Β. Ραφαηλίδης. Ενας αιρετικός διανοούμενος. Πέθανε σαν σήμερα το 2000. – Πέντε κεφάλαια από το βιβλίο του «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας».

Σαν σήμερα στις 8 Σεπτέμβρη του 2000 αφήνει την τελευταία του πνοή στην Αθήνα ένας διανοούμενος, αγωνιστής της δημοκρατίας, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο. Ο Βασίλης Ραφαηλίδης. 

Ανεξάρτητα τι γνώμη έχει κανείς για τα πολιτικά πιστεύω που είχε, -σημειωτέον ότι αναθεώρησε αρκετές φορές κάποιες απόψεις του- δεν μπορεί παρά να του αναγνωρίσει την ευρυμάθεια του, και τον μοναδικό τρόπο γραφής που διέθετε. Κατόρθωνε μ’ αυτόν τον τρόπο και τα πιο «δύσκολα» θέματα, θεωρητικά και ιστορικά, να τα εκλαϊκεύει κάνοντας τα περισσότερα πονήματά του να διαβάζονται απνευστί. 

Με μια αναζήτηση στο μπλοκ μας θα συναντήσετε αρκετά δικά του κείμενα.

Σήμερα, με αφορμή την ημερομηνία θανάτου του, δεν θα κάνουμε καμιά αναφορά στην βιογραφία και στο συγγραφικό του έργο. Αλλωστε αυτή πολύ εύκολα μπορείτε να τα συναντήσετε στο διαδίκτυο.

Θα σας προτείναμε να διαβάσετε πέντε κεφάλαια από το βιβλίο του «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας», που έχουμε ανεβάσει στο διαδίκτυο σε μορφή κειμένου.

– «Η φεουδαρχία δεν πέθανε στην Ελλάδα», 

– «Ποιος μπορεί στ’ αλήθεια να πλουτίσει», 

– «Η απάτη με το «λαϊκό» καπιταλισμό», 

– «Ο Μαρξισμός δικαιώνεται σε δυο κόσμους», 

– «Γιατί ο Μαρξ θα διέγραφε τους βλάκες».  

Καλή σας ανάγνωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *