Απίστευτο: Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Ελίζα Βόζεμπεργκ, μόνο ότι δεν είναι ταξικό το δικαστικό σύστημα δεν έγραψε – Με αφορμή την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα.

Του Γ. Γ.

Κουρελιάζοντας τους δικούς τους νόμους είχαν αναγκάσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα να πραγματοποιήσει πολυήμερη σκληρή απεργία πείνας, για να δικαιούται άδεια από τις φυλακές.
Κάθε φορά λοιπόν, που το μέλος της 17 Ν., βγαίνει για να πάρει μια ανάσα, παρουσιάζεται σύσσωμος ο “εθνικός κορμός” για να εκφράσει την αντίρρησή του.
Ετσι και σήμερα, μετά την 6ημερη άδεια που πήρε από τις φυλακές του Βόλου, ο Δ. Κουφοντίνας, οι “συνήθεις ύποπτοι” -από την Ντόρα Μπακογιάννη, μέχρι τον δημοσιογράφο Γιάννη Λοβέρδο και τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Γιώργο Κύρτσο- παρέλασαν από ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, για να εκφράσουν την αποστροφή τους, γ’ αυτή την απόφαση που πήρε το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών.

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να θυμηθούμε ότι οι δυο πρώτοι εισαγγελείς που εφάρμοσαν ένα νόμο που ισχύει για δεκαετίες και έδωσαν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα, διώχτηκαν ποινικά από τους προϊσταμένους τους, με γελοία προσχήματα, έχοντας την συμπαράσταση από εξουσιαστικά υποκείμενα και δημοσιολογικά παπαγαλάκια.

Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Αυτό που τους “καίει” περισσότερο είναι ότι ο κομμουνιστής πολιτικός κρατούμενος, διεκδίκησε και κατόρθωσε να παίρνει άδεια από τις φυλακές με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις διακηρυγμένες απόψεις του.

Γι’ αυτό έχει λυσσάξει όλο το πολιτικό κατεστημένο.
Ο Δημήτρης δεν υπέγραψε δήλωση αποκήρυξης του πολιτικού του πιστεύω, αρνήθηκε να μπει στην παραμικρή συζήτηση μ’ αυτούς που για οχτώ χρόνια κουρελιάζοντας τον δικό τους “νομικό πολιτισμό”, του στερούσαν το δικαίωμα της άδειας.

Ναι, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν και είναι ενάντια στον δικό τους “κόσμο”. Στο σάπιο σύστημα διαφθοράς τους, της μίζας και της ρεμούλας, της ανηθικότητας και υποτέλειας, των παραδικαστικών κυκλωμάτων. Και αυτό το σύστημα το πολέμησε ένοπλα, πληρώνοντας τις συνέπειες της επιλογής του.

Με την ευκαιρία αυτή ας θυμηθούμε, κάποια αποσπάσματα από την δήλωση που έκανε αντί για απολογία ο Δημήτρης Κουφοντίνας για το πολιτικό σύστημα:

«Εχει ένα σύστημα δικαιοσύνης που είναι υποκριτικό γιατί αφήνει ατιμώρητο τον βιομήχανο που δολοφονεί και σακατεύει στα λεγόμενα εργατικά ατυχήματα, τον εφοπλιστή που πνίγει στα σαπιοκάραβά του, τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών, τον ληστή του δημόσιου πλούτου την ίδια ώρα που καταδικάζει σε βαρύτατες ποινές απόκληρους παραβάτες, μικροκλεφτρόνια και δυστυχισμένους χρήστες. 

Ένα Δίκαιο που εφαρμόζεται μονόπλευρα και μεροληπτικά, που δεν ισχύει για τους ισχυρούς του πλούτου και της εξουσίας, που “πιάνει στην φάκα τα μικρά ποντικάκια”, όπως έχετε πει, ενώ οι “μεγαλοπόντικες και οι αρουραίοι” ροκανίζουν ανενόχλητοι το “τυρί”, τον κοινωνικό πλούτο….
Ένα κράτος, που με το ληστρικό του φορολογικό σύστημα και τον ελεγχόμενο τραπεζικό τομέα,  κατεύθυνε  τον πλούτο  που  παρήγαν οι πολλοί, στις τσέπες των λίγων για να δημιουργηθεί μεταπολεμικά και μέχρι σήμερα, μια τάξη που ενώ αρμέγει τη χώρα, να μην αναλαμβάνει κανένα ρίσκο, κανένα κόστος, παρά μόνο κέρδη, οδηγώντας τη χώρα σε μια στρεβλή, ρηχή ανάπτυξη και την αναπόφευκτη σήμερα αποβιομηχάνιση.

Ο Ωνάσης γλαφυρά περιέγραψε τη μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση σαν ένα κουβά, όπου ο μεγαλοϊδιοκτήτης πετά μέσα ακαθαρσίες και όταν γεμίσει ξεφορτώνει το δύσοσμο κουβά στο κράτος, για να τον ξεπλύνει και πάλι καθαρό να τον παραδώσει στους επόμενους!…

Είδαμε την τάξη των ισχυρών του πλούτου και της  εξουσίας  να παραβιάζουν όλους τους αστικούς νόμους, τους νόμους των φιλελεύθερων επαναστάσεων, με σκάνδαλα, μίζες, απάτες, κομπίνες και να μένουν ανεξέλεγκτοι από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Είδαμε το πολιτικό προσωπικό της χώρας σε κάθε αλλαγή του να αλληλο-αμνηστεύεται. Η Ένωση Κέντρου αμνηστεύει την ΕΡΕ το ΄65, ο Καραμανλής τους Χουντικούς το ΄74, ο Παπανδρέου τη Νέα Δημοκρατία το ΄81, ο Μητσοτάκης το ΠΑΣΟΚ με μια παρωδία δίκης βέβαια χωρίς αποτέλεσμα, το ΠΑΣΟΚ αμνηστεύει το Μητσοτάκη και ο Καραμανλής ο νεώτερος -παρά τα όσα λέγει- θα αμνηστεύσει το ΠΑΣΟΚ αύριο, γιατί ξέρει ότι θα υπάρξει και μεθαύριο….

Μια από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας, η ισονομία,  δεν  εφαρμόζεται.  Οι νόμοι δεν ισχύουν για τους ισχυρούς. Όσον αφορά το κράτος πρόνοιας,εξαϋλώνεται για να καταστεί αόρατο μπρος στην επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που σαρώνει κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών. Μια κοινωνία που δε νοιάζεται για τους αδύναμους, που δε φροντίζει τους ανήμπορους, που δεν έχει αλληλεγγύη, δεν είναι δημοκρατική κοινωνία. 

20% των Ελλήνων είναι κάτω από τα όρια της φτώχιας. 15% η ανεργία, η μεγαλύτερη κοινωνική πληγή, η μεγαλύτερη τρομοκρατία, η μεγαλύτερη διαβρωτική δύναμη της κοινωνίας. Ένας στους τρεις νέους άνεργους. Χαρίζεται η δημόσια περιουσία, ο δημόσιος πλούτος, η δημόσια γη….

Να πούμε για τις μίζες  των δισεκατομμυρίων στους εξοπλισμούς; Το διαρκές έγκλημα των δημοσίων έργων; Τα ΜΜΕ των βαρόνων εργολάβων; Τη νέα μεγάλη ιδέα της Ολυμπιάδας, των αρπακτικών, της ρεμούλας και της απάτης; Για πόσα χρόνια θα την πληρώνουμε μετά το 2004; 

Για το υποβαθμισμένο Κοινοβούλιο που  νομοθετεί κατά παραγγελία όπως διαβάσαμε πρόσφατα και στον Κουταλίδη και όπως το βλέπουμε όλοι;
Για μια αδύνατη Κυβέρνηση που άγεται και φέρεται σύμφωνα με τις διαθέσεις των ισχυρών; 
Ποια δημοκρατία;…

Ο κοινωνικός ανταγωνισμός, ο κοινωνικός πόλεμος, ο εμφύλιος πόλεμος, διεξάγεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, περνά φάσεις όξυνσης και ύφεσης, άλλοτε είναι εμφανής, άλλοτε αφανής, άλλοτε υπό τη μάσκα του κράτους δικαίου, άλλοτε στην πιο καθαρή του μορφή.
Και θα συνεχίζεται μέχρις ότου πάψουν να υφίστανται τάξεις.
Όταν η ανθρωπότητα βγει από τη βάρβαρη προϊστορία της, από τους πολέμους, την εξαθλίωση, την προσφυγιά, τον αναλφαβητισμό, τη λεηλασία του πλανήτη από τις πολυεθνικές, όταν περάσει στο βασίλειο της ελευθερίας, της ισότητας, της ανεμπόδιστης ανάπτυξης του ανθρώπου, όταν η ανθρωπότητα χειραφετηθεί, όταν οι άνθρωποι επανοικειοποιηθούν την ανθρωπιά τους, τότε η ανθρώπινη ζωή θα είναι αυταξία πραγματική και όχι υποκριτική…». 

Είχα τοποθετηθεί, όταν είχε ξαναδημιουργηθεί αντίστοιχες αντιδράσεις όταν είχε πάρει προηγούμενη άδεια απ’ τις φυλακές ο Δ. Κουφοντίνας.

Το αυτογκόλ όπως που πέτυχε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Ελίζα Βόζεμπεργκ, είναι από τα μοναδικά! Οπως έγραψε στο twitter -αρχική φωτογραφία- οι νόμοι στο αστικό και ποινικό δίκαιο λειτουργούν προσχηματικά!

Αν έγραφε ότι λειτουργούν και ταξικά θα συμφωνούσαμε απόλυτα μαζί της, σε σημείο μάλιστα που θα της κάναμε πρόταση να γίνει συντάκτρια του ιστότοπου μας!
Είναι λίγο να παρακολουθείς μια “διαπρεπή νομικό”, πρωτοκλασάτο στέλεχος της συντηρητικής παράταξης να αποδέχεται αυτά που ισχυριζόμαστε εμείς τόσο καιρό;

Συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας κ. Βόζεμπεργκ.
Τα δικά σας τρομοδικεία ήταν που δίκασαν το μέλος της Ε.Ο 17Ν -και τους συγκατηγορούμενους του- για ποινικά αδικήματα και δεν τον αναγνωρίζεται σανπολιτικό κρατούμενο, επικαλούμενοι προσχήματα.
Εσείς στήσατε ειδικά δικαστήρια, ψευδομάρτυρες, κατασκευάσατε στοιχεία και με νομικά προσχήματα αποδώσατε εξοντωτικές ποινές στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην 17 Ν.

Δικοί σας είναι οι νόμοι, όπως θέλετε τους εφαρμόζεται. Αλλά να το ομολογείται τόσο απροσχημάτιστα, ειλικρινά δεν το περιμέναμε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *