακίζοντας το κράτος του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Αλλά θυμίζουμε ότι αξίζει να κρατήσουμε όχι μόνο την αυταρχική επίθεση της κυβέρνησης αλλά και την Απάντηση του κινήματος, που ξεπερνώντας την Αριστερά, έθεσε για πρώτη φορά ζήτημα Μπλοκαρίσματος μιας Στρατιωτικής Άσκησης με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με την συνεργασία φαντάρων και εργατικών σωματείων.  Όταν ο Ασαλουμίδη, συνδικαλιστής εκπρόσωπος από τοΣυνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥ, ασκώντας κριτική στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ, δηλώνει:

«θα έπρεπε να ενημερώσει τα συνδικάτα η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας, τουλάχιστον αυτοί που δεν ήταν υπέρ στη διεξαγωγή αυτής της άσκησης, ώστε να ενεργήσουν ανάλογα και να εμποδίσουν την άσκηση. Εκ των υστέρων το μάθαμε από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Αν το γνωρίζαμε, θα προσπαθούσαμε μαζί με το ΠΑΜΕ, μαζί με τα Συνδικάτα να εμποδίσουμε την άσκηση. Δεν είχαμε ενημέρωση από κανένα δημοτικό σύμβουλο, η πλειοψηφία είναι υπέρ, δε θέλουν να ξεσηκωθεί ο κόσμος, μας θέλουν φρόνιμους. Μόνο το ΚΚΕ ήταν ενάντια και τουλάχιστον από το ΠΑΜΕ θα περιμέναμε να είχε ειδοποιήσει τα συνδικάτα που εναντιώνονται και να είχαμε παρεμποδίσει αυτή την άσκηση.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά, οι καταλήψεις εργοστασίων αν προκύψει, αν χρειαστεί, θα γίνουν, δε θα μας εμποδίσει καμιά άσκηση. Είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι μπορούν και να καταλάβουν και να λειτουργήσουν τα εργοστάσια».    

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τονίζει ότι έχει την ίδια ταξική αγωνία, στέκει δίπλα στους εργαζόμενους μοιράζεται αυτή την αποφασιστικότητα που δίνει άλλη δυναμική στο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Το δίλημμα πλέον πρέπει να το θέσει το εργατικό κίνημα στην αυταρχική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: 

Την επόμενη φορά που θα σκεφτεί να βγάλει τον Στρατό εναντίον των μεταναστών και των αγωνιζόμενων εργατών, οι φαντάροι που θα διαταχτούν να το κάνουν, πρέπει να γνωρίζουν ότι την Άρνηση εκτέλεσης της διαταγής να στραφούν ένοπλα εναντίον των καταπιεσμένων και των κοινωνικών κινημάτων, θα στέκει Αλληλέγγυο ένα αποφασισμένο εργατικό κίνημα έτοιμο να Μπλοκάρει την Πολεμική και Κατασταλτική Μηχανή της άρχουσας τάξης.

Ήδη εκατοντάδες φαντάροι από 65 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκαθαρίζουν ότι ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, Ε.Ε. και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Το ζήτημα της μαχητικής και αποφασιστικής αναμέτρησης με την αστική κυβερνητική πολιτική και την ίδια την κυβέρνηση έχει τεθεί.

Και πρέπει να Ανατραπεί.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *