Η μάχη είναι για βγούμε από τον βούρκο και να φτιάξουμε την χώρα που μας αξίζει

Στο όρο αντιμνημονιακοί συναθροίζονται από το 2010 πολίτες με πατριωτικές αφετηρίες και αναλύσεις, οι όποιοι θεωρούν ότι η απώλεια εθνικής κυριαρχίας είναι το πρωτεύον, και ότι ο εξευτελισμός και η υποδούλωση της Ελλάδας είναι άθλια παράγωγα της επικυριαρχίας των δανειστών. Η απώλεια, η καταστροφή της αγοράς, της οικονομίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα πόρων και στρατηγικών επιχειρήσεων είναι συνειδητές επιλογές των επικυρίαρχων και έχουν τον χαρακτήρα πλιάτσικου μετά από άλωση και πολεμική ήττα.

Πολίτες αριστεροί, τασσόμενοι κατά του νεοφιλελευθερισμού, των αγορών, των τραπεζών, αντικαπιταλιστές. Πολίτες που θεωρούν ότι η κρίση είναι το μέσο για να αναδιαρθρωθεί ο καπιταλισμός και να αλλάξει σε έναν νεότερο καπιταλισμό στον οποίο οι μονοί χαμένοι θα είναι οι κατώτερες τάξεις των εργατών, των εργαζομένων και των παραγώγων.

Αδυνατώ να βρω άλλον όρο,γεγονός ή αίτια που να μπορεί να ενώσει όλο αυτόν το κόσμο γύρω από τον ίδιο εχθρό. Κατά την γνώμη μου ο όρος «Αντιμνημονιακοί» είναι πλούτος και απηχεί την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Πρέπει απλά να συμφωνήσουμε και στον ίδιο στόχο και να κοινοποιήσουμε ως χαρμόσυνο μήνυμα και ως μήνυμα αλλαγής ώστε να φτάσει παντού.

Στόχος ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει σύγκρουση με τους δανειστές,μαζική διαγραφή χρεών κάθε είδους, έξοδος από το ευρώ, δραστική μείωση των φόρων και των τελών, εθνικοποιήσεις των τραπεζών, εισαγωγή εθνικού νομίσματος, ρευστότητα, παραγωγική και εθνική ανασυγκρότηση με κοινωνική δικαιοσύνη.

Πρέπει να έχουμε αυτό το σχέδιο και να ετοιμαζόμαστε για έξοδο η οποία θα προκύψει νομοτελειακά.

Να ξεκολλήσουμε την χώρα από το βούρκο που μας έχουν ρίξει οι αριστεροί και δεξιοί μνημονιακοί οι συντηρητικοί που εφαρμόζουν το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ευρωζώνης και διαλύουν την χώρα μας.

Η μάχη είναι για βγούμε από τον βούρκο και να φτιάξουμε την χώρα που μας αξίζει

Πηγή: Γιάννης Παπαϊωάννου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *