«Κόψε τις μαγκιές υπουργέ Πολάκη, έγινες της τρόικας το πιο καλό τσιράκι». (Βίντεο)

image002Στους δρόμους βρέθηκαν σήμερα, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη αλλά και στο Ηράκλειο της Κρήτης εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαδηλώνοντας γιατί σύμφωνα με τους ίδιους το Εθνικο Σύστημα Υγείας καταρρέει, και πεθαίνουν άνθρωποι άδικα εξ αιτίας διάλυσης του συστήματος.

Το βίντεο που παραθέτουμε από το “καραβάνι υγείας” που έγινε σήμερα στην Αθήνα είναι απόλυτα περιγραφικό για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

Για τους διαδηλωτές που πέρα από τα ευρηματικά πανό – σε ένα από αυτά υπήρχαν φωτογραφίες κυβερνητικών στελεχών με μύτη Πινόκιο- ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός παπατζής, ενώ ο Πολάκης επαξίως κερδίζει τον τίτλο ως σφουγγοκωλάριος της τρόικας. Πληθώρα τα συνθήματα ανάμεσα στα οποία κυριάρχησαν το «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη ποιος θα μπει» και «Κόψε τις μαγκιές υπουργέ Πολάκη, έγινες της τρόικας το πιο καλό τσιράκι».

Παράλληλα σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο ότι «Ο κος Τσίπρας και η κυβέρνησή του “πατάνε επί πτωμάτων” για να πετύχουν να κρατήσουν την καρέκλα της εξουσίας. “Για την καρέκλα ρε γαμώτο”».
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «Πεθαίνουν οι άνθρωποι εξαιτίας της διάλυσης του ΕΣΥ και το τρίο της συμφοράς (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης), “πουλάει” τσαμπουκά και ψέματα».

Η ΠΟΕΔΗΝ αμφισβητεί επίσης τις πρόσφατες δηλώσεις Πολάκη ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, αφού είναι γνωστό, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων».
Η ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο «για διάλυση του ΕΣΥ» επισημαίνοντας ότι στα μνημονικά χρόνια το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε κατά 20.000, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις έφτασαν σε 40.000. Τονίζεται επίσης ότι φέτος η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς αρμόδιους για την υγεία «Παπατζήδες» και διαπιστώνει ότι «θα συνεχίσουν οι Ασθενείς να πεθαίνουν αβοήθητοι».

Κυβερνητικά στελέχη επικαλούμενα ότι ο πρόεδρος Μ. Γιαννακός και η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για κινητοποιήσεις κομματικά καθοδηγούμενες, ενώ δεν αμφισβητούν τα στοιχεία που παρουσιάζονται για την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σε τεχνικές υποδομές που παρουσιάζει το ΕΣΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *