Κάλεσμα για αντιφασιστική σύσκεψη ενάντια σε εκδηλώσεις της Ν.Δ

333333ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

την Τετάρτη 11 Μαΐου

Το Σάββατο 7 Μαΐου οργανώθηκε αντιφασιστική σύσκεψη στο κατειλημμένο κτίριο του Γκίνη όπου και παραβρέθηκαν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα – Πειραιά, το Αντιφασιστικό – Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο, η Αντιφασιστική – Αντιεξουσιαστίκη Συνέλευση Αμπελοκήπων, η Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μ-λ (ΚΚΕ μλ) καθώς και αγωνιστές από γειτονιές. Ανταλλάχτηκαν απόψεις για τον τρόπο ώστε να ακυρωθούν οι ναζιστικές συνάξεις του επόμενου δεκαπενθημέρου.

Οι φασιστές της Χρυσής Αυγής το ερχόμενο Σάββατο 14 Μάη δοκιμάζουν για άλλη μια φορά να διασπείρουν το ρατσιστικό οχετό τους. Για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα νεκρανασταίνουν τα φεστιβάλ μίσους τους, τις περίφημες «Γιορτές Νεολαίας»  για τις 14 Μάη με εκδηλώσεις, ομιλίες και συναυλίες. Ταυτόχρονα επιχειρούν στις 22 Μάη να νομιμοποιηθούν κοινωνικά στήνοντας «εργατική» συνδιάσκεψη, δηλαδή μαζεύοντας όλα τα τσιράκια και τους ρουφιάνους που λαδώνουν κατά καιρούς τα αφεντικά. Η δημιουργία παρακρατικών – απεργοσπαστικών μηχανισμών στο νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα πρέπει να συντριβεί στη γέννηση του. Οι φασιστικές παρατάξεις σε ΟΑΣΑ και Πέραμα έχουν αρχίσει και επεκτείνονται σε δήμους, ΔΕΗ ενώ αποκρούστηκαν οι προσπάθειες τους να νομιμοποιηθούν στο κίνημα των αγροτών και στα συλλαλητήρια της πλατείας Συντάγματος.

Οι ναζιστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη μνημονιακή πολιτική καθώς και την κατασταλτική στρατηγική γκετοποίηση των προσφύγων που οργανώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς στρώνει το έδαφος για ακόμα πιο εφιαλτικά σενάρια. Τα πρώτα δείγματα τα έχουμε: το δικαστικό κύκλωμα έχει μπλοκάρει τη δική της Χρυσής Αυγής ενώ στοχοποιεί αλληλέγγυους, ενώ στον Πειραιά επανεμφανίστηκε η αγαστή στρατιωτική συνεργασία αστυνομίας – Ταγμάτων Εφόδων ενάντια στο αντιφασιστικό κίνημα. ΟΙ φασίστες ήταν και θα είναι η παρακρατική εμπροσθοφυλακή του συστήματος. Η επερχόμενη αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εγκυμονεί τον κίνδυνο να επαναφέρει στο προσκήνιο την ύστατη λύση για τον αστισμό: τη συντριβή του ταξικού κινήματος μέσω των ναζιστικών αγελών.

Θεωρούμε αδιανόητη την όποια παραχώρηση πάρκου – πλατείας – ξενοδοχειακού χώρου από οποιοδήποτε κρατικό και δημοτικό φορέα ή ιδιώτη επιχειρηματία. Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί «δημοκρατικό δικαίωμα», ούτε «απλή επιχειρηματική συναλλαγή» με υπόδικους δολοφόνους, με αυτούς που έχουν αποδεχτεί την πολιτική πατρότητα δολοφονιών και πογκρόμ σε συναδέλφους και συναγωνιστές, σε απλούς πολίτες.

Καλούμε κάθε πολιτική ή κοινωνική οργάνωση της εργατικής τάξης και της νεολαίας να συνταχτεί στην αποφασιστική ακύρωση των ναζιστικών συγκεντρώσεων. Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και σχήματα, καταλήψεις στέγης για πρόσφυγες αλλά και κάθε νεολαίος & εργάτης, κάθε αγωνιστής του κινήματος πρέπει να συμπαραταχτεί στις επερχόμενες δράσεις που θα σπρώξουν βαθύτερα τους φασιστές στους υπονόμους της ιστορίας.

Η σύσκεψη οργανώσεων και συλλογικοτήτων για να συγκεκριμενοποιήσουμε τον τρόπο ακύρωσης των ναζιστικών εκδηλώσεων θα συνεχιστεί την Τετάρτη 11 Μάη στις 5μμ στα γραφεία του σωματείου εργαζομένων ΟΑΣΑ, Ικτίνου 4, 2ος όροφος (πίσω από το Δημαρχείο Αθήνας)

 

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία (Ε.Α.Σ.) ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *