Οταν θα λάβεις αυτό το γράμμα….

13227003_10208112628991546_7258460643781779366_nΌταν θα λάβετε αυτό το γράμμα αγαπητοί κεφαλαιοκράτες, εμείς θα είμαστε μακριά……….

-Γιατί μισό αιώνα τώρα, οι λαοί των χωρών μελών της ΕΕ παρακολουθούμε την πορεία συντονισμού των δυνάμεων του Κεφαλαίου εναντίον μας.

-Μια πορεία του Κεφαλαίου με στολή παραλλαγής, που πάνω της κρέμονται χιλιάδες καθρεφτάκια για «δικαιώματα» στην εργασία, τη στέγη, την υγεία, τη μόρφωση, την «ποιότητα ζωής», την «προστασία του περιβάλλοντος», την «ελεύθερη επιλογή» και πολλά άλλα.

-Τόμοι μελετών, εκατομμύρια αριθμών, δεικτών, ποσοστών και χιλιάδες σελίδες αποφάσεων και «οδηγιών» καταγράφουν κάθε λεπτομέρεια της ζωής μας, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Οι πράξεις των κυβερνήσεων βρίσκονται πάντα εναρμονισμένες σε έναν και μοναδικό κανόνα, που προσπερνάει με αυταρχισμό και υπεροψία, όλα τα προηγούμενα:

-Ο κανόνας αυτός είναι το Κέρδος, τα Προνόμια και η Εξουσία.

-Η κατάσταση σε κάθε χώρα μέλος της ΕΕ, παρέμεινε αυτή που καθορίζεται από την ιστορική της διαδρομή, τη γεωγραφική της θέση, την εξάρτησή της από άλλες χώρες και το επίπεδο των παραγωγικών της δυνάμεων. Η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία, που ανήκουν στις κυρίαρχες οικονομικές και στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου, παραμένουν για εμάς εδώ στην Ελλάδα, αυτό που ήταν πάντα: Μεγάλες Δυνάμεις.

-Το μυθιστόρημα που γράφτηκε όλα αυτά τα χρόνια για την ΕΕ, είναι ένα «συλλογικό» πόνημα, στρατευμένων στην υπόθεση του Κεφαλαίου διανοουμένων και πολιτικών, πληρωμένων δημοσιογράφων, έμμισθων υπάλ/λων μυστικών υπηρεσιών και παραδομένων αριστερών με προκάλυμμα τις ιδέες της «ευρωαριστεράς», του «εκσυγχρονισμού», της «εφαρμοσμένης πολιτικής» και πλείστα άλλα, που οδήγησαν όμως την Ελλάδα στη φτώχεια και την κατάργηση ακόμη και του δικαιώματος να έχει Κοινοβούλιο.

-Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, θα μπορούσαμε να είμαστε και μόνοι μας, αν είχαμε παραμείνει στην εποχή του Οθωνα!

-Τώρα που όλα τα προσωπεία έπεσαν, μπορούμε να εκτιμήσουμε τη δική μας συμπεριφορά, ως πολιτών και γενικά κατοίκων αυτής της χώρας:

-Αποκρούσαμε με σθένος την εκστρατεία λάσπης εναντίον μας ότι είμαστε μια εξαίρεση στο «θαύμα» της ΕΕ. Οι εξελίξεις στη Γαλλία και άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ μας δικαιώνουν.

-Κατά εκατοντάδες χιλιάδες αντισταθήκαμε στην προσαρμογή μας στον οικονομικό, δημοσιονομικό και αντιδημοκρατικό γύψο που επιχειρούν να μας καλουπώσουν.

-Είναι προς τιμήν μας που αντιληφθήκαμε ότι η λύση είναι πολιτική και γι’αυτό ανατρέψαμε σε 5 χρόνια 3 κυβερνήσεις. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα στις εκλογές του 2015 και η στήριξη του σχηματισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από μεγάλες κοινωνικές ομάδες, αποτελεί μια ιστορική αυταπάτη που καλούμαστε να αναιρέσουμε.

-Τώρα χρειαζόμαστε ένα μεγάλο και δύσκολο αγώνα για να απαλλάξουμε τη χώρα και τις ζωές μας από τα δεσμά της ΕΕ.

-Με πίστη στις δυνάμεις των εργαζομένων, στην Οργάνωση και την Αλληλεγγύη, στόχος μας είναι η Δημοκρατία προς όφελος του λαού, η Οικονομία που θα βγάλει από την αχρηστία το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει στη χώρα, και διακρατικές σχέσεις αλληλοσεβασμού και αμοιβαίου οφέλους με όλες τις χώρες που μας συνδέουν κοινές προκλήσεις και προβλήματα.

-Να είστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσουμε όπως υποδεικνύει η συνείδησή μας και η πείρα μας.

-Οπως επιβάλλει η ιστορία του λαϊκού μας κινήματος που πάντα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών είτε ως απελευθερωτικό , είτε ως αντιδικτατορικό, είτε ως κίνημα διεκδικήσεων και προάσπισης κεκτημένων. Και τώρα για μια ακόμη φορά θα ανταποκριθεί ως κίνημα κατά της ΕΕ, για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη, Χειραφετημένη, Δημοκρατική και Αλληλέγγυα στους αγώνες και των άλλων λαών.

Πηγή: Φλώρα Νικολιδάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *