Από τα κίτρινα αστέρια στη μπλε μπογιά του Μητσοτάκη

Του Αρη Χατζηστεφάνου – info-war.gr

Ίσως λόγω μιας επαγγελματικής διαστροφής πίστευα ότι δεν υπάρχουν πλέον ειδήσεις από την ελληνική πραγματικότητα που να μπορούν να μου προκαλέσουν τόσο έντονα συναισθήματα αηδίας, οργής, και ένα σφίξιμο στο στομάχι.

Η πληροφορία όμως που μεταδίδουν ΜΜΕ ότι η ελληνική αστυνομία πετάει μπλε μπογιά σε πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα προκειμένου να μπορεί στη συνέχεια να τους εντοπίζει (και προφανώς να τους επαναπροωθεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Όταν μετέφερα την πληροφορία σε δυο άτομα μου απάντησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: «Στους Εβραίους έβαζαν ένα κίτρινο αστέρι».

Ακόμη πιο τραγική είναι η «αντικειμενικότητα» και η ψυχραιμία με την οποία παρουσιάζουν την πληροφορία τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα να βάφεις μπλε τους απεγνωσμένους ανθρώπους που ζητούν καταφύγιο.

Το δίδυμο Μητσοτάκη – Χρυσοχοϊδη δεν πραγματοποιεί απλώς μια ακραία στροφή προς την άκρα δεξιά. Διαβάζει απευθείας από τα εγχειρίδια των ναζιστών. Το κάνει για να καλύψει τα νώτα του από την επερχόμενη οικονομική κρίση και για ικανοποιήσει μια κοινωνία η οποία εκφασίζεται συστηματικά μέσω συντονισμένων ενεργειών των κυρίαρχων ΜΜΕ δηλαδή με εντολή της οικονομικής ελίτ.

Οι πολεμικές ιαχές περί «εισβολής» που χρησιμοποιούν αρκετοί δημοσιογράφοι (όπως τους ζητούν τα αφεντικά τους) και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο Δένδιας για τον υπερήφανο ελληνικό στρατό που προστατεύει τα σύνορα, είναι μόνο δυο εκφάνσεις αυτού του σχεδίου.

Nikos Dendias@NikosDendias

Τις ώρες αυτές οι σκέψεις μας βρίσκονται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μας, που υπό δύσκολες συνθήκες φυλάσσουν αποτελεσματικά και με ευσυνειδησία τα σύνορα της χώρας μας. Σας ευχαριστούμε!

View image on Twitter

94914:52 – 1 Mar 2020Twitter Ads information and privacy225 people are talking about this

Οι επίσης πολεμικές ιαχές του πρωθυπουργού, ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του σαν προστάτη της Ευρώπης από την εισβολή των βαρβάρων, είναι μια ακόμη πτυχή ενός πολύ καλά οργανωμένου επικοινωνιακού σχεδιασμού.

Prime Minister GR@PrimeministerGR · 20h

Our national security council has taken the decision to increase the level of deterrence at our borders to the maximum. As of now we will not be accepting any new asylum applications for 1 month. We are invoking article 78.3 of the TFEU to ensure full European support.

Prime Minister GR@PrimeministerGR

??
??

The borders of Greece are the external borders of Europe. We will protect them. I will be visiting the #Evros land border with Turkey along with Charles Michel @eucopresident on Tuesday.
Once more, do not attempt to enter Greece illegally – you will be turned back.
7,29821:04 – 1 Mar 2020Twitter Ads information and privacy3,178 people are talking about this

Πριν από μερικά χρόνια αντιδρούσαμε με σοκ όταν πληροφορούμαστε την πρόταση της κυβέρνησης της Δανίας να παίρνει τα πολύτιμα αντικείμενα των προσφύγων στα σύνορα. Νοιώθαμε αηδία όταν βλέπαμε δημοσιογράφους στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης να βάζουν κυριολεκτικά τρικλοποδιά σε πρόσφυγες που έτρεχαν αγκαλιά με τα παιδιά τους.

Όπως φαίνεται, όμως, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την σκατοψυχιά του Έλληνα. Του Έλληνα πολιτικού. Του Έλληνα δημοσιογράφου. Του Έλληνα αστυνομικού. Του Έλληνα νοικοκυραιου.

Τηρουμένων των αναλογιών ο μηχανισμός εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας δεν διαφέρει από το κλίμα που επικρατούσε στην Γερμανία στα τελευταία χρόνια της δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Ένας λαός ταπεινωμένος και καταχρεωμένος έπεφτε θύμα ενός οργανωμένου σχεδίου δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων.

Η αριστερά κοιτούσε αμήχανα (με ορισμένα τμήματα να έχουν προδώσει τις αρχές και τον κόσμο τους) και οι φιλελεύθεροι της εποχής έστρωναν το χαλί στην άνοδο του ναζισμού – ακριβώς όπως κάνουν και σήμερα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι Χρυσοχοϊδηδες και οι Μητσοτάκηδες είναι ότι θα αποτελέσουν τα πρώτα θύματα του πολιτικού φιδιού που εκτρέφουν. Η τύχη τους βέβαια μας αφήνει παντελώς αδιάφορους και ούτως η άλλως η (πολιτική) τιμωρία τους θα πρέπει να είναι παραδειγματική.

Εμάς μας ενδιαφέρει η τύχη της ελληνικής κοινωνίας. Και το γεγονός ότι κατανοούμε τις συνθήκες που οδήγησαν ένα τμήμα της στο βούρκο δεν σημαίνει ότι μπορούμε το συγχωρήσουμε .

Ή με τους φασίστες ή με τους ανθρώπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *