(δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 2, αίθουσα 3)
Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, θα γίνει η δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε τις καθαρίστριες Β. Γκόβα και Ευαγγελία Αλεξάκη, στις 10 Ιούλη του 2014 μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ακόμα μία επίθεση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Λόγω της έλευσης της Τρόικας και της παραδειγματικής αντίστασης των καθαριστριών, διμοιρία των ΥΜΕΤ αναλαμβάνει δράση. Ένας άντρας της διμοιρίας, ο Τσοκαναρίδης, μπαίνει μπροστά, ουρλιάζοντας να μαζέψουν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος. Επιτίθεται με μανία στις καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα, οι οποίες προσπαθούν να προστατεύσουν τους αλληλέγγυους -ες και τις συναδέλφισσές τους.
Σαν να μην έφτανε η βία που ασκήθηκε στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, ο αστυνομικός Τσοκαναρίδης, αντιστρέφοντας τα γεγονότα και διαψεύδοντας δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, καταθέτει μήνυση εναντίον τους για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Οι καθαρίστριες παράλληλα τον μήνυσαν, ζητώντας την τιμωρία του για την βάρβαρη καταστολή εναντίον τους που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρή σωματική και ψυχολογική βλάβη.
Τα αιτήματα του αγώνα των καθαριστριών για αξιοπρέπεια, για να μπορούν οι νέοι και οι νέες να ονειρεύονται και να ελπίζουν, για να μην κλέβουν τις ζωές μας, είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ. Οι μνημονιακές πολιτικές, είτε της προηγούμενης συγκυβέρνησης (Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ), είτε αυτές που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων της νεολαίας. Οι πολιτικές αυτές διογκώνουν όχι μόνο τη φτώχεια, την εξαθλίωση αλλά και την καταστολή. Όσο περισσότερο άδικες και αντιλαϊκές είναι, τόσο περισσότερο έχουν ανάγκη να συνθλίψουν την αντίσταση των εργαζόμενων, να περιστέλλουν ελευθερίες και να καταργούν δικαιώματα. Την εργοδοτική ασυδοσία που κοστίζει ζωές, όπως της Βασιλικής Παραστατίδου στα «Έβερεστ», τη συμπληρώνει η αστυνομική βία όταν η εργατική τάξη σηκώνει το ανάστημά της ζητώντας δουλειά και αξιοπρέπεια.
- Την παραδειγματική τιμωρία του άνδρα των ΥΜΕΤ που χτύπησε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.
- Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών
- Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ κλπ)



0 Comments