Μια ανταπόκριση από την κινητοποίηση ενάντια στην «κόκκινη νύχτα» στη Γλυφάδα – Συντονιστικό δράσης

unnamedΤο βράδυ του Σαββάτου 19/12/15 ο δήμος Γλυφάδας και ο τοπικός εμπορικός σύλλογος διοργάνωναν την «κόκκινη νύχτα», κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής θα παρέμεναν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα. Επρόκειτο για ένα ακόμα κρούσμα εργοδοτικής ασυδοσίας, στο οποίο για μια ακόμα φορά επιχειρήσαμε να εναντιωθούμε έμπρακτα. Ως Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια και από κοινού με τοπικές συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής προχωρήσαμε σε μια πολύωρη και δυναμική κινητοποίηση.

Αρχικά, από τις 6μμ πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στην πλ. Κατράκη, ενώ λίγο μετά τις 7μμ πορεία που πέρασε έξω από τα εμπορικά καταστήματα και των δύο ρευμάτων της οδού Μεταξά και της πλ. Εσπεριδων. Επιστρέφοντας μετά από μιάμιση ώρα περίπου στο σημείο εκκίνησης, προχωρήσαμε σε συγκεντρώσεις-αποκλεισμούς έξω από μεγάλα καταστήματα, αρχικά στον Κωτσόβολο, και στη συνέχεια σε Hondos Center & public, τα οποία και αναγκάστηκαν να κλείσουν και να επιτρέψουν στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους να σχολάσουν νωρίτερα. Η όλη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε έξω από τον Κωτσόβολο ο οποίος, μετά από την εκ νέου παρουσία μας, αναγκάστηκε να κλείσει οριστικά για το βράδυ αυτό.

Κατά τη διάρκεια της όλης κινητοποίησης φωνάζονταν συνθήματα, πετάγονταν τρικάκια και μοιράζονταν κείμενα, ανάμεσα στα οποία κι αυτό της συλλογικότητας «Εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του εμπορίου» (βλ. παρακάτω), το οποίο είχε μοιράστει και κατά τις προηγούμενες ημέρες στα μαγαζιά της Γλυφάδας.

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Το κάλεσμα του Συντονιστικού δράσης στην κινητοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *