Σκευωρίες, Εντάλματα εκδοσης, τρομοκρατικές λίστες σε βάρος αγωνιστών & παζάρια ανταλαγών

Στην  Αθήνα,  έστησαν  μία σκευωρία, χωρίς  κανένα αποδεικτικό στοιχείο, υποστηρίζοντας   ότι υπήρξε προετοιμασία δολοφονικής επίθεσης κατά του Προέδρου της Τουρκίας Erdoğan, προχώρησαν στις 28 Νοεμβρίου στις συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα αιτήματα έκδοσης των συλληφθέντων αγωνιστών από την Τουρκία. Τα πρώτα τρία εντάλματα απορρίφθηκαν ήδη από το αρμόδιο Εφετείο Αθηνών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να αποδέχεται και να εξετάζει τα αιτήματα της Τουρκίας για εκδόσεις. Οι δίκες αυτές όμως είναι πολιτικές και όχι νομικές.  Π.χ. η τελευταία δίκη για την έκδοση της, 21 ετών, Hazal  Secer. Ζητήθηκε η έκδοσή της  για ένα πανό «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», τότε 17 χρονών μαθήτρια, για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες κατά των δολοφονιών του 15χρονου Berkin Elvan απ’ τους  αστυνομικούς και του 20χρονου H.F GEDIK από τους μαφιόζους ναρκο-εμπόρους. Εκτός αυτών την ταύτισαν ως υπεύθυνη οργάνωσης κατά το έτος 2007, ηλικίας τότε μόλις 10 χρονών!

Μέσα στις τελευταίες μέρες ορίσθηκαν ημερομηνίες δικασίμου για δύο αγωνιστές. Εσπευσμένα ορίσθηκαν οι ημερομηνίες των δικαστηρίων για έκδοσή τους στην Τουρκία, αν και δεν πρόλαβαν, και οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους να έχουν τη δικογραφία.  Στις 27 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, 12.00 η ώρα, στο Εφετείο Λάρισας, θα εκδικασθεί η υπόθεση έκδοσης του Ali.E. GOKOGLU και ημέρα Τετάρτη, στις 28 Μαρτίου, η ώρα 12.00 στο Εφετείο Ναυπλίου, η υπόθεση του HASAN BIBER.

Τα εντάλματα έκδοσης είναι ένα μέσο πίεσης και απειλής της Τουρκίας κατά των αγωνιστών και πολιτικών προσφύγων απ’ την Τουρκία παράλληλα με τις λίστες καταζητούμενων με εκατομμύρια ευρώ στις οποίες έχει συμπεριλάβει κάθε Τούρκο ή Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα. Το τελευταίο διάστημα, πάνω από 900 άτομα κηρύχθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ως καταζητούμενοι τρομοκράτες και η επικήρυξή τους κυμαίνεται από 300 χιλιάδες  – 4 εκατομμύρια T.L. Ανάμεσα σ’ αυτή τη λίστα είναι και έξι μέλη του μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM, είναι και δεκάδες αγωνιστές και πρόσφυγες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη. Δεν τους αρκεί μόνο να επιτίθενται στο κίνημα  της Τουρκίας, αλλά, με την συνεργασία των ιμπεριαλιστικών καθεστώτων, με κάθε τρόπο επεμβαίνουν και στους αντιπάλους τους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Με τους τρομονόμους χαρακτηρίζουν όλες τις δημόσιες δράσεις ως τρομοκρατικές πράξεις και καταπατούν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα.

Οι ιμπεριαλιστικές χώρες της Ευρώπης αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατόπιν αιτημάτων του Erdoğan συνεχίζουν να τρομοκρατούν και να καταπατούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Μπορεί να έχουν όσες διαφορές απέναντι όμως στους αγωνιστές είναι ενωμένοι.  Για αυτό σε διάφορες χώρες της Ευρώπης ξεκίνησαν διώξεις εις βάρος αγωνιστών και υφίσταται ένα εντεινόμενο απειλητικό κλίμα.

Αλλά οι επιθέσεις δεν τελειώνουν εδώ.

Στις 16 Μάρτιου δημοσιεύθηκε άρθρο στο zoogla.gr με τίτλο ‘’Συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών’’ στο οποίο αναφέρεται, ότι η Τουρκία απαιτεί την ανταλλαγή τριών αγωνιστών έναντι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Οι  πληροφορίες αυτές κυκλοφορήσαν και σε άλλα ΜΜΕ. Τέτοιες «ειδήσεις» έχουν ως σκοπό να προετοιμάσουν το έδαφος. Στα τούρκικα κανάλια κυκλοφορούν παρόμοιες ειδήσεις, «Ότι, σύμφωνα με ελληνικά δημοσιεύματα, συζητείται η ανταλλαγή των δύο στρατιωτικών με τρείς αγωνιστές απ’ τους εννιά».

Ο ελληνικός και ο Τούρκικος λαός πρέπει να απαιτήσουν την επιστροφή των στρατιωτών άμεσα και να είναι καχύποπτοι σε κάθε προβοκάτσια που μπορεί να στηθεί από τη μια ή την άλλη μεριά του Αιγαίου με την βοήθεια των ιμπεριαλιστών. Οι ανταλλαγές σαν αυτές που υπαινίσσεται η ηλεκτρονική φυλλάδα zoogla.gr ανήκουν στα ήθη των ιμπεριαλιστών και όχι των λαών.

Φίλοι  του ελληνικού λαού είναι οι αγωνιστές, οι αντιφασίστες, οι αντιιμπεριαλιστές και όχι το φασιστικό καθεστώς του Erdoğan. Οι αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν βασίζονται στον κοινό αγώνα των λαών κατά του ιμπεριαλισμού και γι’ αυτό, όπως μέχρι τώρα, και στο μέλλον θα δυναμώνουν τον κοινό αγώνα με ελληνικές οργανώσεις και Τούρκικες οργανώσεις, φορείς και συνδικάτα.

Στην Τουρκία σχεδόν όλοι οι αντιπολιτευόμενοι είναι μέσα στις φυλακές. Το  φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας  προκειμένου να πραγματοποιήσει τους στόχους του στην περιοχή, με κάθε μέσο προσπαθεί να εξαφανίσει τα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο του. Ασφαλώς τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι οι αγωνιστές, οι προοδευτικοί και γενικά το κίνημα. Γι’ αυτό, χρησιμοποιούν όλες τις μεθόδους, όπως φυλακίσεις, απειλές, κατασκευασμένες κατηγορίες, ψεύτικες ειδήσεις…

Με την εισβολή του στο Αφρίν και με τη συνεργασία τζιχατιστών, ΙΣΙΣ και Ελεύθερου Συριακού στρατού (FSA), δολοφονούν ειδικά τον κουρδικό λαό και γενικά όλους τους λαούς της Συρίας. Μέσα στην Τουρκία η εθνικιστική προπαγάνδα έχει υπερβεί τα όρια, ο δε Erdoğan δήλωσε, ότι αμέσως μετά το Αφρίν, ο στόχος τους είναι το βόρειο Ιράκ. Κάνουν προπαγάνδα στην κοινωνία ότι όλοι πρέπει να θυσιάζονται γι’ αυτούς τους στόχους. Όλοι όσοι εναντιώνονται στις πολιτικές του Erdoğan χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες.

Η  μεγαλύτερη δύναμη όλων των λαών έναντι όλων των επιθέσεων είναι το δίκιο και η αλληλεγγύη.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ – ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *