Εκδήλωση ενημέρωσης για την Βενεζουέλα στα Χανιά.

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (Π.Α.Κ.Σ.) Χανίων καλεί τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες, σε εκδήλωση – συζήτηση που οργανώνει την Τετάρτη 6 Μάρτη και ώρα 7μ.μ. στο θέατρο Δημήτρη Βλησίδη (οδός Μαριδάκη και ακτή Μιαούλη στο Κουμ Καπί) με θέμα τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Κεντρικός ομιλητής, ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.

Θα κουβεντιάσουμε πάνω στο τι πραγματικά συμβαίνει στη Βενεζουέλα. Πως οι συνασπισμένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με μπροστάρη τις ΗΠΑ και συμμάχους το διεθνές κεφάλαιο, τα ΜΜΕ και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις σε κάθε χώρα, επιχειρούν την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μαδούρο, καθώς και για τον αγώνα που δίνει ο λαός της Βενεζουέλας για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Στη χώρα μας οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ έχουν οδηγήσει σε χούντες, πολέμους, παρακράτος, εθνικές καταστροφές και πρόσφατα χέρι -χέρι με την Ε.Ε στο καθεστώς μνημονίων και φτωχοποίησης. Τώρα κι αφού ρήμαξαν σειρά γειτονικών κρατών, κινδυνεύουμε να μας ρίξουν σε νέες πολεμικές περιπέτειες για τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Από αυτήν την οπτική, η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, η εναντίωση στις βάσεις, η συμμετοχή και η ενίσχυση του αντιπολεμικού κινήματος, μαζί με την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας, είναι μια ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας για την υπεράσπιση της Ειρήνης και της δυνατότητας να ζούμε «αφέντες στον τόπο μας». 

Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός Χανίων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *