Ιερά Σύνοδος – Ελλάδα 2020: Φόνος η έκτρωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κεραμέως

Κανονικά θα προκαλούσε έκπληξη. Στην Ελλάδα του 2020 όμως, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εκφράσει δημόσια την αντίθεσή της στην αυτοδιάθεση των γυναικών και την επιλογή στο σώμα τους, χαρακτηρίζοντας την έκτρωση ως φόνο, αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό στο μακρύ σκοταδιστικό κατάλογο που κράτος και εκκλησία φροντίζουν κάθε μέρα να εμπλουτίζουν.

Ένα βαθύ σκοτάδι απλώνεται ξανά στην ελληνική επικράτεια, καθώς στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών ηγεμονεύουν λογής – λογής συντηρητικές, οπισθοδρομικές, σκοταδιστικές, ακροδεξιές και φασιστικές τάσεις και συμπεριφορές, με την Εκκλησία να δίνει πάντα το δυναμικό παρόν της, με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να εκφράσει την αμέριστη στήριξή της στη Νίκη Κεραμέως, δικαιώνοντας τους «αγώνες» που δίνει καθημερινά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να επανέλθει το σκοτάδι και ο μεσαίωνας σ’ αυτόν τον τόπο, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στις γυναίκες που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στο σώμα τους ότι η έκτρωση είναι φόνος.

«Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει τη θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται» τονίζει στην ανακοίνωσή της, ενώ κάνει ειδική μνεία για την υπουργό Παιδείας: «η Ιερά Σύνοδος, εκτιμώσα την απόφαση της Υπουργου Παιδείας και Θρησκευμάτων αξιοτίμου κ. Νίκης Κεραμέως περί της καταργήσεως στα σχολεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως της αργίας της εορτής και της επαναφοράς του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας (30ή Ιανουαρίου) ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων, απεφάσισε την αποστολή προς αυτήν σχετικού συγχαρητηρίου γράμματος».

Σπλάχνο από τα σπλάχνα της Εκκλησίας, η κυβερνητική επιλογή που ακούει στο όνομα Νίκη Κεραμέως για το υπουργείο Παιδείας, ήταν η δικαίωση που περίμεναν οι απανταχού ακροδεξιοί παπάδες και χριστιανοταλιμπάν που επιχειρούν να επιβάλουν δια της εξουσίας που (δεν) τους δίνει ο θεός, τις σκοταδιστικές αντιλήψεις τους στην κοινωνία. Και φυσικά, στόχος είναι πάντα τα παιδιά. Φυτώριο προσηλυτισμού, όπου πλέον θα κάνουν κατήχηση, θα καλούνται να συμμετάσχουν σε ημερίδες (παρά)θρησκευτικών οργανώσεων τύπου «Χριστιανική Αγωγή», θα διδάσκονται τις σκοταδιστικές «αξίες» της Εκκλησίας, καθ’ υπόδειξη της κυβέρνησης, που με υπερβάλοντα ζήλο έχει στρώσει το χαλί για να απλωθεί παντού το σκοτάδι του μεσαίωνα και της συντήρησης, χειροκροτώντας από τη γωνία ως αυλικός της Εκκλησίας.

Επιτέλους πια, να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία πως η έκτρωση είναι «φόνος», οι γυναίκες που την κάνουν δολοφόνοι, αντίχριστες και πουτάνες που πηδιούνται από δω κι από κει. Εδώ είναι μεσαίωνας κυρία μου, ποια αυτοδιάθεση του σώματος;

Χριστιανοταλιμπάν κάθε είδους αγκαλιά με ένα κομμάτι της κοινωνίας που ως σωστό ποίμνιο θέλει να γυρίσει τον κόσμο αιώνες πίσω, μας ενημερώνουν πως τα σώματά μας δεν ανήκουν σε εμάς αλλά στον θεό, δεν αποφασίζουμε εμείς για αυτά αλλά εκείνοι που είναι «απεσταλμένοι» του, κι αν τελικά παρακούσουμε τις εντολές στην πυρά. Φόνισσες.

Στην Ελλάδα του 2020 είναι ok να υπάρχει ημέρα αφιερωμένη «στην προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού», αφίσες με το σύνθημα «Αφήστε με να ζήσω» να κατακλύζουν την πρωτεύουσα, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις να διεισδύουν στα σχολεία με κυβερνητική εντολή, να υποδεικνύουν στην ηγεσία του υπουργείου να μη διδάσκεται η σεξουαλική αγωγή, να μας γυρνάνε μέρα με τη μέρα όλο και πιο κοντά στον μεσαίωνα. Η Ιερά Σύνοδος χαιρετίζει την υπερπροσπάθεια της υπουργού Παιδείας να περνάει με κάθε ευκαιρία τη «γραμμή» της και παράλληλα διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως η έκτρωση είναι φόνος. 

Πηγή: Συραγώ Λιάτσικου – “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *