8 Μάρτη και οι κυρίαρχοι

Του Σεϊτ Αλντογάν – Δημοσιογράφος

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Η παγκόσμια μέρα των εργαζομένων γυναικών. Κάθε κοινωνική δύναμη, κάθε κυβέρνηση, κάθε τάξη κ.λπ. από τη δικιά της σκοπιά θα κάνει ανακοίνωση ή θα γιορτάσει αυτή τη σημαντική μέρα.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Ίσως από τον Τράμπ μέχρι τον Ερντογάν, Μέρκελ κ.α. θα δηλώσουν την ευαισθησία τους για το γυναικείο ζήτημα.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Σε πάνω από 50 σημεία της γης υπάρχουν πόλεμοι. Βομβαρδίζουν περιοχές, πραγματοποιούν εισβολές και αναγκάζουν εκατομμύρια κόσμου να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς. Τα κύρια θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Οι υπουργοί θα κάνουν δηλώσεις στις αίθουσες μεγάλων ξενοδοχείων και θα βγάλουν λόγο στις γυναίκες της “υψηλής κοινωνίας” που είναι ντυμένες με πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν απ’ την πείνα. Την ώρα που γίνονται οι δηλώσεις αυτές δεκάδες γυναίκες πεθαίνουν την ώρα της γέννας.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Τα αστικά ΜΜΕ και οι εκπρόσωποι των κομμάτων εξουσίας θα κάνουν ειδικά αφιερώματα για να αποδείξουν ότι στον σύγχρονο κόσμο υπάρχει πια ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Απ’ την Αφρική μέχρι την Ασία, απ’ την Ασία μέχρι τις υπόλοιπες ηπείρους πουλιούνται γυναίκες στα σύγχρονα παζάρια των δούλων.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες συνεχίζουν να δέχονται απειλές, βιασμούς, δολοφονίες και βία.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Οι κυρίαρχοι του κόσμου θα μοιραστούν πολλά δισεκατομμύρια που βγάζουν στην πλάτη των γυναικών στη βιομηχανία πορνείας.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Οι γυναίκες θα δεχτούν όλο το βάρος της ταξικής κοινωνίας, κάτω από την καταπίεση των ανδρών, την οικογενειακή και εργασιακή εκμετάλλευση της οικογένειας, θα αναλάβουν τη φροντίδα των ηλικιωμένων και θα ονομάζονται νοικοκυρές.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Την προηγούμενη χρονιά μόνο στην Τουρκία δολοφονήθηκαν 372 γυναίκες από τους άντρες, τους φίλους τους κ.λπ. Ταυτόχρονα, χιλιάδες γυναίκες είναι στη φυλακή λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων και χιλιάδες κοριτσάκια κάτω των 15 χρόνων αναγκάζονται να παντρευτούν με ενήλικους. Και ο Ερντογάν απαιτεί από κάθε γυναίκα να κάνει τουλάχιστον 3 παιδιά.

⏩ Σήμερα 8 Μάρτη οι εργαζόμενες γυναίκες για άλλη μία φορά θα βγουν στο δρόμο διεκδικώντας όλα τα δικαιώματα που τους ανήκουν. Κόντρα στο σύστημα θα ανοίξουν τη σημαία του αγώνα, θα δολοφονηθούν, θα βασανιστούν, θα φυλακιστούν. Όμως αυτός ο δίκαιος και ηρωικός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την πραγματική απελευθέρωσή τους.

➽➽➽➽➽➽➽➽➽➽

Από τοκανάλι της Νίνας Γεωργιάδου μεταφέρουμε:
 Η “μέρα της γυναίκας” κουβαλάει ένα βαθύ, πολυαιώνιο κι εμπεδωμένο ρατσισμό. Από τη δημοκρατία των ανδρών της αρχαίας Ελλάδας, μέχρι το χριστιανικό γυναικωνίτη και τη Μεσαιωνική πυρά, άλλαξαν κάποια πράγματα, χωρίς όμως ποτέ η γυναίκα να βρει την ισότιμη κοινωνική θέση που δικαιούται.
Η έμφυλη διαμάχη δεν είναι παρά ένας ακόμη καθ’ υπόδειξη, κοινωνικός εμφύλιος για να ελέγχεται και να χειραγωγείται απόλυτα ολόκληρος ο κόσμος της δουλειάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *