Με τις ευλογίες της κυβέρνησης “ένοπλες ομάδες πολιτών” συμβάλουν στον εκφασισμός της κοινωνίας

Του Σ.Λ.

Να θέσω άλλο ένα αυτονόητο ερώτημα, για το οποίο γνωρίζω εκ’ των προτέρων, ότι θα μείνει αναπάντητο. 
Ο μόνος λόγος που επιμένω σε παρόμοιες αναφορές είναι ότι κανένας προοδευτικός ιστότοπος δεν ασχολείται μ’ αυτά τα ζητήματα. Πιθανόν να τα θεωρούν εντελώς ανούσια ή τα ιεραρχούν σαν λεπτομέρειες ανάξιες σχολιασμού.
Και όμως. Στην πραγματικότητα αποτελούν την καλύτερη “διδαχή” εκφασισμού της κοινωνία.

Η είδηση είναι σημερινή, συνοδεύεται από βίντεο και δημοσιεύεταιστην ιστοσελίδα της φυλλάδας “Πρώτο Θέσα”. Μας λέει περιληπτικά: “Εθνοφύλακες μαζί με ομάδες κατοίκων του Έβρου ξετρυπώνουν μετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα και τους παραδίδουν στις αστυνομικές και στρατιωτικές Αρχές …Αγρότες με τρακτέρ και αναμμένους προβολείς στοχεύουν όπου παρατηρείται κίνηση και μετά επεμβαίνουν ένοπλες ομάδες πολιτών που σαρώνουν την περιοχή με τα τετράτροχα οχήματα τους…”.

Και εδώ θέλουμε να επισημάνουμε κάτι ουσιαστικό. Οταν μια ομάδα αναρχικών “επισκεφτεί” με όχι τόσο καλές διαθέσεις είναι η αλήθεια, ένα κοράκι-αρπακτικό, που συμβάλει στο να ξεσπιτωθούν φτωχοί άνθρωποι για να πέσει η περιουσία τους στα νύχια τοκογλύφων, ή τον χώρο που στεγάζεται μια καπιταλιστική επιχείρηση που δολοφονεί εργάτες -σ’ αυτά που ονομάζουν “εργατικά ατυχήματα”, ή κάποιον γιατρό που εμπορεύεται τον ανθρώπινο πόνο κλπ., θυμάστε τι επακολουθεί.

Δημοσιολόγοι, πολιτικά κόμματα, εθνοπατέρες και δεν συμμαζεύεται “ανεβαίνουν στα κάγκελα”, για να  καταγγείλουν τους “τραμπούκους που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους” και όλα τα σχετικά που ακούμε σε ανάλογες περιπτώσεις.

Τώρα που ένοπλοι πολίτες, -φασιστοειδή προφανώς-, παρουσιάζονται “καμαρωτοί” να είναι ένοπλοι και να συλλαμβάνουν δυστυχισμένους ανθρώπους, γιατί οι πάντες έπαθαν αφωνία; Υπάρχει κανένας “δικός” τους νόμος, που να επιτρέπει σε “ένοπλες ομάδες πολιτών”  μόλις “εντοπίζουν μετανάστες, να τους φωνάζουν να «σηκώσουν τα χέρια ψηλά» ακινητοποιώντας τους στο έδαφος”, όπως αναφέρει το δημοσίευμα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *